Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 083
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
За Епцайн Бар някой правил ли е изследване? Чета, че е възможна причина.

Аз - да, но честно казано, не разбрах дали това изследване въобще има смисъл. Нали този вирус уж всички живи хора сме го карали и той никога не напуска организма - е, аджеба, за какво да се тестваш, в такъв случай? Евентуално, за активна инфекция, ама и тук не виждам много логика.
Ако някой е наясно, ще се радвам да поясни. Simple Smile
При мен си излязоха антитела за отминала инфекция, но тази информация не ми беше от особена полза, естествено.

# 16
И аз това съм се чудила, и да си направиш изследване за Епщайн, после какво?

# 17
steli4ka s аз лично смятам, че от фецес. От кръв мисля, че не се хваща всеки път. А като дадеш проба фецес, може да си пуснеш за проверка на всичко т.е. и други паразити,  бактерии и т.н. Венците може да ти вдигат ТАТ да, но нямам идея дали може нещо да се направи за този джоб.

За Епщайн мисля, че се ползва изследването точно да хванеш ако имаш активна инфекция в момента. Но в предвид, че няма  лечение наистина няма много смисъл. А и най-характерната проява мононуклеозата обикновено има доста симптоми.

# 18
Добро утро, искам да попитам какви добавки вземата са Хашимотото 🙂?

# 19
За Хашимото специални добавки няма Simple Smile , не знам какво точно искаш да попиташ, но всеки взема добавки според нуждите си било то витамини или други.

# 20
За Хашимото специални добавки няма Simple Smile , не знам какво точно искаш да попиташ, но всеки взема добавки според нуждите си било то витамини или други.

Ами аз четох ,че има  селен вит д. И други кой какво пие?

# 21
  • На брега на реката
Ами, всеки пие различно, в зависимост от това, кое му е в недостиг.
Селен например, според проучване, много малко хора имат нужда. Добре е е да се изследва преди да се добави, а не защото някой го пие.
Вит.Д при повечето хора е в недостиг, но пак е добре да се изследва преди прием, за да се види какво количество/доза да се вземе. Дали да е допълващо или поддържащо.

Ако си приема нещо, просто защото някой друг го пие, може да си навреди човек.

# 22
Започнах да чета "Протоколът Хашимото" на Изабела Уенц и ми харесва подробната информация за различни протоколи с описани подходящи добавки и препоръчителни дози (но разбира се, прием се препоръчва след изследване). Лично аз като добавки приемам само Витамин D и магнезий към момента. Ще включа и B12 малко по-нататък. За витамин D тя пише, че понижава антителата, а аз имам високи MAT и ми е интересно дали ще се повлияят на някакъв етап.

# 23
И аз следвам съветите от "Протоколът" на Уенц. Сега добавям още добавки от книгата й за надбъбречните.
Най-общо пия витамини според нуждите( правих пълни изследвания - с недостиг на Д, желязо съм, селен над норма) , магнезии, л-глутамин, NAC, храносмилателни ензими. Сега поръчвам адаптогени за надбъбречните.

# 24
  • София
steli4ka s, за проблема с венците, който имаш ти трябва пародонтолог, да. Ако си от София, мога да препоръчам. Аз съм с Хашимото (установено на УЗ), витилиго + алопеция ареата т.е. все автоимунни и преди две години си правих доста сериозни интервенции в устата заради пародонтоза. Ако е само един джоб, съветвам те да не отлагаш лечението.

# 25
Момичета, току-що бях на преглед при гастроентеролог заради проблемите със стомаха и той освен гастро+колоноскопия ми препоръча изследване с Бариева каша. Това изследване не беше ли непрепоръчително при проблеми с щитовидната?

# 26
  • София
Момичета, току-що бях на преглед при гастроентеролог заради проблемите със стомаха и той освен гастро+колоноскопия ми препоръча изследване с Бариева каша. Това изследване не беше ли непрепоръчително при проблеми с щитовидната?

Изследването с бариева каша е с ренген, нали? Ако е това, съм си правила, а след него и гастро и колоноскопии. Никой не ми е казал, че не е препоръчително Sad

# 27
Всякакви ренген снимки не се препоръчват при Хашимото, заради облъчването. Радиацията се смята за възможен отключва фактор за Хашимото.
Но, ако наистина се налага.. - трябва да се прецени полза-риск.
Не могат ли първо другите изследвания да направят и тогава да преценят дали има нужда.

# 28
  • София
Те закриват ЩЖ със защитна яка.
Ама при положение, че
Ще правите и гастро- и колоноскопия, изследването с Бариева каша ми се струва “ту мач”. Ако искате направете първо двете ендоскопски изследвания. Правят се наведнъж с упойка.

# 29
Здравейте,

Днес правих профилактични изследвания и резултатите на хормоните на щитовидната жлеза не са много ОК. Тъй като ми е за първи път да имам подобни отклонения малко се шашнах. Ще бъда благодарна ако някой ми обясни какво означават тези стойности. Утре съм при джипито, но да мога да изкарам дотогава, без да се вкарвам в страшни филми:disappointed:
Само да поясня, че съм на 64 години.

Общи условия

Активация на акаунт