Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 606
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Левкоцитите са съвсем малко над горна граница, а ЦРП-то може да е повишено и при вирусна инфекция. Мисля, че ако е над 40, когато е много завишено се говори за бактериална инфекция. Въпросът е, че не знам дали не е започваща варицела и ако е така, антибиотикът е абсолютно излишен, затова питам ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да сподели. Иначе и аз знам, че повишено црп говори за бактериална инфекция, но случаят е по-специфичен и до колкото се запознах и вирусни инфекции могат да покачат црп.

# 361
За мен това са реф. стойности за възрастни. За деца до 14 г. са до 13, а за по-малки деца още по-високи. Те са в норма. Може и варицела да започва, но това няма как да се каже по тези изследвания, а пъпките при всяко избиват различно. Дъщеря ми я изкара с 4 пъпки общо и без температура, но знаех, че в групата ѝ има и я следях.

# 362
От лекар знам, че е добре кръвни изследвания да се пуснат поне на 3 ден от появата на симптоми. То и с тестовете за грип/ковид е така. Трябва хубаво да се е разгърнало каквото има, за да се види през ПКК. Аз съм с ЦРП 35, с левкоцити на Горна граница и ми казаха че си е чиста вирусна инфекция и няма смисъл от антибиотик. Антибиотик с ЦРП вече над 40-50 и то пак зависи и от всички други симптоми и състояние.
Сина ми изкара варицелата без никаква температура, или вдигна малко на 5-6 ден от първата пъпка. Чувала съм че се дава лъжичка червено вино или някакви червени плодове, за да избие обривът по-бързо и че ибупрофенът е противопоказен (ако изобщо е варицелата при вас)

# 363
С тези болки в корема може би е актуалният вирус с температура и поръщане/разстройство. За варицела нали инкубационният период е 21 дни.
ЦРП 14 по-скоро на този етап си е вирус.

# 364
С тези болки в корема може би е актуалният вирус с температура и поръщане/разстройство. За варицела нали инкубационният период е 21 дни.
ЦРП 14 по-скоро на този етап си е вирус.
Да, и аз започнах да клоня натам. Той е на 5 години и има Ротарикс ваксина, може тя да е причината да няма повръщане и да не е с голямо разстройство. На няколко пъти каза, че му се повръща, но до там. И при положение, че е така от понеделник вечерта, предполагам, че ако е варицела ще избие до петък най-късно.

# 365
Здравейте, може ли някой да сподели нещо за хемофилус инфлуенце в носа (за мен става въпрос) слагах по антибиограма лево и мокси, поичистиха ми се секретите, сега пак започнаха? Друго нямам само гадната хрема, но пък и не намирам какво друго да сложа от антибиограмата, половината ги няма. Вкъщи имам унифлокс имам и цилоксан и се чудя дали да пробвам, но за тях инфо в антибиограмата няма.
Хемуфилус чистих от гърлото си преди две години цели два месеца. Бях на рани. Накрая мина с Азакс, преди това по антибиограма пих Ксимебак два пъти по 10 дена. Ужасно беше. Всеки път де завръщаха симптомите след спиране на аб.

# 366
Ох, какви са тези глупости, ЦРП 14 и айдееее изследванията са лоши, антибиотик бързооооо. Не знам какво се случва в темата в последно време, но очаквам след седмица да прочета съвет за незабавна хоспитализация, венозен антибиотик и кислородна маска на някое дете с бистър сопол от снощи...

# 367
Барбалена, но колко е малкото? Миналия октомври нашата си цепна веждата и я шиха. Нашата педиатърка каза, че стандартните мазила за деца под 3 години не са подходящи за толкова малки деца. Ще ти пратя снимка на лично на нашето, което мазахме близо 3 месеца всяка вечер. Нищо не се забелязва. Може би една съвсем леко по светла точица.

Бръм, при нас същото, малката е ротавирусна ваксина, за каката още нямаше, като се роди. Категорично не се заразява, макс повръща един път. В поликлиника България като бяхме на системи преди месец с каката, казаха че няма връзка....

Момичета, имам въпрос към по опитните със скарлатината. Не сме имали до сега. Има 9 деца в класа със скарлатина или ангина. Каката ми е със сопол. Да я тествам със стреп тест или или да чакам?

# 368
Аз имам въпрос за поликлиника България, там може ли да се заведе дете за система, при обезводняване, без хоспитализация?

# 369
Аз имам въпрос за поликлиника България, там може ли да се заведе дете за система, при обезводняване, без хоспитализация?
Да, точно там бяхме на системи три дни по околко 4 - 5 часа за системи. Самички в стаята, беше чисто, отношението страхотно.

# 370
Ротарикс ваксина не действаше ли 1 година след това отслабваше ?

# 371
Ох, какви са тези глупости, ЦРП 14 и айдееее изследванията са лоши, антибиотик бързооооо. Не знам какво се случва в темата в последно време, но очаквам след седмица да прочета съвет за незабавна хоспитализация, венозен антибиотик и кислородна маска на някое дете с бистър сопол от снощи...
На нас при ЦРП 57.5 не ни изписаха антибиотик.
Казаха ни да пуснем на следващия ден пак само ЦРП но вече беше 97 и няма как да се размине без антибиотик, тъй като и детенцето не се подобрява....четвърти ден.
Явно всичко зависи от лекаря...нашия не обича антибиотик,без доказана основателна причина.

# 372
Реално никой не знае кой е причинителят на този вирус в момента. Съмнявам се ротавируса да причинява температура дори при възрастни и чак толкова дълги повръщания, разстройство и тнт.

# 373
Hexe, на 2.4 години е... И аз имах опасения, че може да е малък. Личният лекар каза Бепантен. Изненадах се, не знам защо си мисля, че няма да помогне Grinning Прати, моля те, с какво сте мазали вие Hug

# 374
Утре сутринта сме на преглед. Преди това ще минем през лабораторията да пуснем едно ЦРП, за да видим как се движи. Все още нямаме пъпки. Не се е оплакал от корем, не е имал повече разстройство. Обаче температура има, сега е около 38. Дано да се окаже просто поредния вирус и да замине.Така или иначе няма да го пускам на градина до края на годината. Обаче толкова се ошашках с тази варицела и заради него и заради малкия, че сега ако се размине, мисля да ги имунизирам януари, живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт