BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 7 - 25.11 - финал)

• 97 148
  • 2 861
  •   1
Отговори
# 2 310
Марио си изигра перфектно играта,сам ,без коалиция,без злоба и завист,без интриги и истерични викове,не е "китка",но нямаше друг,който да се отличава(освен той),беше различен и затова спечели хората отвън.С кеф и разум да си ползва наградата,заслужи си я!

# 2 311
Един уравновесен човек няма нито да блъска, крещи и обижда, нито пък ще има нуждата са канализира агресията си в чистене или друга физическа дейност. И точно затова му трябва професионална помощ.
Между гняв и агресия има доста разлика.. гневът е емоция, която дори уравновесените хора изпитват..агресията е реакция на гнева, и то разрушителна.. според вас как трябва да реагира човек когато е ядосан?
Марио говореше за агресия, не за гняв. Каза, че ако не чисти, постоянно ще се кара с тях. Скандалите са форма на агресия. Един уравновесен човек, дори да е гневен, рядко ще тръгне да се кара с някой. В повечето случаи нещата се решават мирно и с разговори.
Според това определение, голяма рядкост са уравновесените. Справка - критична ситуация на пътя. 😁

# 2 312
Такива злобни и дребни душици като Косара даже не си заслужава и да се коментират. Толкова злоба, ненавист, негативизъм...всеки път си казвам, че няма какво да ме изуми, но държавата ни е пълна с толкова злобни и противни същества, че всеки път като ги видя и ми надминават всякакви представи...

# 2 313
Толкова е проста тази Косара, че чак ме е срам, че я коментирам. 😄 Всичко в нея крещи, че е анти жена - каруцарски език, злобна, проста и невъзпитана. Абсолютна гнусотия. 🤮

# 2 314
От сторитата на Косара. Злобата й е без никакви граници.
Скрит текст:

Тук изпъква онази част от видеото на Миглена Ангелова, което dizlier качи. За здравеняците и слабаците.
Стадния инстинкт на вторите да се групират, да се прикачат за някой,изразил отчетливо мнение и принизявайки стойността на друг, да покачат своята собствена.
Нооо, както казва Марк Твен - "Правото на глупост е една от гаранциите за демокрация и свободно развитие на личността"

Коколеа, дано те забележат и раздвижиш заспалата рап кариера.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 17:52 от проксима

# 2 315
Такива злобни и дребни душици като Косара даже не си заслужава и да се коментират. Толкова злоба, ненавист, негативизъм...всеки път си казвам, че няма какво да ме изуми, но държавата ни е пълна с толкова злобни и противни същества, че всеки път като ги видя и ми надминават всякакви представи...
Освен Косара и онази развратната Мамасита ,просто съм потресена от тази долнопробна жена да не използвам друга дума,че ще ме изтрият😁,гнус и потрес от такива

# 2 316
Бих искал да поговоря за някои аспекти на менталното здраве.

Прочетох няколко теории от Вас, коментиращите сезона.

Преди да започна, искам да отбележа, че не съм психолог / психиатър. Ще разкажа за менталното състояние на база моя собствен опит с психичните заболявания.

От 2008 година аз съм с психична диагноза. Как съм я получил, какво и как съм преживял ще запазя за себе си.

Всеки ден аз се боря със състоянието, в което се намирам. Включително неконтролируеми емоции и сензитивност.
Често изпадам в периоди на гняв. В някакъв момент аз осъзнавам поведението си и се опитвам да се успокоя.
Когато човек има психичен проблем в повечето случаи той не може да го контролира. Обикновено се налага специфично лечение, което да поддържа състоянието в приемлива норма. Но има случаи, като моя например, в които лечение няма.
Марио, той е измислил собствена стратегия да се справя с негативните емоции и да не се поддава. Това, само по себе си е повече от сигурен знак, че в психичното си развитие, той има известен процент нормалност.
Когато човек е психично болен обаче, от нелечимо заболяване, на него му е много по-трудно да сдържа емоциите си.
Да, има терапии, които биха помогнали в този вариянт, но в повечето случаи се изискват пари, които пациента няма, защото не става дума за някаква ограничена като количество терапия, а константни, в продължение понякога на деситилетие терапии, за да бъде повлияно състоянието. В повечето случаи за съжаление, дори финансовия аспект да е налице, няма лечение за състоянието.

Марио според мен страда от лека форма на лабилност, от това, което видях като поведение в къщата.
Моята степен на лабилност е значително по-висока от неговата. Аз пия лекарство, което трябва да ми помага, но поради високото равнище на чернодробните ми ензими, факта, че се боря с фигурата си също, множество сериозни физически заболявания, на мен не може да ми бъде предписано ефективно психиатрично лечение.

От гледна точка на гнева. Има случаи, в които човек намира начин да се справи с гнева си. Марио е намерил такъв в чистенето.
Но от друга гледна точка, има сериозни психиатрични състояния, които предизвикват сериозно ниво на гняв, когато той бъде подтискан дълго време.

Да, има резон и в двете страни на мнението. Но, при Марио е валидно мнението на @anonymiss.
Мнението на @Lilly_85 е по-скоро валидно за хора, като мен. Аз си имам диагностицирано психично заболяване и наистина имам проблем с агресията и гнева.

# 2 317
Е, те тези вътре бяха тотални позьори и лицемери всичките.
Няма как да го приемат.
Даже Атидже, която е по-скоро по западен модел, но е добричка зад тази маска.

Ивон – топа на измисления живот – плезир и гламур - компенсации на чувство за малоценност и опити за утвърждаване и значимост.
--
Веселка – образът на самоуверената и приела се дебеланка. Зад маската – малка глезла без особени човешки качества и ценности. Бягство от реалността.
--
Ванеса – постни претенции за морал и ум. В действителност – манталитет и поведение на селска пръчка.
--
Атиджа – скромна счетоводителка с вулгарен външен вид. Зад маската се оказа всъщност добро момиче. Тя беше единствения съквартирант, който обърна мнението ми за него. Тя и не плюеше МАрио.
--
Петър Енигмата – образ на пич уж поддържа. Зад маската – нагаждач и леке.
--
Виктор – образ на уж алфа мъжкар - здравеняк с нежна душа. Зад маската – страх и роболепие, лабилност. Такъв няма как да хареса Марио. Той му напомня той какъв не е и не може да овладее хаоса си.
--
Теодора – ледената кралица. Зад образа ѝ се крие момиче, което иска да изглежда силно и всъщност влиза в защита. Тя, макар да не я харесвам, не мога да не призная интуитивността ѝ.
--
Пацула – успелият чичка с мотора и младата жена. Оказа се един ограничен нетолерантен дядка (по душа и ум).
--
Гошо Ланеца – бизнесмена със семейни ценности. Всъщност – глуповат скандалджия, в който няма злоба. И май се оказа мъж под чехъл. Той мени мнения като вятъра покрай брега. Там е все тая. Той както не харесва Марио, така и го харесва.
--
Гогиии – уж образован, интелигентен, богат млад мъж. Зад маската – инфантилно мамино синче, което се изживява като нещо повече от другите със склонност към лесно подкосяване на коленцата от налазващи го простакеси. Такъв презира хора като Марио, защото те му обезсмислят маската и преструвките.
--
Косара и Анджела са един дол дренки – истерички с лошо възпитание и родители. Там дори преструвка няма.

Пропуснах ли някого?

А, бате РАдко – той беше като дивана. С него без него, поне повече манджа щеше да има. Търсещ образа на пич, стабилен, мъжкар. Бързо му падна маската като го видяхме как мачка Марио и си затрая, че той излапа всичко и изпи 2 кила боза. Силните не мачкат слаби. А и с това предложение в ефир - бляк. Докато по-рано обясняваше колко е естествено да си се сваля из интернет. Горката булка, изглежда симпатична жена.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 15:44 от BasilA

# 2 318
Ха ха, Карбовски се е опитал да мъдрува, изсипал е словесната си полюция, нахейтил е де що свари и се е издигнал в собствените очи, предполагам. И в тези на Косара. 😄
Ваsila, респект!

# 2 319
Ronda,чест ти прави, че споделяш личен опит и нюансите, които за нас, несведущите, са тънки и невидими.

# 2 320
Този Карбовски и той е едно сърдито старче,злобно че никой не го гледа а лудата Косара,сърдитата лелка горда с думите му

# 2 321
# 2 322
От сторитата на Косара. Злобата й е без никакви граници.
Скрит текст:

Тук изпъква онази част от видеото на Миглена Ангелова, което dizlier качи. За силните и слабаците.
Стадния инстинкт на вторите да се групират, да се прикачат за някой,изразил отчетливо мнение и принизявайки стойността на друг, да покачат своята собствена.
Нооо, както казва Марк Твен - "Правото на глупост е една от гаранциите за демокрация и свободно развитие на личността"

Коколеа, дано те забележат и раздвижиш заспалата рап кариера.
Гаргите летят на ята, орлите- сами.

# 2 323
Ronda,чест ти прави, че споделяш личен опит и нюансите, които за нас, несведущите, са тънки и невидими.

Благодаря. От известно време, почти 2 месеца, имам шанс за психотерапия. Клиничния психолог е на мнение, че има шанс да се променя. Надявам се, да се окаже вярно.

# 2 324
Желая ти успешно възстановяване! Осъзнаването на даден проблем е първата крачка към решението му.
И вярвай! Hug

Общи условия

Активация на акаунт