Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Оплаквания имаш ли някакви?

Хашимото няма, поне не все още, а високото ТСХ може да се дължи на друго.

# 646
Оплаквания имаш ли някакви?

Хашимото няма, поне не все още, а високото ТСХ може да се дължи на друго.

Не, нямам никакви оплаквания, просто знаейки, че имам фамилна обремененост се следя поне 2 пъти в годината. Наскоро претърпях силен стрес и предполагам, че високото ТСХ може би е от това. Благодаря за отговора!

# 647
  • София
Catty m, в Гърция т3 няма. Току що се опитах да купя , нито онлайн , нито в аптека!
Дайте линк, моля , към аптека с наличност!

В България т4 с рецепта ли е?

Не мога да дам аптека, защото познат на колега ми ги носи, някъде на първия ръкав е. Миналия месец ми донесе.

# 648
Ми винаги можеш да го попиташ за аптеката - име и адрес. Повечето аптеки имат онлайн доставка, а ако няма ще отскоча до там след разговор по телефона. Стига наистина да има!

Дано да греша, но съм сигурна, че отговор няма да получа !

# 649
  • София
Ми винаги можеш да го попиташ за аптеката - име и адрес. Повечето аптеки имат онлайн доставка, а ако няма ще отскоча до там след разговор по телефона. Стига наистина да има!

Дано да греша, но съм сигурна, че отговор няма да получа !

Малко тонът ти е неподходящ, че и удивителни да ползваш.

# 650
  • На брега на реката
Принцеса Сиси, наистина тона ти, не е приятен, особено пък, ако се опитват да помогнат!

Наскоро се коментираше в една ФБ група, че аптека Промахон, пак предлага гръцкия Т3, т.е. има някакво производство, но е възможно да няма още разпространение навсякъде или да е недостатъчно.

# 651
  • Sofia
Явно няма достатъчно отзиви в темата за доц.Малина Петкова.Моля,споделете други имена на лекари,които обръщат внимание на ФТ3

# 652
Chocha, може ли линк към темата?
А има ли тук пациенти на доц.Петкова? Бих искала да чуя отзиви от първо лице.

# 653
  • София
Аз си купувам от Турция Тиромел. Безумно евтин е, 100 таблетки беше май 10лв. По-миналата беше 5, но там цените са сериозно нагоре. Като ходим си взимам 2-3 опаковки и ми стигат до следващо ходене.

# 654
  • София
Аз  освен за д-р Недялкова не съм чувала за други лекари, които да се опитват да предписват и дозират Т3.

# 655
Има вероятност след две седмици да пътувам до Гърция. За съжаление ще е в неделя и до малко градче, но ако намеря отворена аптека задължително ще попитам ! Информацията ще кача тук! Иначе виждам, че има в много сайтове за фитнес добавки, но не смея..фалшификации бил!

# 656
Здравейте, момичета! 🌺

Аз миналата година на два пъти си поръчвах Т3 точно от такива сайтове за фитнес добавки.
Първия път ми дадоха 2 кутийки от гръцкото Т3, а втория път - от турското "Тиромел" ("Tiromel").
Явно такива са имали в наличност в склада.
Не знам...

Не смея да споря дали наистина са фалшиви - съвсем като тези от снимките (които качихте тези дни) си бяха. 🤷
Дори си имаше листовка на гръцки в кутийките с гръцкото Т3.

Те много млади хора го пият това нещо (и то в доста големи дози) - та чак дотам ли да са стигнали тези, които им го предлагат - да е фалшиво. 🥺

Аз от доста време насам съм сериозно "разхлопана" в сърцето (без жлеза и с анемия) и не смея да го взимам, защото то е по-силно от Т4.
И си карам с "добрия" стар "Ел-тироксин". 🫠

Само исках да го споделя като информация - освен аз да съм си "блондинка" и да се доверявам с лекота - друго не знам какво да кажа. 🙈☺️
Истински ли са, не са ли...

Иначе доставката става много бързо и лесно, стига човек да се реши и да си поръча...
🤗🍀❤️

# 657
Непоправима романтичка, при анемия също има сърцебиене. Ако бях на твое място, при ниски нива на FT3, аз бих взимала Т3, защото неоптималната ЩЖ пречи на усвояването на желязото, анемията се влошава, а с нея и сърцебиенето. Още повече че задъхване и сърцебиене има и при хипофункция.

# 658
Да, през 2023 т3 е изнасяно в България масово, където е продавано пет пъти над търговската му цена. Очевидно вече и в България трудно се намира, явно износът е пренасочен. Гугъл ми го предлага на 18€ и 22€ от английски и френски сайтове.

Ето статия https://www.zougla.gr/ygeia/elleipsi-tou-farmakou-t3-paratireitai-stin-agora/

# 659
Знам,че е не е съвсем по темата,но тъй като често говорите за витамини, днес реших да пусна един пакет,който предлагаха в лабораторията. Според мен са добре изследванията, но все пак ги пускам и вие да си кажете мнението. През целия ноември, декември до средата на януари приемах вит.Д

Общи условия

Активация на акаунт