Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 062
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
За Д вероятно ще ти изпише, аз лично пръскам спрей на БетерЮ, но може и Вигантол или друг препарат.
За В12 вероятно ще каже, че е в норма. За него също има спрей на БетерЮ, или подезични таблетки, идеята е да минава през лигавица, а не обикновените които се гълтат.

# 46
  • София
Ако е онова светило, дето прегледите при него са между 17 и 27 секунди... немалко жени са пострадали от него.

Кой е това?

За вит. Да - при дефицит трябва поне 5000 единици дневно, иначе нямам наваксване. Обичайно докторите по 1-2 капки Вигантол, което е крайно недостатъчно.

# 47
Начев. Той редовно нарежда да си спреш хормона след раждане. А изрично го питах това няма ли да засегне лактацията. Нищо общо нямало било...

# 48
Здравейте, аз съм имала само една консултация с др. Начев, защото исках мнение и на друг ендокринолог когато разбрах че съм бременна. На мен ми каза че след раждане ще се целим в ТСХ над 2, т.е. не както го поддържаме сега, с променена доза на хормона, но не и спрян. Поне така го разбрах. Също може би защото ни беше първо виждане, консултацията продължи около 40 минути. Споделям просто за инфо, това беше миналият месец.

# 49
  • София
Начев. Той редовно нарежда да си спреш хормона след раждане. А изрично го питах това няма ли да засегне лактацията. Нищо общо нямало било...

Трябва доста да се е променил. Той ме следеше по време на втората бременност, преди почти 12 години. Отидох на консултация веднага след като разбрах,ч е съм бременна, вдигна ми доста Еутирокса тогава, но ТСХ го закова на около 1,5, всеки месец контрола, ден преди секциото ми бях пак при него, каза ми какво точно да направя след раждането (намаляване на лекарството), след колко време да се изследвам пак и какво да очаквам и т.н. Стана точна така, както ми каза. Аз лично бях доволна тогава от него. Вярно, че прегледът беше 5 мин. всеки път, ама...

# 50
Здравейте, исках да попитам още нещо.
В последните изследвания на електролити натрия ми е нисък, а хлора висок. Някой имал ли е подобен проблем и какво е направил. Попаднах на едно мнение, че може да се дължи на нисък Т3. Да, моя Т3 не е оптимален.

# 51
  • 🌊
Аз идвам с нещастие да споделя новите си изследвания
Днес:

От 5.09
Скрит текст:

От 3.07
Скрит текст:

Имам час за 5-ти и ще го обсъдим с еднокринолога, защото аз повече естествени варианти от коренна промняна в храненето, прем на Омега-3 и ядене на бразилски орехи не знам какво повече да направя. Едно от лекарстваха които пих за подагра, казва, че може да възникнат проблеми със щитовидната жлеза.

# 52
Ами като не става с естествени варианти, хормон. Няма какво да се чудиш.

# 53
  • 🌊
Ами като не става с естествени варианти, хормон. Няма какво да се чудиш.
Тоно това смятам да направя, защото видя юлските изследвания и нищо не каза, видя септемврийските и нищо не каза, много ме е страх, че и този път няма да реагира, но реално такъв доктор с какво ми помага? Аз реално от форума разбрах, че съм в хипофункция.

# 54
Същото се случи и с мен - фанатично стриктно спазване на хранене и добавки, обикаляне по ендокринолози с идеята да вземат адекватно решение за лечение на симптомите ми.След последното влошаване на показатели и симптоми и след поредното разочарование от ендокринолог, започнах Т4.Симптомите ми поотшумяха, в декември ще направя контролни изследвания.
Да попитам момичетата с хипофункция на каква доза хормон сте?Аз започнах в август от 12,5 и в момента от почти две седмици съм на 50мг Л тироксин, но чета във ФБ групата на Алекс, че под 100мг "нищо не правиш".

# 55
Как под 100 "нищо не правиш"!?!?
Аз от няколко години съм лято 50, зима 62.5 и съм си съвсем добре компенсирана...
Всичко зависи от тежестта на хипофункцията и реакцията на тялото. Може и 12.5 да са досатъчни, може и 125 да не стигат.

# 56
Аз също мисля, че симптомите са водещи и определящи дозата, но в групата точно такова е мнението на компетентните и това доста ме обърква.Затова реших да ви попитам.

# 57
  • Пловдив
А на какъв период е добре да се вдига дозата? Започва от 27.11 с 12,5 мкг, след колко дни да мина на 25 мкг?

За какви симптоми трябва да следя, които да ми подсказват, че ми е много? Откакто го почнах съм всеки ден с главоболие, не е нетърпимо, но е странно, защото досега изключително рядко ми се е случвало.

Също някой има ли опит с добавка с желязо освен Сорбифер и Билкова кръв - трябва спешно да взема мерки, защото желязото ми е 5,6 при долна граница 6,6, а феритинът е 10 при долна граница 13...

# 58
  • София
змейковица, за желязото - с Тотема най-бързо вдигам желязото - по 2 ампули на ден. Но при тези стойности ще трябва да пиеш поне 1-2 месеца, че поддържащо и повече.

# 59
  • Пловдив
змейковица, за желязото - с Тотема най-бързо вдигам желязото - по 2 ампули на ден. Но при тези стойности ще трябва да пиеш поне 1-2 месеца, че поддържащо и повече.

Лятото след кръвоизливите и кюртажа това пих, добре ми припомни, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт