Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 066
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
В хипофункция сте. От тук насетне или трябва да направите още един куп изследвания за доуточнаване на състоянието, или направо започвате хормон т4 (еутирокс).

# 31
Благодаря. При всички случаи ще ходя на лекар и ще искам да направя изследвания, които точно да определят състоянието ми, за да мога по-информирано да спазвам хранителен режим.

# 32
Ще е хубаво да се проверите за най-често срещаните дефицити при хипофункция - желязо, В12 и вит.Д.
Иначе няма какво да се шашкате, доста често срещано състояние за съжаление - жлезата работи с намалена функция, т.е. не произвежда достатъчно хормони и се приема външно.

# 33
При всички случаи ще ходя на лекар и ще искам да направя изследвания, които точно да определят състоянието ми, ...

При всички положения, трябва да видиш дали е налице автоимунен процес, т.е. Хашимото. За целта, трябва да изследваш TAT и MAT - това са антителата. Освен това, направи и една ехография на жлезата.

# 34
Здравейте! Пускам изследвания с молба за коментар. Уточнявам, че са на бременна в 20 г.с. на терапия с тирозинт 88 мг. 

# 35
За мен фт4 е нисък, макар че ТСХ-то би било добро според повечето ендокринолози.

Глюкозата и ИР са на ръба - на твое място бих спряла изцяло сладките боклуци, ориза, картофите и бялото брашно като за начало. Повече зеленчуци и меса.

Не е зле да попиеш малко желязо - ЖСК е висок, което значи, че има недостиг в тялото. Пък и за бебето ще е добре да е заредено в първите месеци, особено ако раждаш на място, където не правят отложено клампиране на пъпната връв.

# 36
Аз бих вдигнала и Б12 и вит. Д.

# 37
Допълвам се - за нищо на света не се съгласявай да спреш рязко хормона след раждането. Лактацията ще замине на кино. Да ти намалят дозата - разбира се, но не и да го спреш изцяло.

И си следи честичко хормоните, те се разбесняват след раждането, и хиперфункция е възможна, и хипо също. Аз бих им хвърляла око веднъж, ако не и два пъти месечно.

# 38
Много благодаря. Това е с режим без бързи въглехидрати и с глюкофаж. С прием на желязо, б12 и д3. Коментарите на ендокринолога са да следя само тсх, другото съм си пуснала сама. За спирането на хормона след раждане също от личен опит знам Simple Smile Големи ядове имах след първата бременност.  Дали да не вдигна още малко дозата на тирозинта? 100 например?

# 39
Пробвала ли си триковете на Глюкозната богиня? Лъжица оцет преди хранене, десетина минути физическа активност веднага след? Дано и те помогнат.

Аз бих вдигнала дозата. Съжалявам, че така се е случило при предишната бременност - пожелавам този път всичко да е по вода, коластра и кърма Simple Smile))

# 40
С много инат  /и с помощта на бг мама/ успях да стимулирам и кърмих над година, но явно е практика съветът да спреш хормона след раждане. Аз мислех, че само моето светило така отсече Simple Smile Благодаря отново. Ще следя хормоните по-често. Сега поръчвам и книгата от Озон.

# 41
Ако е онова светило, дето прегледите при него са между 17 и 27 секунди... немалко жени са пострадали от него.

# 42
Здравейте, с Хашимото съм открито преди година и половина. Посещавала съм двама доктора и от двамата имам изписан Л-тироксин по 25мг. Предстои ми преглед следващата седмица и днес пуснах изследвания. Признавам си, че съм малко объркана на тема хипофункция и дефицити на витамини, и ще се радвам да споделите мнение.

# 43
Не разбрах пиеш ли го като е изписан Simple Smile , но ако да, малка ти е дозата още си в хипофункция. Иначе и Д и В12 са ниски

# 44
Пия го, да.

Относно витамините, ако не ми изпише нищо, какво бихте препоръчали да вземам? Или ако има тема, да ме насочите.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт