BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 7 - 25.11 - финал)

• 97 165
  • 2 861
  •   1
Отговори
# 2 265

Така българинът, на който патриотизмът му е татуиран и религията му виси на врата, няма да забележи, че попът накрая се молеше на колене и опря чело като мюсюлманин. Или както Петър каза: “Минал е някога покрай някоя църква на два километра”.

И в православното християнство има коленопреклонение. Прочетете.
https://www.sv-atanasii-varna.org/category/blagovestie/znachimos … enopreklonenieto/

# 2 266
Беба е качила стори на Виктор и брат й от снощи, няма следа от Велин. 😁

# 2 267
  • Washington,USA
Аз никога не бих се прегръщала с хора, които ме мислят за психически болен, дразнещ, противен и не знам какво си. Ръцете ми щяха да са като отсечени, ако тръгнеха да ме плегръщат. Пък да празнувам с тях абсурд, взимам си наградите, благодаря и толкова.

Много е наивен и мекушав Марио.

# 2 268
Е, това е доста темерутесто.
Не е нужно да ги обичаш или да са ти приятели.
Това е публично държание, от възпитаност. Приемаш поздравленията и дотам. Наясно си кой те харесва и кой не.

# 2 269
Няма безгрешни хора на този свят. Марио, осъзнавайки собствените слабости на тленното си тяло и греховни проявления, прегръща всички хора  по силата на това разбиране.
Всеки не би могъл да бъде Марио.
Липсата на его не е мекушавост.

# 2 270
  • София
За мен единственото съмнение остава дали реално Марио имаше страхотно изпълнена стратегия да им търпи нападките с леки провокации и да оставя всичките да се пържат в собствен сос пред зрителите, или пък продукцията в редакцията на сцените не му даваше подкрепа като показва вече всичко на ниво обиди към Марио, а грациозно да пропуска неговите обиди и налудничаво поведение. Защото първите две седмици Марио беше доста противоречив участник в очите на зрителите и продукцията не пропускаше да ни покаже странното му поведение с някои от жените, обвиненията към него, че не си поплюва да псува другите, но постепенно като все пак се видя, че Марио генерира някаква по-страстна фен база, склонна да им прави трафик на приложението, изведнъж лошите моменти на Марио секнаха и скандалите винаги се появяваха на фаза Марио вече е нападнат и всички останали са злодеи. Това доведе до още по-голяма подкрепа за него и още повече кликове, което в крайна сметка беше целта. Та, мистерията в моите очи остава продукцията ли помогна до голяма степен с благосклонен към него монтаж, или пък той самият в течение на предаването се усети да се самоконтролира (сравнение с първите седмици) и че другите много лесно сами се пускат по пързалката, което би било наистина завидна стратегия и силен характер.

Със сигурност и от продукцията се "намесиха". Но според мен от негова страна на е толкова стратегия, колкото говорят християнските ценности. Много хора тук ги поставят под съмнение (ценностите на Марио), предвид другата част от поведението му. Но всички силно набожни хора, които познавам, имат едно смирение, и са "възпитани" в подобни ситуации просто да обръщат другата буза, и да не атакуват в отговор. За мен това беше силно видимо и у Марио, всеки път, а конфликтите изобщо не бяха малко. В много от тези моменти той беше спокоен, и казваше: "ама не, ти не ме разбра, аз нямах това предвид.. добре, добре, нека съм такъв".

Противно на теориите тук, че имал ОКР, за мен и чистенето му има религиозен характер. Първо, че в семинарията (или където беше учил) се живее по-аскетично и със сигурност много поддържат средата и изграждат такива навици. И второ, че чисто символично, те все се пречистват, дали чрез пост, дали чрез молитва, а защо не и чрез физическо "очистване" на околното пространство.

# 2 271
Противно на теориите тук, че имал ОКР, за мен и чистенето му има религиозен характер. Първо, че в семинарията (или където беше учил) се живее по-аскетично и със сигурност много поддържат средата и изграждат такива навици. И второ, че чисто символично, те все се пречистват, дали чрез пост, дали чрез молитва, а защо не и чрез физическо "очистване" на околното пространство.
Марио сам си каза защо чисти така. “Ако не чистя, много ще се карам с вас”. Потиска агресията по този начин.

# 2 272
Интересно, че Теодора и Виктор май са си заедно. Такива близки отношения да имат брат ѝ и Виктор, много странно. Или онзи ѝ е бил шута или тя сама е избрала Виктор (което по-скоро ме съмнява).

# 2 273
Бебка казваше, че Виктор много ѝ напомня брат ѝ, затова много го харесва.

# 2 274
Да, помня, но все пак като че ли няма нито помен от този Велин или на мен така ми се струва.

# 2 275
  • До сърцето...
... Непосредствено преди да отиде на подкаст, иначе си е имала достъп до информация, преди да отиде при Гала, включително семейство и приятели. А и тогава тя подкрепяше Виктор.
Не съм казала, че не е подкрепяла никой друг освен Марио.
Нямаше тогава достъп, водещата уточни, изгледайте интервюто Hands Plus1

# 2 276
Ами супер! Нека всеки си намери начина да си потиска агресията.
Неговият е супер чист и полезен начин!!

Потиснатата агресия рано или късно избива и понеже се е насъбрала, е като бомба. Подходът трябва да е друг.

Велин не придружава Теодира никъде, но това не значи, че са се разделили. Тя му беше ядосана, че иска да използва нейната слава. Може да му е наредила да стои далеч от прожекторите. 😁

# 2 277
Или той да и казал "айде пътеките"

# 2 278
Марио с чистене неутрализираше проявлението на първични, необмислени и агресивни реакции, предизвикани от гняв..не ги подтиска, а ги преобразува в нещо полезно, и се отдалечава от негативни ситуации, които така или иначе са моментни, има разлика..
сам си го каза, че когато е ядосан започва да чисти, а след толкова изсипани обиди и нападки срещу него, нормално да се чувства ядосан често..няма лошо, явно знае, че гневът преминава бързо, особено ако смениш фокуса и се съсредоточиш върху нещо позитивно - това да чистиш е такова и да, има общо с пречистване на душата, самото физическо действие...според мен показа доста добър самоконтрол и дълбока връзка със себе си, желание да се усъвършенства и подобри..

# 2 279
  • SF

Потиснатата агресия рано или късно избива и понеже се е насъбрала, е като бомба. Подходът трябва да е друг.
Добре, и?? Ако знаете какъв е подходът, споделете го на света, за да се избави от агресията.
Психолозите в темата се изказват, че Марио чисти, за да си потиска агресията. Приветствам!
Но може да чисти и защото иска да му е чисто.
Или от скука.
Ако все пак е от желание да си потиска агресията, какво по-хубаво от това!!!

Всяка агресия действа като бомба на хора, към които е насочена, независимо дали дълго е събрана или се изпуска на мига без предупреждение. Тихата агресия също е много опасна. Но имаме специалисти в темата и те ще ви отделят повече време по тези въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт