Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 519
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • shumen
Бръм,ако е само кашлица аз съм доволна от Ункадепт сироп.А СРП пускано ли е?Моя да не те плаша,но и без Т е правил бронхит и пневмония.
Ликеуинд,имай едно наум,че в спешен се презастраховат и изписват АБ и да няма нужда.Аз бих пуснала поне едно СРП,за да се види има ли нужда.

# 646
Аз давах 2 месеца Рестив, не посмях да довърша курса. И двата пъти след края на приема едната ми дъщеря стигаше до гнойна ангина и АБ. Педиатърката ни каза, че може и да е от него, аз също си го бях помислила преди това. Та не посмях да и го дам и този месец. Въпреки че проблеми с гърлото не са сред описаните странични ефекти, не ми се рискуваше. Иначе пък почти нямат сополи тази есен, не знам дали е някакъв положителен ефект от него, или защото махнахме третата сливица на пролет.Иначе може да се започне и докато детето е болно.

# 647
Благодаря Хоуп. Лекарката също предположи бактерия, но предвид, че общото състояние не е влошено, а и предвид, че няма и не е имал Т, не изписа антибиотик. Странно ми е, че изписва препарат с бактерии при предполагаема бактериална инфекция. Затова ме притеснява да го почна сега.

Дани, бяхме в спешния кабинет тази сутрин, прегледаха го, дишането е чисто. Изследвания не пускат. Според мен си е някоя бактерия, защото протича точно като предното разболяване преди 3 седмици. Знам, че може да направи пневмония и без Т, случвало ни се е вече, но аз го успещам като че ли вече като се влошава. А и съветите и на пулмолога, и на личната, както и днес на лекарката е да следя общото състояние. Кашля, но дивее и все едно нищо му няма, яде, пие, всичко е ок. Когато се влошава много личи влошаването на общото състояние - не иска да яде, почва да спи повече. Особено при пневмония, като го видя да заляга през деня и ми светва лампата.

# 648
Кашля си Дани, нашите са кашлящи с твоето. Изписаха му изопронозин, който няма да купя и да дам. И сироп.

Много противоречиви мнения за този Изопринозин чета и аз .
Мои познати са изключително доволни ,някои казват ,че е адски силен и не биха си го дали на детето, други пък ,при разболяване, веднага го почват и за децата ,та и за себе си. 🤷🏻♀

# 649
Знам, че не е хубаво да се прекалява с Изопринозин, но вече 3 пъти съм давала. Детето ми е под 2 г. Единият път беше а Ковид и 40 градуса, та въобще не помислих да го пропускам. После пресякох друг вирус с него, леко мина. Разбира се, не бива да се дава при всяко оплакване.

# 650
Аз не видях май ефект от Рестива..
Моето дете е сега със зверски зелени сополи, на килограм. Мисля, че от Назо Хил му се втечни секрета (каквато е май и идеята му). Но как ще се подсушат, не знам. Слагам виброцил ама…

# 651
на звяра са изписвали изорекс сироп (който си е изопринозин) и й е помагал. имаше период, в който при първи симптоми го давах.   педиатърът ни го е предписвал и беше казал при хрема и/или кашлица с температура да го почваме веднага.

# 652
  • shumen
Аз съм давала Изопринозин веднъж,но ефект не видях.Аз също знам,че не е хубаво да се дава начесто.
Бръм,аз затова не ги харесвам спешните.Никакви изследвания не правят.Моя така миналата година по празниците  уж нищо му нямаше според лекарката от спешния и на другия ден отидохме при педи,пусна изследвания и СРП беше високо,прати на снимка и излезе остър бронхит,перибронхит и изписа АБ.Пневмония ми е правил без Т и обща отпадналост,само със ужасна кашлица.
Ликеуинд,ходихте ли на спешен?Какво стана?

# 653
Аз не видях май ефект от Рестива..
Моето дете е сега със зверски зелени сополи, на килограм. Мисля, че от Назо Хил му се втечни секрета (каквато е май и идеята му). Но как ще се подсушат, не знам. Слагам виброцил ама…

Честно казано, понеже имам доста опит със сополите вече и винаги са ни изписвалиот ксилометазолин + антибиотични капки, сополите си минават все за 10-14 дни при нас, с капки и без капки. И затова вече капки не слагам, доколкото мога да избегна.
На мнение съм, че температурата, кашлицата и сополите си имат функция и не бива на всяка цена да се опитваме да ги спрем, все пак те са защитни функции на нашия организъм, колкото и да са неприятни.
И понеже знам как се лекуват децата в Англия (почти никак), се опитвам и аз да избягвам посещенията при лекаря, освен ако смятам, че наистина се налага.
Не мога някак да приема, че в чужбина не дават сиропи за кашлица, капки за нос и имуностимуланти на малки деца, а тук се изписват за всяко разболяване. Откъде идва това разминаване, не знам...

# 654
Аз също давам на детето Изопринозин. Баща му в момента го пие. Той е широкоспектърен (според листовката). Аз съм доволна от него.

Иначе моето дете снощи рязко вдигна Т 38,2,...Вдърви се, бълнуваше.. Дадох Нурофен веднага. Спадна на 37,8 и след 15 минути после вдигна пак вдигна. Сложих Отипакс и окончателно спадна. От снощи е на АБ. Повече не е вдигал.

Чуя ли възпалени уши (отит) от педиатъра задължително си искам АБ да му се изчише, ако реши да не го прави.

# 655
На моето дете сега са му уголемени много сливиците, чак отвън се виждат две топки (под брадичката в ляво и дясно). Дали е от това, защото все пак е болен с кофти сополи?

# 656
Toni1189, зелените сополи са бактерия. Съчетано с ужасно подути лимфни възли си  е сериозно. Щях да пусна секрет на гърло и нос и да посетя УНГ

# 657
Той винаги е със зелени сополи, при него няма прозрачен сопол. И всеки месец е на Аб капки.
Нали уж сливиците се уголемяват, когато има някакъв бацил - борят се с вирусите?
Да чукам на дърво към момента не е вдигал температура.

# 658
  • shumen
Аз също чуя ли за отит давам АБ.Веднъж при една педиатърка,която не изписа АБ и която смених в последствие,не дадох нищо само Отипакс и стигнахме до болница.
Бръм,как е малкия?
Тони,няма ли подобрение след ваденето на сливицата?
Ликеунд,как сте?Ходихте ли на лекар?
Моя уж нищо му няма,а нещо го дрозни гърлото и започва да прокашля.Казва,че има храчка.Ще се гръмна вече.Туй дойдат ли празници и много почивни дни все да съм на тръни.

# 659
Toni, ама пускате ли микробиология на свекрета? Защото ако не сте, навярко капете капки, които не помагат срещу бактерията и си я влачи. Не е нормално постоянно да е със зелени.

Общи условия

Активация на акаунт