⚓ На пазар във Варна - тема 78 ⚓

• 26 929
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте. Насочете ме за очен лекар, работещ по ЗК ще ми +.
Нося очила, но Искам профилактичен преглед и да си поговоря с някой компетентен на тема и лещи, че не мога да им се простраша 😀
Препоръчвам Дечева от Николай Чудотворец. Изключително внимателна и детайлно обясняваща докторка. Нося лещи и очила и съм нейна пациентка от доста години. Препоръчвам я с две ръце.

# 661
  • In transit
Цветни бои за обувки има и в ДМ.

# 662
в елитис също има голямо разнообразие на бои

# 663
  • Под Слънцето
Я кажете колко  струва по ЗК промиване на уши. Вчера лл отказа да ми даде направление за УНГ и ме натири да съм си купила фитили, дето се палили.. и изгаряли.Тя можела и сама да го направи това с промивката, ама нямала време. После в аптеката ме озариха с усмивка като ми показаха розовка кутийка с нещо си по-дебело от бенгалски огън вътре  и ми заобясняваха как да съм полегнела, пък навряла фитила в уше и да съм запалила..Мм, не е моето.
По цял ден съм със слушалки в ушите. Чувствам, че има още нещо си навътре, което не излиза с клечки и трябва да взема мерки, ама не ща да е  с палежи..

# 664
  • Варна
Топси, аз го играх тоя мач преди няколко години. Откажи се от тия фитили, свещи и прочие боклуци, не прочистват както трябва, даже хич, а аз пробвах няколко вида. Значи, първо на Унг, който видя буквално тапи, набити в ушите ми. Изписа ми едни гъсти, мазни капки, които пет дни подред слагах в ушите за да попият в това набитото, което да те предупредя, че води до леко заглъхване на ушите, защото тази смес се увеличава и малко възпрепятства слуха. Но не е нещо фатално. След петия ден отидох пак при него, той взе една голяма спринцовка, като за коне, напълни я с топла вода, сложи едно легенче на рамото ми и под точно определен ъгъл изстреля тази топла вода в ухото ми. Нямаш идея какви неща излязоха. Така че не се мъчи с боклуците от аптеката, трябва си специалист. Личната ти също може да го направи ама явно наистина не й се занимава. Аз ходих в Санита в Младост, един младичък доктор беше, тя процедурата не е кой знае какво, всеки лекар може да я свърши. За съжаление, не мога да дам цена, аз бях с направление.

# 665
TopsyG, промиване на уши в ДКЦ Св. Марина е 25 лв. Поне толкова им пише в ценоразписа.
Аз ако бях  нямаше да оставя ЛЛ да не ми даде направление. За къде си ги стискат, не знам!

# 666
# 667
  • Варна
Имам го, НЕ става.

# 668
  • Варна
Я кажете колко  струва по ЗК промиване на уши. Вчера лл отказа да ми даде направление за УНГ и ме натири да съм си купила фитили, дето се палили.. и изгаряли.Тя можела и сама да го направи това с промивката, ама нямала време. После в аптеката ме озариха с усмивка като ми показаха розовка кутийка с нещо си по-дебело от бенгалски огън вътре  и ми заобясняваха как да съм полегнела, пък навряла фитила в уше и да съм запалила..Мм, не е моето.
По цял ден съм със слушалки в ушите. Чувствам, че има още нещо си навътре, което не излиза с клечки и трябва да взема мерки, ама не ща да е  с палежи..
Това последното ме разсмя с глас! Благодаря ти!

На свеки са й ги промивали по каса. Не се плаща, освен може би потреб.такса.

# 669
  • Под Слънцето
Благодаря!  И да, в Санита  бях хем за рецептата  на мама, хем заверих здравната книжка, но направление ми отказа лл. Освен другата седмица пак да ходя и да не си тръгна от кабинета й, докато не ми пусне направление.

А , и докато сме близо до темата за Пепко- като ходите, огледайте има ли някъде капаци за тенджери 26 см.
В Делта има 24 и 28 см. в К. Възраждане няма , в К  до Мол Варна също.

# 670
И на мен са ми промивали ушите, личната ми даде направление и нищо не съм плащала, само потребителска такса.

# 671
Я кажете колко  струва по ЗК промиване на уши. Вчера лл отказа да ми даде направление за УНГ и ме натири да съм си купила фитили, дето се палили.. и изгаряли.Тя можела и сама да го направи това с промивката, ама нямала време. После в аптеката ме озариха с усмивка като ми показаха розовка кутийка с нещо си по-дебело от бенгалски огън вътре  и ми заобясняваха как да съм полегнела, пък навряла фитила в уше и да съм запалила..Мм, не е моето.
По цял ден съм със слушалки в ушите. Чувствам, че има още нещо си навътре, което не излиза с клечки и трябва да взема мерки, ама не ща да е  с палежи..
Като човек, който си има подобна склонност на ушите мога ди препоръчам едни капки. НАричат се Ацерумен. Представляват като ампулки , с капаче, може да се използва всяка многократно, защото капачето се обръща и се затапва ампулката след отваряне. Откак ми ги препоръча Щерева за профилактика , престанах да ходя всяка година да ми промиват ушите, защото  ми се запушват. Направи каквото трябва по инструкция и да кажем максимум една седмица всеки ден ( на мен ми се налага толкова дълго , защото заради анантомия на ухото то не може да се почиства с клечка в домашна обстановка. Капваш, първо лежиш с ухото нагоре да размие образованията, там пише една мин. Но аз полежавам поне 5, после лежиш с ухото надолу да изтече каквото има, също толкова. Може да не стане от първия ден, но всеки ден капане ще размеква това, което се е насъбрало вътре, И накрая ще изтече) и ще се "родиш". Има полза в това, че личната ти отказва да ти ги промие. Честно казано моята един път ми разкървави ухото и от тогава все ми даваше направление. А с Церумена не съм ходила да ми ги промиват няколко години. НА Щерева й беше писнало от мен. Да спомена че не знам какво има в състава на капките , но действа просто вълшебно. нищо общо с каквото съм капала профилактично преди това.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 11:27 от _re_ge

# 672
  • In transit
Топси, много ме разсмя с тези тампони. Звучи, като средновековен начин за мъчение. Бррр.
Няма да обясняваш на ЛЛ за какво ти е направлението за УНГ, болят те ушите, чуваш пукане...измисли нещо. На мен също два пъти са ми правили промивка по ЗК, не съм доплащала нищо. Понякога и мен много ме дразнят ЛЛ, като ида за направление. Имала съм доста комично-трагични ситуации.

# 673
Трико/боди за масажи някъде в града има ли?

# 674
  • Варна
Точно тези капки капах пет дни за да размекнат каквото се е насъбрало вътре. Но аз лично не вярвам, че щеше от само себе си да изтече всичко, както казах, направо не повярвах на очите си какви неща излязоха с промивката.

Общи условия

Активация на акаунт