Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 567
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
И на мен майка ми каза, че не съм я карала, но като се разболяха децата си направих и аз тест за антитела и бяха над 4000. Аз така и не се разболях покрай децата та явно съм я карала безсимптомно.

# 601
  • shumen
Камъче,не и давай да ги чеше,че остават белези.Моя така разчеса над веждата и му остана белег.Щом няма нови избили значи преминава.
Плодче,а други симптоми има ли?От гърло се поддържа висока Т.Аз бих завела на лекар днес,че утре вече са почивни дни и чак в Петък мисля ще е работен,а спешните ги недолюбвам.

# 602
  • Пловдив
Дани, температура, зачервено гърло и течащ нос са симптомите. Теста за скарлатина е отрицателен.

# 603
  • shumen
Плодче,да не е гнойна ангина?Аз,ако поддържа Т бих завела на лекар,а сега и тия почивни дни са много.

# 604
На мен ми прилича на грип. При него може да се поддържа 5 дни и повече висока температура.

# 605
  • shumen
Щом пие Авирон детето,ако е грип би трябвало да подейства.Аз почуствах някакво подобрение на 2 ден.

# 606
Здравейте,
Ериус сироп как го съхранявате след отваряне?
В хладилник или не и до колко месеца след отваряне?

# 607
Аз го съхранявам в хладилник.Трябва да пише колко е годен след отваряне аз пиша на кутията кога съм го отворила и така си следя за срока.

# 608
  • shumen
Аз всички сиропи съхранявам в хладилник.Пиша на кутията кога е отворен и си следя срока.

# 609
Ериус сироп - до 6 месеца от отварянето. Аз съхранявам в шкаф, до 25 градуса.
Плодче, 5-ти ден температура си е за мен грип, щом левкоцитите не са високи. Късно е обаче за тест за грип. Между 8 и 10 дни продължава при нас температурата, при грип, дори и след включване на антибиотик и компания.

# 610
  • Пловдив
Ако е грип, то това са симптомите на фона на назална ваксина поставена двукратно.
А защо се налага ползванено на антибиотик при грип? Кумата ми също с грип при добра пкк е на антибиотик.

# 611
  • shumen
Плодче,щом има ваксина не е грип според мен.Следи го и утре го заведи отново на лекар,ако трябва.С тая Т 5 дни са много и то на фона на Авирон.
АБ при грип никога не са ни изписвали.По скоро,ако има усложнения тогава.

# 612
Тя назалната според нашият педиатър не е много надеждна, аз такава исках да слагам и ме отказа.

# 613
Здравейте!
Детето ми на 9год е с температура 5-ти ден около 38гр, като започна да задържа температурата повече днес. Оплаква се от болезнено гърло, стичат се секрети.
Вчера на 4-ти ден бяхме на преглед. Гърлото е малко зачервено, гърдите чисти. ПКК, ДКК, ЦРП и aas /някакъв маркер за вирусна инфекция/ показват, че се касае за вирусна инфекция. Изпратиха ни с Авирон рапид.
Чудя се, колко често се случва толкова дълго да държи температура причинена от вирус. Притеснявам се и се чудя дали днес пак да идем или да изчакам утрешния ден.
Някой с опит да даде съвет?
При нас беше подобно, 4 дни с температура поддържаща на няколко часа до 39 стигаща,кръвни изследвания вирус и ни изпратиха с Авирон.
На 5 ден изследвания ЦРП много високо, антибиотик му назначиха и чак след 3-ти ден на антибиотик температурата спря,какво беше това чудо  симптоми освен температура и леко зачервено гърло,друго нямаше в началото, по-късно дойде и нашия приятел жълт сопол:anguished:

# 614
  • shumen
Теришка,може да е било усложнение от грипа.
Моя така без кашлица ми е правил и ангина и пневмония като усложнение от грип.Лошото е,че сега са много почивни дни,а спешните лично аз ги недолюбвам.

Общи условия

Активация на акаунт