За 8-ми март таз година, мама МАРТенче ще има. (Някои ще почакат малко)

• 11 199
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,

Честито бебче на мама Петя, да порасне голям малкия юнак!

Много е симпатично, когато татковци се правят на щъркели  Simple Smile
Аз съм си 2 в 1 все толкова ме мързи , но съм решила днес да се напъна и да измия прозорците в  бебешката стая, гледам и слънцето се мъчи да се покаже по случая!

Хайде чакаме бебчета, днес е от онези "подходящи" дати 9 -ти, поне едно бебче трябва да имаме  Hug

# 91
Честито на Петя и Сашо техният син stork-boyМартин!Да ви е здрав,щастлив и много да ви радва!Желая бързо възстановяване на мама Петя и скорошно завръщане вкъщи! Поздрави:Юлия smile3501

# 92
Здравейте бъдещи мами! Пак съм аз /таткото щъркел  Laughing Laughing Laughing/. До преди три дни нямах и идея как се пише във форум. Но сега таку виж съм станал редовен посетител  hahaha Ще разкажа с няколко думи за раждането, защото мама и бебчо ще се приберат в къщи към вторник. Определено мога да кажа, че два дни преди раждането всичките ни очаквания за раждането се обърнаха наопаки. До понеделник всичко беше наред и планувахме раждането да бъде във ВМИ по нормалниат начин /ако всичките тези болки могат да се нарекат нормални/. В понеделник обаче лекарката каза че главата на бебчо е 99мм. а таза и е тясен /Con.Ext. 18cm./ На следващият ден отидохме до ВМИ за преглед,запис на тоновете и измерване на таза. Лекарката каза, че таза наистина е тесен а бебето е голямо, но ЛЕКАРИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ОПИТАТ БЕБЕТО ДА ИЗЛЕЗЕ НОРМАЛНО И В КРАЕН СЛУЧАЙ ДА НАПРАВЯТ СЕКЦИО. Това ни прозвуча абсурдно - какво означава ДА ОПИТАТ и какво означава В КРАЕН СЛУЧАЙ никой не казва.След като бебето е голямо, а тазът на мама и тесен как може да излезе бебчо без да се измъчат и двамата?! На 7.03.сутринта изтече част от тапата/май така му се казваше  Blush /.Затова решихме да се консултираме с д-р Топалова от Селена. Тя я прегледа и каза че до 24часа бебето ще се роди. Приеха я в 17.00 и казаха,че на следващата сутрин ще я оперират. Казаха и да не яде нищо. Аз като много умен й занесох натурален сок и кисело мляко вечерта и тя си пийна малко. В полунощ започнаха контракции но анестизеолога като разбрал, че е яла е казал, че трябва да и направи промивка но стомаха преди операцията или трябва да минат поне 6 часа от последното нриемане на каквото и да било. Така, че Петя предпочете да стиска докато може. На 8.03. в 8.10 ми се обади по телефона, че я качват в операционната, а в 8.45 видях малкото си момченце родено! Беше невероятно!!! След около час видях и Петя. Тя е избрала пълната упойка пред епидуралната и все още говореше много бавно и виждаше размазано. До края на деня я видях още 3 пъти и всеки път беше все по-добре! Отношението и грижите които полагат всички там на могат да бъдат измерени в пари. От Петя чувах, че във форума се пишело само хубави неща за там и си мислех, че не може всичко да им е наред, ама явно съм грешал /за което много се радвам/. Изводите които си направих за себе си са, че ВМИ е последното място в Пловдив където ще направят секцио дори и да има сериозни предпоставки за това. Не е важно само как ще мине раждането, а как ще се чувстват и майката и бебето след това. Пожелавам на всички ви успех при раждането и всичко да мине от добре!

# 93
Честито мама Петя!
Много детски усмивки, здраве и бързо възстановяване!

Да ви запозная това е Гретка!
http://snimka.bg/album.php?album_id=110311&view=1&photo=9

# 94
  • София
ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ бързо възстановяване и здрави дечица.
от мен една мама с променен статус Simple Smile -> вече не съм само Мама на Слънце, а Мама на Слънце и Звездичка
(и съм с изходящ ник)

Благодаря за пожеланията и обещавам да се информирам постепенно за всички събития Simple Smile
Ние от вчера след обяд сме си вкъщи и само видях 1-2 страници по диагонал... леле колко сте изписали, а време малко и дупето боли Simple Smile

За раждането на кратко:
В понеделник 8:30 отидох на преглед (взела бойната готовност на майтап), оказа се, че беба е ниско долу вече , водите сда намалели много и записа ми от петък от Ж.К. не бил "от най-добрите" (а както го праавиха и гледаха добър бил Twisted Evil)
Като следствие леката каза "приемамете, ще наблюдаваме за 1-2 дни ще стане".
След като ме прегледа за разкритие вече в предродилна реши "клизма, запис и ако трябва пукам мехура, система и раждаш след нея до час" (това към 12 ч вече).
на запис бях до 14:15 след което ми спукаха водите, периодично ме проверяаха боли ли напъни има ли, а аз "не", и така към 15 без нещо почнах да усещам сравнително търпима болка, и схващане на краката, тоно при едно такова схващане ме пита докторката "папъва ли те" и посяга да ми разтявори краката а аз "Неее" и не давам да ми пипне краката в резултат всички се разхилиха "ааа напъвате".
След това вече ми се губи малко: напъвах няколко пъти на леглото преместихаме на стола в 15:10 и в 15:25 се появи моята Еличка. Определено сега помня, че ме е боляло, но това бе вече само при излизането.
Ами това е Simple Smile сега се надявам на бързо възстановяване и поне малко манджа за малката Simple Smile
Успех мами незнам гога ще успея да прочета всико писано и това което ще напишете.... и да са само хубави неща Simple Smile 

# 95
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Историите са страхотни, благодарим ви!

Днес наистина е от онези много хубавите дати. Нашият татко си я беше заплюл, ама нашето събитие няма да е днес- това според мен де  hahaha

# 96
  • София
Здравейте мами. На новообебилите се ЧЕСТИТО, да са им живи и здрави мушмороците.

Аз искам да питам нещо за гъбичките. Вчера бях на ЖК в Токуда, правиха ми всякакви изследвания и доки каза, че имам мнооооого силно течение, което трябва да се лекува Даже ме промива с нещо си и с някви щипци с тампони......незнам какво ми прави ама беше  Sick отвратително. Та се оказа, че тея гъбички си ги имам поне от месеци....а само за сведение досегашната ми лекарка в поликлиниката до последно ми твърдеше че било нормално  #Crazy newsm78 Та значи от Токуда ми изписаха Гинопаверил 7 дни, възможно най- надълбоко. Но след вчерашния преглед и след гадостите които ми прави лекарката, цяла нощ ме стяга корема и някак си си мисля че може би бебо да излезне по скоро от колкото сме го очаквали. Та искам да питам ако не са се излекували тея гъби, какъв е риска за бебо.....изобщо какви може да са последиците от това?
 Уф незнам, ама след вчера съм в едно такова много смотанко настроение, и в понеделник ще отида до поликлиниката и ще направя предишната си лекарка на нищо. Мисля си че ако тя беше проявила повече внимание и бя почнала да ги лекувам навреме............незнам  Sad

# 97
  • Пловдив Белащица
Честита радост Марти на мама petygs и татко "щъркел". Да расте здрав, умен и обичан. Бебе Марти е такъв сладур. Видях го в албума.  Heart Eyes

И бебе Грета е кукличка. Идва ми да нацункам монитора  Grinning

Аз да ви кажа се връщам от консултация. Бебка е добре. Все още е с веднъж увита пъпна връв около вратлето. Дадоха ми направлението и изследванията за болницата. Док каза, че не ми ги е дал миналият път, защото направлението важало една седмица  Shocked. Чували ли сте такова нещо?! Пуснаха ми и последните изследвания, които включват и анален секрет. Въпросът остава дали съм си взела хубаво секрет  Mr. Green, че чак в сряда ще е готово изследването и ако не съм, ще трябва наново да давам.
Сега остава да се свържа с доктора при когото смятам да раждам, да видим кога ще ме викне в болницата да чуем малко тонове и да ме види за разкритие и ей такива работи бременелско очаквателни.

П.С. Сега видях, че имам нова лентичка в подписа. Чак се оцъклих, ей така newsm09. Изглежда, че сайта са правили някакви промяни, отивам да проверя.

# 98
Здравейте и от мен все още с голям тумбак .

Честити бебоци на мамите , който са се обебили .  newsm51 smile3525

За гъбичките и на мен ми изписа Гинопаверил , но за 3 нощи и сега на 15 ще ме гледа пак дали има нещо , но ми каза задължително да ги сложа , за да изчистим пътя на беба . Сега ви оставям и отивам да опъна кокали , че иначе краката ще ми станат като баници  Hug Hug Hug

# 99
Здравейте и от мен. Все още съм тук, но нямахме ток сътринта от 7 та до сега.
Дени не знам до колко раждснето започва с менструални болки, мен ме мъчат такива почти всяка нощ от 2 седмици. Снощи бяха особено силни и продължиха около 2ч., вече мислех да ставам да се къпя и да стягам багажа, но съм заспала. Сутринта излизах и сега отново ме започнаха, явно се появяват от умора.

Честити бебчета на  petygs и Ann-G и техните семейства.

# 100
  • Пловдив Белащица
Ааа, забравих да спомена от консултацията, че все още си стоя на + 14 кг - вече два месеца, нито грам отгоре, което може да ме прави щастлива. И това въпреки големите количества ядене на разни тестени и най-вече шоколадови изделия.

# 101
Манго, кажи как го правиш? И на мен все ми се ядат разни тестени неща и мнооооого шоколад - и резултата е +21

# 102
Мими, пу-пу страхотна е твоята бебка Hug

# 103
Здравейте момичета! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!   bouquet   bouquet   bouquet Аз съм мъжът на petygs и в момента се правя на "Щъркел"  Grinning  Laughing  Grinning Днес в 8,23ч. сутринта petygs роди бебе Мартин /3350гр. и 50см./ в Селена при д-р Топалова! Бебчо се роди с цезарово сечение и двамата с мама са добре. Пожелавам на всички леко и благополучно раждане и здрави бебоци.
ей знаех си ,че няма да се разминем без осмомортенче при това мъж  bouquetЧестито на мама петя и на татко щъркел жив и здрав да ви е юнака Hug

# 104
Абе мацки, Марчелата нещо ми се губи- сто на сто е родила, вие как мислите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт