Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 621
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Мен нещо ме хвана гърлото ..дано детето устиска че остатъкът от отпуската си го изгърмях около коледните почивки че градината няма да работи..

# 331
Дани, и аз чакам 3 дни и после действам. Ние вкъши редовно сме с втрисане на 37.2.

# 332
То това втрисане си е полезно, смисъл организма се бори да убие гадините и ако го потискаме постоянно с температуропонижаващи пречим на процеса, затова си трябва някакво време да прекара с по-висока температура. Въпрос е до нашата психика, дали ще издържим 🙂

# 333
Аз за себе си не издържам, ни психически, ни чисто физически.

# 334
Здравейте, естествено аз лепнах нещо в инфекциозна болница, подозирам, че не е от моето дете, защото симптомите са други.Изобщо не е изненадващо, предвид лошата хигиена и мизерията там. Как е възможно да се смесват инфекциозно болни, без да се знае дали не са с различни заболявания? В инфекциозно отделение за деца има 1 гърне за 3 деца, няма сапун и тоалетна хартия, като там са настанени деца с повръщане и диария. Не мога да повярвам, че е възможно такова безхаберие, явно от страна на държавата. Към персонала нямам забележки, бяха мили и отзивчиви. Но ето и резултата от 3 дневен престой там: Имам температура, диария и болки в гърлото. Съвпадението с болестта на детето е, че и при двамата започна внезапно. При него повръщане и диария едновременно, но тъй като имаше кръв и то доста, в изхожданията, казаха че не е вирус. При мен за момента втрисане + лека диария и след това болки в гърлото. Интересното е, че сега не ме боли глава, а обикновено при температура винаги ме боли. Имам болки в тялото. Та се чудя дали може да е грип, температурата е висока и трудно падна( не напълно) след Нурофен форте. Утре ще вземем някакъв комбиниран тест. Естествено всичко се случи, след като ни изписаха и малкият добре се навираше в мен, яде и от храната ми, така че с ужас чакам и той да цъфне.

# 335
Според мен е същият вирус. А детето добре ли е вече? Какво установиха в инфекциозно?

# 336
И според мен.

# 337
Според мен е също просто сте се заразили от детето

# 338
И омникод имун д и имунотрофина съм ползвала и от двете ефект не видях,като омникод съм давала 2 месеца и го спрях а имунотрофина 3 месеца

Омникод, но аз се кълна в Имунотрофина,
сиропче, направо не го сменям за нищо.

Здравейте, какъв имуностимулант ви изписаха

Здравейте, пиша след лекаря, както обещах. Та при детето е страшно зачервено гърло се оказва, а странното е че си яде и не се оплаква че го боли, но педиатъра каза, че не е задължително. От гърло се вдигали такива небесни стойности температура. Каза че ако и утре пак вдигне, да почваме антибиотика. Тя не изписва често и не е ор тези дето за щяло и нещяло дава АБ. Медикаментите, които е изписала са спрейче за гърло и имуностинулант.
[/quote]
[/quote]

# 339
Според мен е също просто сте се заразили от детето

Не съм особено убедена. Той е болен от 27.11. Доста дълго време за да се развият симптоми. В началото със сигурност започна като вирус, но после се влоши, бяхме го изолирали за 4-5дни. Вкъщи никой друг не е болен все още, а две годишното беше плътно до нас докато батко му повръщаше из целия апартамент, а вече е и 6ти ден от тогава. Отделно, в болницата казаха, че щом има кръв и слуз в изпражненията и продължава толкова време е бактерия, при вирус било просто на вода. Диагнозата му е бактериална чревна инфекция, неуточнена.

# 340
Още помня как в Александровска отидохме заради бронхиолит, а си тръгнахме с диария. И двете. Grinning А бяхме сами в бокс, така че - напълно възможно.

# 341

Детето е с течащ нос от снощи.ЦРП е 2.5.
Дали е настинка или нещо вирусно?

След като видите,че детето ви започва да се разболява, какво му давате, за да пресечете, ако е възможно това чудо? 😀

# 342
desiitoo Аз давам или Изопринозин или Авирон Рапид започвам на хапчета, че от прахчетата му се гади и повръща.
Детето ми е на 3,10 год. От Авирона съм много доволна и го предпочитам пред Изопринозина.

Пс Детето е с някаква вирусна инфекция, но след като излезе и СУЕ, тогава ще стане ясно какво е.

# 343
Ние вкъщи всички изкарахме чревния без малкото дете на 5 г. Когато сме с чревен той не се заразява. За 5 години не е повръщал от вирус. Има ваксина ротарикс.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 07:30 от brumm

# 344
Ние вкъщи всички изкарахме чревния без малкото дете на 5 г. Когато сме с чревнен той не се заразява. За 5 години не е повръщал от вирус. Има ваксина ротарикс.

Супер. Аз също исках да сложим на моят син, но нашият ЛЛ категорично отказа, като каза, че било измишльотини и няма да нарушава имунизационният календар по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт