Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 604
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
барбалена, на нас педиатърът ни каза цикадридина да ползваме при едно срязване и охлузване. звярът беше на под 2 и половина.

# 376
Как са болните?При нас утре тържество вечерта от градината сме на детски кът да видим после,че като знам след такива мероприятия какво следва..

# 377
  • Пловдив
Барбалена, но колко е малкото? Миналия октомври нашата си цепна веждата и я шиха. Нашата педиатърка каза, че стандартните мазила за деца под 3 години не са подходящи за толкова малки деца. Ще ти пратя снимка на лично на нашето, което мазахме близо 3 месеца всяка вечер. Нищо не се забелязва. Може би една съвсем леко по светла точица.

Бръм, при нас същото, малката е ротавирусна ваксина, за каката още нямаше, като се роди. Категорично не се заразява, макс повръща един път. В поликлиника България като бяхме на системи преди месец с каката, казаха че няма връзка....

Момичета, имам въпрос към по опитните със скарлатината. Не сме имали до сега. Има 9 деца в класа със скарлатина или ангина. Каката ми е със сопол. Да я тествам със стреп тест или или да чакам?

Може ли и на мен да изпратите мазилото за белезите? Дъщеря ми има на брадичката отпреди два месеца.. 😕 дано не е прекалено късно.

# 378
Аз да се разпиша - от днес сме на АБ. Сутринта пуснахме отново изследвания, ЦРП-то вече беше 64, така че нямаше много какво да се умува. Малкият и той от 1 час е с температура. Честно ви казвам вече толкова ми е писнало, че няма накъде.
Сега един отделен въпрос, ще се радвам повече хора да споделят. Колко често пият антибиотик децата ви или колко антибиотика са пили до сега? Ще започна аз: баткото след 4 месеца става на 6 години - това ще му е шести АБ, като от тях 1 се наложи при раждането и 1 за скарлатина. Малкият - на година и 7 месеца - до сега е пил 3 пъти АБ, за жалост при него започна много рано покрай градинските вируси.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 21:31 от PureFlower

# 379
Моята като почна първа група се почна въртележката изпие антибиотика и тъкмо си отдъхна и пак наново броя им не помня.Моята боледува супер тежко чак спира да яде,вода да пие нищо само лежи,спи и пъшка,но предпочитах да е в нас отколкото в болница защото все до там стигахме.

# 380
Моят е на 5 ..аб е пил 4 пъти ...като единия път беше с положителен тест за скарлатина без никаква симтоматика но по протокол тр да си го пие ..като беше с варицела също пи защото 4 дни беше с 39 градуса температура и жестока кашлица наред с варицелата караше и друг вирус ...аз от аб не се притеснявам ..но на всяко боледуване все го удря задна хрема и кашляне до откат ...

# 381
Моят син е на 3,10 год. След прекаран Ковид на 1,1 год мъките започнаха. Пил е над 20 пъти АБ и още толкова по 2 пуснати ПКК, ЦРП, СУЕ, секрети и прочие Grin 4 пъти са му слагали орбазон. Няколко пъти сме лежали в болницата. Уголемена 3-та сливица, освен всичките красоти от нея, ами и като се разболееше и сънна апнея имитираше. Спираше да диша през нощта.
От както махнахме 3-та сливица месец март е пил АБ само 4 пъти до сега, което си е рекорд.
Надявам се за в бъдеще нещата да се понормализират.

# 382
Каката е на 5, била е на АБ общо 5 или 6 пъти, първия път в болницата след раждането. Дребното е на 2.4, мисля само веднъж досега е бил на АБ. Като беше с Ковид на 10 месеца и температура 7-8 дена... При каката можеше да се спести някой прием, но такива са били обстоятелствата.

# 383
При мен каката е на 7, имаме изпити 6 антибиотика, като последните два един след друг, след 10 дни ксимебак минаха два спокойни и последва рязко влошаване и пи още 10 аугументин.
Малката тогава изкара бронхит на две годинки едновременно с каката при аугументин.

# 384
Не ги броя, ама не са малко, със сигурност над 10-14, а не беше пил до 2.5 годишен. Въпросът според мен не е в броя на аб, а в начина на протичане на заболяването. На 5 е. Каката и тя пиеше аб а сега е с много добър имунитет и почти нищо не я лови, а ако я улови, минава за 2 дни.

# 385
Моите след месец стават на 5, честно казано не знам колко АБ са изпили.. При едната ми дъщеря се наложи още като беше на 3 м., заради операция. Но тя пък боледува по-леко и след това е имало поне 4-5 случая тя да минава без АБ, я сестра и да пие. Били са по 2-3 пъти на венозен, заради пневмония, отит и бъбречна инфекция. Като се замисля поне едната има изпити над 12-13 АБ..

# 386
Моето дете е на 5г. Пило е 5 пъти АБ - два пъти още като тръгна на ясла на 2г., после две години не беше пил. Наложи се миналия Ноември и тази година два пъти.
Но пък АБ капки колкото щеш…..

# 387
  • shumen
Как са болните?
До мамата с чревен-според мен се е заразила от детето.
Барбалена,за белези аз мажа със Контратубекс и съм доволна.За охлузвания мажа със крем със арника на Клаутерхоф и също съм доволна.
Бръм,радвам се,че твоята кака е от здравите деца.Аз за моя не мога да кажа,че е от тях,а са на една възраст.
Моя е на 12 години.За тези години е пил АБ над 20 пъти като сме били и в болница с пневмония на венозен поне 5 пъти.Първият АБ го изпи на 40 дни за бронхеолит.При него проблем е,че е с начална форма на астма и от там прави чести бронхити и пневмонии.
Аз да се оплача отново съм болна и съм болнични.Детето зарази и мен.Ходих на лекар и съм с вирусна инфекция,неуточнена.
За сега съм без АБ на сироп за кашлица Тусипрес и Авирон по схема 5 дни.Надявам се да се оправя и да се размина с АБ.

# 388
Здравейте, може ли някой да сподели нещо за хемофилус инфлуенце в носа (за мен става въпрос) слагах по антибиограма лево и мокси, поичистиха ми се секретите, сега пак започнаха? Друго нямам само гадната хрема, но пък и не намирам какво друго да сложа от антибиограмата, половината ги няма. Вкъщи имам унифлокс имам и цилоксан и се чудя дали да пробвам, но за тях инфо в антибиограмата няма.
Хемуфилус чистих от гърлото си преди две години цели два месеца. Бях на рани. Накрая мина с Азакс, преди това по антибиограма пих Ксимебак два пъти по 10 дена. Ужасно беше. Всеки път де завръщаха симптомите след спиране на аб.
Какви ти бяха симптомите? Бях питала вече, но не помня. Имам проблеми нещо с гърлото май. Една кашлица през 5-6 дни, кашлям по 30мин примерно и после нищо, но усещам на моменти раздразнено. И ще ходя явно на УНГ..
Голямото изпи между 2,5 и 4,10 месеца към 20 АБ, отделно венозни много, бронхити, температури винаги над 41°, отказваше дори вода. Не искам да си спомням. Накрая в болницата пореден път взеха решението да махнат сливиците, тогава беше над 10 дни вече с 41°. От тогава, вече 7 години е пил два антибиотика, последният миналата кошмарна зима. Аз също се заразих от него и беше ужасно. Не разбрахме ковид, грип или онзи другият вирус с кашлица..Малкото е пило веднъж абсолютно ненужно преди 2 год за грип, но казаха да приключим курса от 7 дни, тя пък тогава 10 дни поддържа 40°, тоест още 3 след приключване на АБ. После беше с неясна инфекция, бяхме в болница. Тази година пи защото я ухапа комар, стана лошо и пи 5 дни АБ. За мен най-кошмарни са от януари до април месеците. Обаче бяхме вчера до болницата за друго и беше страшно. Толкова болни имаше. Дано устискаме и другата седмица и после ваканция.

# 389
Тони, АБ капките не ги и броя Grinning

Момичета, толкова години съм в темата и така и не открих отговора на: как да пресека нещата още в началото. Каката си е болна. Носът е леш, подсмърча, пък запушен, кашля. Мисля да им направя 4-5 инхалации, сироп Ункадеп, виброцил, 3-4 пъти физиологичен разтвор иии Коризалия Grinning

Побърква ме това дете. На 5 е и още ни буди нощем като й се пишка Sob Като се събуди и дребното няколко пъти и ето то супер накъсан сън. А като си легна и след полунощ...от 5 години не съм спала нормално. Дребното пък капризи и истерии над един час в 5... Не знам къде се намирам.

Общи условия

Активация на акаунт