Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 590
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • shumen
Тони,Аб капките и аз не ги броя.😀
Барбалена,при първи симптоми на настинка аз започвам Инфлуцид ударно на всеки час и витамин С.
За събуждането-моя е голям,но аз спя леко и стане ли веднага го усещам,а и да не говорим,че светва всички лампи,а спим на нощна лалпа още.Аз работя и на смени и понякога направо откачам с това неговото ставане.

# 391
барбалена,
моят звяр е на 3г8м. за момента не се е налагал антибиотик или капки с аб, а миналата година като тръгна на градина и се почна седмица-две градина, няколко дни/седмица вкъщи.
за момента успявам да пресека боледуванията (при нея започва с хрема обикновено). уточнявам че ходим редовно на солна стая и ми се струва, че изключително много помага. постоянно давам вит. д на спрей 600-800iu и витамини. омнибиотик имунд също пие (2 месеца, почивка, сега пак).
като усетя хремясване (кихане или тръгнат сополи) включвам сироп с бетаглюкан, или ако започне бързо и/или с температура направо с изорекс ( но него не е пила от началото на лятото), вит ц на ампули,  пръскам и с низита.
обикновено за 3 дни се оправя
от началото на учебната година заради болест е отсъствала общо десетина дни.

# 392
  • shumen
Син заек,солната стая е нож с две остриета.Аз моя съм го водила,но от там се заразяваше и стигахме до болница.

# 393
За пресичане е трудно. Аз залагам на превенция с храна, добавки и пробиотици. И пак съм наясно, че боледуват. За съжаление при голямото нямах това осъзнаване. Светна ми лампичкаа когато бяхме в омагьосан кръг вече. Освен това преди първата бременност живеех много нездравословно, а бебетата обират от тялото на майката доста..

# 394
Оо Барбалена, и моето дете се буди. Даже понякога идва и казва “скучно ми е да спя”. Това посред нощ, налЕ. 😆
Нормално е… За тях съня означава раздяла с родителите и си искат времето ❤

# 395
барбалена,
моят звяр е на 3г8м. за момента не се е налагал антибиотик или капки с аб, а миналата година като тръгна на градина и се почна седмица-две градина, няколко дни/седмица вкъщи.
за момента успявам да пресека боледуванията (при нея започва с хрема обикновено). уточнявам че ходим редовно на солна стая и ми се струва, че изключително много помага. постоянно давам вит. д на спрей 600-800iu и витамини. омнибиотик имунд също пие (2 месеца, почивка, сега пак).
като усетя хремясване (кихане или тръгнат сополи) включвам сироп с бетаглюкан, или ако започне бързо и/или с температура направо с изорекс ( но него не е пила от началото на лятото), вит ц на ампули,  пръскам и с низита.
обикновено за 3 дни се оправя
от началото на учебната година заради болест е отсъствала общо десетина дни.

Колко често ходите на солна стая и през какъв интервал?

Аз усетя ли първи симптоми давам осцилококцинум. Не се е случвало често, но имам наблюдения, че е помагало. Доколкото за носа не съм намерила правилната формула. Две седмици е на ясла без сопол, което си е рекорд за последните 4 месеца. Ходи и на солна стая.

# 396
Рейна, ужасни болки в гърлото, преди да почна аб пих аулин няколко дена. Хрема задънена като синузит, с гноен секрет. Като спра аб и почваше наново. Ужасно беше. Гърлото ми беше рана, обелено.

# 397
2-3 пъти седмично сме на солна стая в сезона на 'настинките'. за по 40мин.
сами сме. преди нас рядко има хора. детето се забавлява в солта. аз съм доволна.

лятото ходим по-рядко, защото предпочитаме да се разхождаме навън.
ходим вече почти 2 години и наистина ни помага. и по мен усещам. а при 'настинка' когато се е стигало до ходене на педиатър и той е бил с положително отношение към посещенията в солна стая.

# 398
Рейна, ужасни болки в гърлото, преди да почна аб пих аулин няколко дена. Хрема задънена като синузит, с гноен секрет. Като спра аб и почваше наново. Ужасно беше. Гърлото ми беше рана, обелено.
Ясно, твоите симптоми са били много изразени. При мен е кашлица на неопределени интервали. И това откакто бях с този гаден вирус на детето. Пих АБ тогава.

# 399
Чета, чета и гледам, отворили сте темата с антибиотиците. Аз да успокоя всички майки, дето си дават всеки месец, защото бактериалните инфекции са много.. моята е на 5 и половина, от 11 месечна ходи на градина и е изпита около 60 антибиотика и е изкарала 150 инфекции. Видимо от тях 90 вирусни, 60 бактериални. Като ударите чертата, първите няколко години бяха по 2-3 боледувания в рамките на месец.. здрави месеци нямаше, няма лято, няма зима. Но и аз не съм я спирала, все там, няма лято, няма зима. 3 дни и в кюпа отново. Така че децата боледуват различно.

# 400
  • shumen
Димитрова,АБ разбива имунната система.Аз,ако мога го избягвам.
За 12 години моя само веднъж или два пъти го пуснах веднага след като се излекува на градина и до няколко дни се разболяваше отново и караше вирусите по тежко и стигахме до болница.
За солната стая пак казвам моя съм го водила,но при нас винаги влизат по няколко деца и ги смесват болни със здрави и моя винаги се заразяваше и стигахме до болница със пневмония.
Аз съм по добре.От Авирона изпражненията ми станаха черни.Дали е възможно?

# 401
Да, от Авирон е.

# 402
danaeka,

от авирон е...

а иначе за солната стая заради това уточних, че обикновено сме сами. знам, че на някои места въобще не се съобразяват и пускат по повече и даже и болни, докато има и други хора.

# 403
  • shumen
Да,и аз си помислих,че е от него.То освен него и сиропа за кашлица друго и не пия.
Син заек,и сами сме влизали и пак се е разболявал.А и колко дезинфекцират след това не се знае.

# 404
Нашата лична здраво ме овика ноември месец, когато й казах, че водя детето на солна стая. Каза, че инхалациите са много полезни и че солната стая е пълна с вируси. Въпрпсът й беше как се чисти повърхност със сол...
Иначе за почистване на течащо носле моя приятелка ползва сребърна вода и коластра с малко физиологичен разтвор. Аз пръскам най-често със Стеримар бебе, а всяка сутрин давам в храната коластра и една друга добавка. Капала съм също от тези капки с трите натрия и дадоха добър резултат. Но за кашлицата съм най-доволна от инхалациите.

Общи условия

Активация на акаунт