Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 510
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Спешния в бургас пълен с деца ,все с т. И кашлици ..чух жестоко кашляне от някои деца по малки от синът ми ..изчака ни се чакането в коридор пълен с болни ..преслушаха го синът ми гърдите чисти ..незнам какво е това чудо ..сутринта се пукна да кашля ...при лекарката не можахме да изкараме и едно кашляне ..как за толкова кратко време се успокои незнам ...накара ни да направим комбиниран тест и се оказа положителен с грип а ,изписа тамифлу,предупреди ни че може и да повърне от него ...

# 661
Toni, ама пускате ли микробиология на свекрета? Защото ако не сте, навярко капете капки, които не помагат срещу бактерията и си я влачи. Не е нормално постоянно да е със зелени.

Пускаме. Той НИКОГА не е имал прозрачна хрема, наистина. На 5 години е, от три години едно и също се повтаря - зелени сополи, антибиограма, АБ капки с/без АБ за пиене и така до безкрай.

# 662
Замина на гости в братовчед си. Те знаят, че кашля, но нямат проблем. Така че е добре, предполагам.

# 663
Аз също давах Рестив по препоръка на личната 3 поредни месеца, заради вечно жълтите сополи, но и аз ефект не видях. Ние днес също бяхме в спешен заради кашлицата, постояхме си 3 часа беше пълно с деца. И отново гърло чисто, гърди чисти, от спешния казаха че заради задната хрема кашли малката и да не правя инхалации защото още повече я разкашлят. Продължаваме със сиропа мукоплант лека нощ, йалоклийн в носа и ериус вечер. Ако няма подобрение до петък смятам да направя снимка. Сега  направих една отвара за кашлицата от лук, мед, сок от лимон и няколко скилидки чесън. Дано даде резултат

# 664
На моето дете сега са му уголемени много сливиците, чак отвън се виждат две топки (под брадичката в ляво и дясно). Дали е от това, защото все пак е болен с кофти сополи?

На една моя приятелка детето беше така. Януари махнаха 3-тата сливица, а ноември намалиха другите две, че се виждаха отвън.

# 665
Аз също давах Рестив по препоръка на личната 3 поредни месеца, заради вечно жълтите сополи, но и аз ефект не видях. Ние днес също бяхме в спешен заради кашлицата, постояхме си 3 часа беше пълно с деца. И отново гърло чисто, гърди чисти, от спешния казаха че заради задната хрема кашли малката и да не правя инхалации защото още повече я разкашлят. Продължаваме със сиропа мукоплант лека нощ, йалоклийн в носа и ериус вечер. Ако няма подобрение до петък смятам да направя снимка. Сега  направих една отвара за кашлицата от лук, мед, сок от лимон и няколко скилидки чесън. Дано даде резултат. Само тая задна хрема как я преборя незнам. И носен и гърлен секрет пуснах в събота, излезе чист

# 666
Likeawind, следващия път може да запишеш клипче как кашля и да го покажеш на лекаря. Наистина е твърде малко вероятно да се изкашля баш в кабинета... Бързо оздравяване!

# 667
На моето дете сега са му уголемени много сливиците, чак отвън се виждат две топки (под брадичката в ляво и дясно). Дали е от това, защото все пак е болен с кофти сополи?

На една моя приятелка детето беше така. Януари махнаха 3-тата сливица, а ноември намалиха другите две, че се виждаха отвън.

При него поне към момента (да чукам на дърво) не са били така постоянно. Сега откакто е с тази хрема са така…

# 668
  • shumen
Мимчо,аз първо бих пуснала едни кръвни и ако има нужда чак тогава бих правила снимка.
Ликеунд,дано се оправи от Тамифлу.Освен тест кръвни не пуснаха ли?Следи го и ако вдига Т и продължава да кашля в Петък го заведи на педи.Моя от грип ми е правил усложнения и имам едно наум.А и има пневмонии не се чуват на слушалки казвам го не да те плаша.А вдига ли Т все още?
Бръм,дано е добре.Аз болен ли е никъде не го пускам без мен.То дето ще зарази и другите,а и аз ще го мисля.
Тони,да не е някакво възпаление?

# 669
То тази на спешния беше детски педиатър това ни каза да правим ...да не говоря че едвам намерихме работеща аптека ...тамифлу никога не ни е изписван ..нямам идея дали ще повлияе..то и грип с аб не се лекува та нямаме много опции ..ако теста се беше оказал отрицателен ни изписа изопринозин  ..

# 670
Е, той е на 10 мин с колата от вкъщи. Какво имам да го мисля. Плюс това е в роднини, не е сам някъде. А и не е от днес болен да очаквам вдигане на Т.

# 671
мимчо, пробвайте без сиропа вечер. звярът дори от този сироп кашля повече. двама отделни педиатри казаха, че е напълно възможно и препоръчаха в такъв случай да не го даваме преди лягане, а след като се събуди. ако преди лягане кашля, давам близалка за успокояване на гърлото. ако нощем има пристъпи на кашлица се гушваме полулегнали, пръскаме с голанил и ако продължава, пак давам близалка.

# 672
Педиатърката и на мен ми каза да не давам сироп а да пръскам гърлото или да давам нещо за смучене ...

# 673
  • shumen
Аз знам,че сироп за кашлица се дава вечер до 18 часа.Веднъж дадох по късно и детето се скъса да кашля.От Линхенсед сироп ми е правил пристъп и стигнахме до спешен тогава и вече изпишат ли го отказвам.
Бръм,дано не вдига Т.Моя и на 3 ден ми е вдигал.Аз се притеснявам и да не зарази и другите и затова не смея така ли е.
Ликеуинд,дано се повлияе от Тамифлу.

# 674
Аз не видях май ефект от Рестива..
Моето дете е сега със зверски зелени сополи, на килограм. Мисля, че от Назо Хил му се втечни секрета (каквато е май и идеята му). Но как ще се подсушат, не знам. Слагам виброцил ама…
Не мога някак да приема, че в чужбина не дават сиропи за кашлица, капки за нос и имуностимуланти на малки деца, а тук се изписват за всяко разболяване. Откъде идва това разминаване, не знам...
Разминаването идва от там, че повечето майки си ги търсят и капките и АБ-то. Без да искам да засягам някого тук в темата, но веки път съм изумена как се капят АБ капки, често дори без да се тиде ва лекар. Отделно настава паника ако детето вдигне 38,5°, та дори и 37,5°. За 39° пък няма смисъл да пиша. Има го и момента, че заведеш ли на лекар, ще изпишат лекарства, това им е работата. Много лекари, наистина много, изписват АБ на килограм без да е бактериална инфекция.  Децата се водят още на първи ден, при първи симптоми.
И си имам една теория за която не държа да съм права разбира се. И при двете ми деца не съм виждала зелен сопол. Нормално е секретите да си менят цвета и консистенцията според фазата на заболяване, но баш такъв градински зелен сопол не са имали. Моето мнение е, че е от скапване на лигавицата от АБ капките. И колкото по-чесно се употребяват, толкова по-често има бактерии които правят проблеми.
Изопринозин пък как се изписва нямам думи. Това си е направо вредно.

Общи условия

Активация на акаунт