Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 584
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Малко лични разсъждения по темата със солната стая. Сушен бут или суджук можем да консумираме благодарение на съдържащата сол. Тя играе ролята на консерватор и пази от развитието на бактерии. С вирусите не знам дали има някаква роля, но може би самата сол не позволява вирусите и бактериите да се задържат трайно върху нея. Пак казвам - мои разсъждения. Не знам дали има нещо вярно.

# 406
Има логика, обаче месото се завива в хартия и не се пипа от толкова много хора. А в солната стая се сменят доста лица, децата играят с играчките...на мен честно казано ми харесваше да ходим, но леко се притесних. Ще потърся научни мнения по темата.

# 407
  • Банско
Аз използвам сребърна вода от водоиточник в Добринище, но и в София има в Бояна. Пръскам на ръцете дизефенктант при напускане на градината + кърпички бояко  и спрей в носа със сребърна + понякога спрей грип стоп. Това се повтаря всяка сутрин и всяко взимане. Доста разреди болестите след тези процедури.

# 408
Като Ви чета как промивате носовете на децата и как Ви дават...Искрено се радвам. Моето като беше с Мораксела, само тогава даваше да му капя капки, защото го сплаших, че ще стане много лошо ако не дава и може да стигнем до хоспитализация. Слагането пак беше доста трудно, но даваше. Иначе си я кара със запушен нос. Дори педиатърката ни вече не ни изписва нищо за носа - невъзможно е да му сложи каквото и да е, а всички сиропи за кашлица се плюят или повръщат и си я караме на инхалации.

# 409
  • shumen
Емилия,моя е на 12 и не се научи да пие АБ.Всичко що е АБ се повръща,а за капки за нос да не говорим.
So close,аз също го водих и точно затова спрях.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 10:41 от danaeka

# 410
Емилия,моя е на 12 и не се научи да пие АБ.Всичко що е АБ се повръща,а за капки за нос да не говорим.
So close,аз също го водих и точно затова спрях.

Да се заредя с търпение. Grin Поне има интерес към таблетките АБ и за сега ги приема, незнам обаче до кога.
Благодаря. Blush

# 411
Има логика, обаче месото се завива в хартия и не се пипа от толкова много хора. А в солната стая се сменят доста лица, децата играят с играчките...на мен честно казано ми харесваше да ходим, но леко се притесних. Ще потърся научни мнения по темата.
Има някакво поручване за корона вируса че се издишва по-малко количество от него в солна стая. Като цяло обаче с кашлица, температура и симптоми на настинка в солни стаи е забранено влизането поне в моят град.

# 412
Аз масово слушам около мен, че майките си водят децата на солна стая при първи симптоми на разболяване. Демек като са здрави не ходят, а като текне сопола - тогава. Кракът ми не е стъпвал в солна стая точно по тази причина.
Промивам им носовете сутрин и вечер. Мрънкат в повечето случаи, но като цяло нямат избор. Става ли въпрос за лекарства няма мърдане, ако трябва насила се случват нещата.

# 413
то и при първи симптоми е полезно, стига да няма температура, но е безотговорно спрямо околните.. 
зависи вече и от управляващите солната стая какво допускат и как организират посетителите.
случвало се е да идем 'болни', но винаги предупреждавам още като проверявам за час.

# 414
  • shumen
Син заек,при нас никога не питат и смесват болни със здрави.

# 415
При нас не смесват, всяко дете с майка си е само в стаята. Обаче ако преди него друго е кихало по играчките например, може и да се задържа вирусът, не знам.

# 416
И мен ме е страх да ходим в солна стая. Иначе с кеф бих ги завела. 20-30 минути игра, са си 20-30 минути, в които евентуаааааално да не ме закачат много. Напоследък издишаме с моя мъж. Секунда не могат без "мамо, мамо, тате, тате".

Иначе аз ги подкарах по-сериозно с коризалия, по 3 инхалации с физ.разтвор, витамин Ц и пръскам по няколко пъти на ден с физ.разтвор. Какви красоти излизат от носа на голямотоооо, не е за разказване. Дребното е добре, но той още не се зарази от каката. Просто си влачи втора седмица градинския сопол.

# 417
Здравейте, имам нужда от помощ, не мога да взема решение какво да правя. Миналата седмица дъщеря ми хвана някакъв вирус, 3 дни с лека температура, еднократно разстройство и сополи ( за мен жълто-зелени) и лека кашлица от сополите. Всичко отмина с изключение на хремата, която предполагам е вследствие на моракселата с която си ходи, просто вируса я е активирал отново (до преди вируса нямаше сополи, кашлица - нищо). Вчера се оплака от ухо, че я боли, веднага я заведохме на доктор, видя ушите - нищо не се виждало, пуснахме ПК - в норма. Не била за антибиотик, изписа Фуроталгин за ушите. Дадох и нурофен, капя и фуроталгин, ухото и се повлия. Тази сутрин в 4 се събуди с болки в другото ухо, накапах капки, дадах панадол и заспа. Днес става с температура 37.3 и болки в същото ушенце ( другото казва, че не я боли вече). Хремата обилна жълто-зелена 7-ми ден от началото на вируса. Преди месец капахме в ушите Цилоксан за 5 дни - пак имаше темепарура лека за ден и от тогава, ни чул ни видял, до сега. Днес дадох пак нурофен - успокои я. Какво да правя да продължавам с Фуроталгина, да върна Цилоксана, на косъм съм да я накапя и в носа (въпреки, че избягвам да капя там антибиотични, защото се получават зверски кашлици след това) да ходя да прося антибиотик , който не искат да изписват срещу 200 лева отново, защото прегледа в Поликлиника България е толкова събота и неделя, а вчера се върнахме от там......... (между другото днес дадохме отново микробиология за потвърждения или отхвърляне на моракселата). В носа редувам Грип Стоп и Назориг към момента и Цанабсин. Какво да направя, не знам вече...

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 12:09 от aliance_

# 418
Цилоксан според мен. Онези капки не лекуват, само успокояват болката. Моят опит сочи, че ако не започна моментално Аб капки в ушите, положението се влошава….
Вече нося капки Цилоксан с мен в багажа като пътуваме някъде… точно заради ушите.

# 419
Цилоксан според мен. Онези капки не лекуват, само успокояват болката. Моят опит сочи, че ако не започна моментално Аб капки в ушите, положението се влошава….
Вече нося капки Цилоксан с мен в багажа като пътуваме някъде… точно заради ушите.
Аз сложих преди час Футоралгин, колко време след това накапване мога да го сложа?

Общи условия

Активация на акаунт