Бързи здравословни въпроси и отговори – 49

• 24 127
  • 755
  •   2
Отговори
# 45
Бебешките кърпички, колкото и да са безвредни, съдържат някакво вещество, което лично мен ме дразни и ми докарва цистит.
Само вода и нищо друго освен точния медикамент за мазане.

# 46
Ммм нямам възможност да се мия всеки път. На работа примерно. Мога след като се изтрия да се мина с вода, но само с вода мямам възможност освен вкъщи.

# 47
Само исках да вметна, че не са съвсем безобидни кърпичките, колкото и да минават за такива.

# 48
Aзара, опитай с крем Родопско чудо.При синът ми има зачервяване от себорея, от първото намазване се видя ефект.

# 49
Ок, това е последното, което ще пробвам 😃 давам му седмица да отмине поне малко, иначе на дерматолог.

# 50
Дали може да препоръчате добър гастроентеролог, който прави онлайн консултации? Да погледне една снимка и да изпише лекарства за рефлукс...

# 51
# 52
Ооо, това звучи много обнадеждаващо Smiley Много ти благодаря Flowers Hibiscus

Направихме снимката в Токуда иначе. 100 лв, ако си носиш бариевата каша. Във ВМА беше 150 лв с включена каша.

# 53
  • В страната на мечтите.
Преди 10 дни имах операция за премахване на полипи в синусите и в носа, като за достъп до синусите ми са използвали трепаниция през устата за достъп до синуса ми, все още имам шевове в устата, които очаквам да паднат сами (така каза лекарят), но от днес ми дразнят, дърпат и усещам много силно увеличено слюноотделяне заради което трябва да преглъщам постоянно. Дали мога да направя нещо за да си облекча поне слюноотделянето, защото писах на лекаря и той каза, че ще го обсъдим в петък на контролния преглед, но не знам как ще издържа до тогава постоянно да ми е пълна устата със слюнка.

# 54
Оф, баси лекарите, честно.
Ако и утре е така - звъниш, казваш, че имаш силна болка и да те преглежда преди това. Ще чакаш до петък, друг път. Това си е било сериозна операция.
Съвет няма как да дам как да намалиш слюноотделянето нямам, но в болницата след операцията бях с назогастрална сонда, от която бях с брутално слюноотделяне. Та, за да не гълтам, че оттова пък ми се гадеше - плюех. То така или иначе всички бяхме с едни малки легенчета, в които плюехме нон-стоп от тия сонди.
Гадно е, ама има и такива моменти.
Но не чакай до петък… Уф, как така трепанация, толкова ли не можаха някакси ендоскопски да ги махнат тия полипи. Много варварско ми се вижда цялото това нещо.

# 55
  • София
При поставена диагноза Диабет тип 2 нормално ли е да изпишат директно Синджарди? Не се ли предписва най-често Глюкофаж/Метформин? В кратката характеристика намирам следното:
Synjardy е показан при възрастни хора на 18 години и повече със захарен диабет тип 2, като допълнение към диетата и упражненията за подобряване на гликемичния контрол при пациенти, при които не е постигнат достатъчно добър контрол при максималната поносима доза метформин самостоятелно.
Някой с опит или да ме насочите към тема за диабет?

# 56
Така е преценил лекарят, предполагам и възоснова на достатъчно изследвания. Метформин има и в Синджарди, плюс още една съставка която води до извеждане на повече глюкоза през бъбреците. Хубаво е да гледа да пие достатъчно вода, не допускайте да не е достатъчно.
Диабет тип 2 е много общо казано, кой до какъв хал се е докарал преди да му се постави диагноза и да предпишат медикаменти може да варира доста. За съжаление, високата кръвна захар не води пряко до болка или прилошаване, че да се усети веднага.

# 57
Може ли помощ за разчитане на рецептата? Става въпрос за мъж с оплаквания от сърбеж по кожата, скалпа?

# 58
В аптеката ще ти ги разчетат най-правилно.
Иначе виждам Адвантан и Локоид липокрем за мазане, Фортекал, което антихистамин вечер, някакъв бъркоч отново за мазане, Атаракс вечер и още 1, което не мога да го разчета, но може би е Ксизал сутрин.

# 59
  • София
Така е преценил лекарят, предполагам и възоснова на достатъчно изследвания. Метформин има и в Синджарди, плюс още една съставка която води до извеждане на повече глюкоза през бъбреците.
Скрит текст:
Хубаво е да гледа да пие достатъчно вода, не допускайте да не е достатъчно.
Диабет тип 2 е много общо казано, кой до какъв хал се е докарал преди да му се постави диагноза и да предпишат медикаменти може да варира доста. За съжаление, високата кръвна захар не води пряко до болка или прилошаване, че да се усети веднага.
Точно другата съставка ме притеснява, може да доведе до гъбички. Отделно става въпрос за пациент 75+ г., а в листовката пише над 85 да не се използва, а над 75 само при определени условия. И прегледът е бил кратичък, изследвания е имало 2 бр. през 3-4 мес на кр.захар и глик. хемоглобин и един път инсулин. Та ми се щеше да намеря отзиви евентуално от ползвали лекарството. Ще потърся по-подробно в здравните теми. Благодаря за включването.
Скрит текст:
Следя темите за ИР и Хашимото и често попадам на мненията ти. Много са полезни.

Общи условия

Активация на акаунт