Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 562
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Теришка,може да е било усложнение от грипа.
Моя така без кашлица ми е правил и ангина и пневмония като усложнение от грип.Лошото е,че сега са много почивни дни,а спешните лично аз ги недолюбвам.

При нас за радост беше преди 10 дни, и аз не обичам дежурен и спешен кабинет....вече е добре, но чак след антибиотика...
Може да е било усложнение,аз за това като видя 4 дни поддържаща температура, тичане на лекар пак....защото ме е страх...

# 616
Здравейте,снощи мина горе долу добре ..беше топъл но измерих 37 гр оставих го така ..но носа постоянно тече ..задна хрема която го кара да кашля като легне ...аз също съм със задна хрема и кашлица ..много ми е криво не можем да се зарадваме на празниците като хората ...

# 617
И при нас е така, задна хрема има детето и като легне не спира да кашли. Какво да слагам в носа незнам вече, пръскам с йалоклийн но май нищо не става. Снощи се скъса да кашли, давам и ункадеп сироп и инхалации с йалоклийн правя и кашли ли кашли. quote author=likeawind link=topic=1711698.msg49049910#msg49049910 date=1735025495]
Здравейте,снощи мина горе долу добре ..беше топъл но измерих 37 гр оставих го така ..но носа постоянно тече ..задна хрема която го кара да кашля като легне ...аз също съм със задна хрема и кашлица ..много ми е криво не можем да се зарадваме на празниците като хората ...
[/quote]

# 618
при нас за такава кашлица 'от сополи', помага ериус. след втория прием се успокоява значително.

# 619
На малкия му излезна херпес на устата май. С какво мога да го намажа? Другия месец навършва 2 години

# 620
  • shumen
За кашлица от задна хрема давам Ериус и аз.
Мимчо,сироп за кашлица давам вечер до 6 часа най-късно,че по-късно,ако дам става страшно.Веднъж така чак до спешен стигнахме и лекарката там ми се скара,че съм го дала късно и от това съм го докарала до пристъп на кашлица.
Лукресиа,херпес мажа с Фенивир,но не знам за малки деца става ли.

# 621
Да, и аз го давам до около 18ч и ериус давам нооо посред нощ това дете се скъса да кашли. А гърдите са чисти, гърлото и то. quote author=danaeka link=topic=1711698.msg49050804#msg49050804 date=1735039289]
За кашлица от задна хрема давам Ериус и аз.
Мимчо,сироп за кашлица давам вечер до 6 часа най-късно,че по-късно,ако дам става страшно.Веднъж така чак до спешен стигнахме и лекарката там ми се скара,че съм го дала късно и от това съм го докарала до пристъп на кашлица.
Лукресиа,херпес мажа с Фенивир,но не знам за малки деца става ли.
[/quote]

# 622
  • shumen
Мимчо,ако трябва го заведи пак на лекар,че има пневмонии на слушалки не се чуват,а и моето от чисти гърди за ден ми е правило пневмония.

# 623
при нас се е случвало точно от задна хрема жестоки пристъпи на кашлица посред нощ. но тя се повлиява бързо от ериус (на втори прием вече спи по-спокойно). НО освен че вечер не давам никакви сиропи за кашлица, не пръскаме спрейове, не капем капки, не мажем нослето с низита, не мажем гърдите с балсами. но това е само ако е сигурно че кашлицата е от хремата и дишането не е затруднено.
ако третирам хремата вечер, секретите се усилват и кашлицата се появява/влошава

# 624
mim40, Съжалявам, че детето кашлЯ толкова много. Инхалации с физиологичен правите ли, дърпате ли секретите с аспиратор? Явно са твърде много и дразнят.

И при нас Ериус помага, гледам да не птекалявам с приема. Сиропи за кашлица почти не давам, знам и че инхалация не се прави преди лягане, че след нея си има кашлица. Преди лягане винаги чистя нослето и промивам с физиологичен разтвор.

# 625
В петък бяхме на пулмолог, а снощи при личната и двете казаха - чисти гърди.
So close -  инхалации правя с йалоклийн, не дава да дърпам с аспиратор но тя мн добре духа, но нищо не излиза от нослето.uote author=danaeka link=topic=1711698.msg49051090#msg49051090 date=1735044519]
Мимчо,ако трябва го заведи пак на лекар,че има пневмонии на слушалки не се чуват,а и моето от чисти гърди за ден ми е правило пневмония.
[/quote]

# 626
Може би сте точно в разкашлящата фаза..при моя син 2/3 ден от започването на кашлицата са най зле ..кашля буквално през секунда ..след това постепенно намалява ...но тая задна хрема много трудно я боря при него ..за себе си пия геломиртол който мн добре ми действа ...

# 627
  • shumen
Мимчо,има и пневмонии не се чуват на слушалки.Ако много кашля бих сама си искала снимка или поне едни кръвни бих пуснала.

# 628
Нямам еириус мога ли да давам ксизал ?

# 629
Аз давам само Ксизал капки ,или Фенистил капки ,на колко е детето мисля че след 2 години бяха ксизала. Да над 2 години ,от 2 до 6 години по 5 капки сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт