Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 618
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Че как точно се нарушава календара? Не е към Вас, просто се чудя. Сложихме през месец ( по спомени ), първата доза беше втория месец

# 346
Здравейте.
Нова съм в темата, успях да прочета доста мнения. Дъщеря ми е на 2г. и за пореден път е болна. Тръгна на ясла септември, от тогава до сега има сумарно сигурно 15 дни посещение. Не знам много ли е, малко ли е.
Обзаведе се с няколко РСВ, мораксела и сега стрептокок в носа. Всяко боледуване по 3 седмици и повече вкъщи. Моля, някой ако може да препоръча хомеопат за София, понеже ми писна за всичко да се изписва пулмикорт и изопринозин. От яслата разбира се твърдят, че други болни няма всеки път като питам, моето отсъствало най- много. А аз ги питам просто за да знам какво евентуално да очаквам. Вече се притеснявам да не я отпишат, нищо че е частна.

# 347
И моето дете има ротарикс. Това не пречи да сме лежали два пъти с нея в болница, заради стомашен вирус с повръщане и разстройство. Обезводни се за часове и почна да се отпуска в ръцете ми. Мислех, че си отива, толкова беше страшно. Не разчитайте само на тази ваксина, стомашните вируси не са само рота, има и други видове. Радвайте се, че сте извадили късмет.
Аз още бера душа от този стомашен. Пет дни минаха, а съм с болки в стомаха все още. Вчера бях на гастроентеролог, гледа ме на ехограф, време трябвало , нищо обезпокоително не видя. А аз си страдам.

# 348
Деси, настинка и вирес са едно и също нещо. Разболяване без причинител няма! Ако вие назначавати изследвани на детето на ден втори при единствена симптоматика течащ нос, по-добре спрете, защото излишно тормозите детето и давате пари.

# 349
Нашето имаше 15 дена сумарно за първата си година в градината сигурно. Втората около 20 за цялата година.
За мен разболяваният са проблем когато са съпроводени с усложнения и значително влошаване. 2-3 седмици за разболяване също е нормално. При нас рекордът е един ден на градина и на втория - болен.
Евечето, права си, да, зависи не само от ваксината. Представих си колко е било страшно. Дано не се случва повече.

# 350
И дъщеря ми е на 5 и чревният вирус отпреди месец й беше първият. Но тя и толкова е ходила на ясла и градина Grinning Донесе го дребното.

Олее, браво за куража да боцкате дете на втори ден за сопол. Аз и при по-дълго боледуване и кашляне не мога да си го причиня. Ама много драматично се изживява вкъщи Cry

Аз за друго идвам... Може ли да препоръчате някое хубаво мазило против белези? Дребното си цепна веждата, шиха го и като махаха конците казаха да го мажем един месец сутрин и вечер, но не уточниха с какво... Кое е най-доброто? И месец не е ли много? Thinking

# 351
Contractubex съм мазала точно за вежда.
Вие толкова ме наплашихте с този вирус с повръщането, че вечер дърпам килимчето като заспи. Голямото 2-3 пъти е повръщало. Малкото два пъти. Последно лятото на морето. Вчера видях позната, разпрегръща ме, пихме кафе и разбирам, че дъщеря и е болна вкъщи, от петък с температура и два пъти повърнала. Ходили в понеделник до спешното да я прегледат. Уж вчера вече нямала температура, но лежала постоянно. На 19 год е.
Отава да го лепна и аз. Откакто карах бременна с повръщания месеци наред това ми е кошмар.

# 352
За белег само за цикатридина се сещам

# 353

Детето е с течащ нос от снощи.ЦРП е 2.5.
Дали е настинка или нещо вирусно?

След като видите,че детето ви започва да се разболява, какво му давате, за да пресечете, ако е възможно това чудо? 😀

Настинката също е вирусна инфекция.
Ако е само със сополи, може само да промивате носа, зависи какви други симптоми има и какво е общото състояние.

# 354
Здравейте, може ли някой да сподели нещо за хемофилус инфлуенце в носа (за мен става въпрос) слагах по антибиограма лево и мокси, поичистиха ми се секретите, сега пак започнаха? Друго нямам само гадната хрема, но пък и не намирам какво друго да сложа от антибиограмата, половината ги няма. Вкъщи имам унифлокс имам и цилоксан и се чудя дали да пробвам, но за тях инфо в антибиограмата няма.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 10:12 от aliance_

# 355
И дъщеря ми е на 5 и чревният вирус отпреди месец й беше първият. Но тя и толкова е ходила на ясла и градина Grinning Донесе го дребното.

Олее, браво за куража да боцкате дете на втори ден за сопол. Аз и при по-дълго боледуване и кашляне не мога да си го причиня. Ама много драматично се изживява вкъщи Cry

Аз за друго идвам... Може ли да препоръчате някое хубаво мазило против белези? Дребното си цепна веждата, шиха го и като махаха конците казаха да го мажем един месец сутрин и вечер, но не уточниха с какво... Кое е най-доброто? И месец не е ли много? Thinking
Аз мажа с това-след ухлузване по лицето/падна с тротинетката/ Доволна съм , почти не се забелязва вече.

# 356
Здравейте.
Малкия от вчера е на градина.
Аз искам да попитам следното.
Трябва да му давам Биозин кидс .
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010008832
Виждам, че съдържа вит.Д
Малкия получава витамин Д 1 впръскване на ден от този https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030025247
Мога ли да продължа да му давам витамин Д и да пие Биозин кидс сироп.
Или само сиропа трябва да давам.

# 357
Здравейте, може ли някой да сподели нещо за хемофилус инфлуенце в носа (за мен става въпрос) слагах по антибиограма лево и мокси, поичистиха ми се секретите, сега пак започнаха? Друго нямам само гадната хрема, но пък и не намирам какво друго да сложа от антибиограмата, половината ги няма. Вкъщи имам унифлокс имам и цилоксан и се чудя дали да пробвам, но за тях инфо в антибиограмата няма.

Аз съм капала Цилоксан за хемофилиус и на двете ми деца по Антибиограмата.

# 358
Здравейте, миналият понеделник синът ми беше болен - кашлица, сополи, без Т, уж оздравя, имаше само остатъчна кашлица, сополите почти бяха минали и този понеделник вечерта се оплака от болка в ухото, Т 37.7. На следващият ден го заведох на УНГ, пусна му изследвания и каза, че не е все още за АБ, ухото е леко червено, но не е и за АБ капки. Вчера температурата стигна до 38.7, беше много отпаднал, с болки в корема и разстройство, което не е често (1-2 пъти на ден). Изписаха му само изопринозин и утре пак сме на лекар. Той обаче е контактен за варицела, тъй като имаха дете в тяхната група, но той се разболя и аз го спрях. Днес Т отново е 38.3. Според вас това нов вирус ли е или може да е започваща варицела? Колко време след Т или първи симптоми би трябвало да избие обрива? Коремът продължава да го боли, няма апетит, блед е. Прикачвам изследванията.

# 359
Здравейте, миналият понеделник синът ми беше болен - кашлица, сополи, без Т, уж оздравя, имаше само остатъчна кашлица, сополите почти бяха минали и този понеделник вечерта се оплака от болка в ухото, Т 37.7. На следващият ден го заведох на УНГ, пусна му изследвания и каза, че не е все още за АБ, ухото е леко червено, но не е и за АБ капки. Вчера температурата стигна до 38.7, беше много отпаднал, с болки в корема и разстройство, което не е често (1-2 пъти на ден). Изписаха му само изопринозин и утре пак сме на лекар. Той обаче е контактен за варицела, тъй като имаха дете в тяхната група, но той се разболя и аз го спрях. Днес Т отново е 38.3. Според вас това нов вирус ли е или може да е започваща варицела? Колко време след Т или първи симптоми би трябвало да избие обрива? Коремът продължава да го боли, няма апетит, блед е. Прикачвам изследванията.

ЦРП е 14, което говори за бактериална инфекция. WBC също е висок. Според мен детето е за АБ.
На ваше място бих потърсила читав лекар. Изследванията не са много Ок.

Общи условия

Активация на акаунт