Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ето тук на тази страница във ФБ има интересни неща, основно са по Рей Пит, но обикновено са документирани и добре написани статиите. И скоро там четох точно за реверсивния Т3
https://www.facebook.com/profile.php?id=61566955970738

# 616
Здравейте! От известно време усилено се интересувам от Т3. Видях, че сте коментирали лаб , в които се изследва бях решила в Бодимед, но се възпирах, т.като реално ще имам информация, с която не знам точно какво да правя. Дълги години се дърпах от хормон. За всички, които честит тук не се дърпайте . Аз съм човек минал през сто режима, консултации с кой ли не. Кг свалях, симптоми повлияват, но временно и без да подобря общото състояние. От цялата работа се сдобих и с полип на матката. От април 2024 приемам Аку .Достигнах до 3,7мл. С тях съм на максимум Т4, но Т3 е на дъното 4,38. Лоша конверсия, много лоша бих казала. От симптомите подобрих като констипацията. Обмислям да вкл Т3, чудя се гръцки или турски. Цялото това контрабандно достигане ме изнервя. От два дни ми е щукнало нещо..след като Турция е производител, означава че техните ендокринолози изписват Т3 и работят в тази насока . Някой правил ли е консултация?

# 617
Вече няма гръцки т3. Не знам дали предлагат дитирон още, който е микс т4/т3 - 50/12,5 мкг.
Логиката е вярна. Щом се продава в Турция, значи го изписват. Но има и много шарлатани сред турците за пари. Ако не е човек, когото познавам, не бих се доверила на някой, който казва, че е лекар. По-добре сам се дозирай.

# 618
Danni,
Чела съм в друга тема тук споделяне за жена, която от диабет тип две с много изследвания, диета, добавки и много задълбочен подход са успели да излекуват и постепенно да спре лекарствата. Много професионално ми се стори. Но тя е имала здравни права там.
Иначе цените по частните клиники са солени.
Според мен питай по темите за лечение в Турция. Има за ин витро такива теми.
Сега много слушам за т3 и РТ3, много дълъг процес е нагласянето на дозата т3. Смята се правилно лекуван човек, когато всички симптоми на хипо изчезнат.

# 619
Излекуван диабет? Това е несериозно. Дори и тип 2. Добре контролиран - да. Цялостно спиране на лекарствата е грешка. Зависи
колко е прецакан панкреасът. Точно за такава шарлатания говоря сред турците. Да не е била с ир? Никакви добавки не лекуват диабет. Влияят на кръвната захар, но не лекуват. Според учебниците лангерхансовите клетки се обновява на 20 години веднъж. Човешкият живот не е толкова дълъг обаче, за да се излекува панкреасът. И това пак е само някаква теория.

# 620
Това ми звучи като смучене на пари, за нещо съмнително. 🤔

# 621
Здравейте. Може ли разчитане на резултатите на дъщеря ми. Детски ендокринолог каза,ако са в норма да не ходим на вторичен преглед, нямало смисъл. Каза да гледам референтните стойности. Тийнейджърка на 14 ,след 5 месеца става на 15 . Според мен са в норма,но.... Ходихме при Ендо във връзка с потни и студени крайници, прилошаване от време на време, много силен косопад по едно време , койот овладяхме с шампоан против косопад. И накрая 2 обърнати от дъно нокътя , вследствие на удар. Първо единия, след 3 дена другия, беше с гел лак,възможно е и това да е причината, но според маникюристката не е нормално. Пуснах изследвания в 2 лаборатории

# 622
  • София
Здравейте! От известно време усилено се интересувам от Т3. Видях, че сте коментирали лаб , в които се изследва бях решила в Бодимед, но се възпирах, т.като реално ще имам информация, с която не знам точно какво да правя. Дълги години се дърпах от хормон. За всички, които честит тук не се дърпайте . Аз съм човек минал през сто режима, консултации с кой ли не. Кг свалях, симптоми повлияват, но временно и без да подобря общото състояние. От цялата работа се сдобих и с полип на матката. От април 2024 приемам Аку .Достигнах до 3,7мл. С тях съм на максимум Т4, но Т3 е на дъното 4,38. Лоша конверсия, много лоша бих казала. От симптомите подобрих като констипацията. Обмислям да вкл Т3, чудя се гръцки или турски. Цялото това контрабандно достигане ме изнервя. От два дни ми е щукнало нещо..след като Турция е производител, означава че техните ендокринолози изписват Т3 и работят в тази насока . Някой правил ли е консултация?

Какво контрабандно имаш предвид? Т3 гръцкия, който от есента пак се произвежда, може да се закупи и от аптека Промахон. На мен ми взеха от Гърция миналия месец познати, които ходиха. От турския си купих лятото, като бях там.

zlplst, щитовидните не са пълния пакет, на тази база аз лично не виждам нещо притеснително. За потните крайници - като тийн и аз бях така, прилошаването ми беше от много ниско кръвно. За ноктите не разбрах - явно е от травма, кое да не е нормално? А пък за гел лак на тази възраст аз лично не съм привърженик, но предполагам как е с девойките (и на мен ми предстои борбата с тийнейджърка Simple Smile )

# 623
На моя близка поставиха диагноза Хашимото на база завишен ТСХ, ТАТ и МАТ и ехография. Как бихте коментирали ТСХ 0.541 (реф. 0.30-4.20) и ФТ4 20.20 (реф. 12-22) след изписан Л-тироксин? Трябва ли според вас корекция на дозата, т.е. да се намали? Изобщо не е изследван ФТ3 и ФТ4 при поставяне на диагнозата. Можете ли препоръчате добър ендо за София?

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:21 от Merityy

# 624
cat m образно казано контрабанда. Какъв да е термина, който да и за ползваме за лекарствен продукт, който не можеш да закупиш от аптеката зад ъгъла. Ако не пътуваш до Турция остава варианта да ти го достави трето лице. Предполага се, че Гърците ще въведат рецепта.... Толкова ли нашите са коне с капаци. Достатъчно вносители и производители има. Нашите ендокринолози нямат ли желание да извадят главите от пясъка!? Когато ходя на изслевания има толкова млади хора тинейджъри. Момичета,които им предстои да имат деца. Как да вземат и дозират, експериментират ..Извинявайте за емоционалния пост, яд ме е!

# 625

zlplst, щитовидните не са пълния пакет, на тази база аз лично не виждам нещо притеснително. За потните крайници - като тийн и аз бях така, прилошаването ми беше от много ниско кръвно. За ноктите не разбрах - явно е от травма, кое да не е нормално? А пък за гел лак на тази възраст аз лично не съм привърженик, но предполагам как е с девойките (и на мен ми предстои борбата с тийнейджърка Simple Smile )
Да ноктите паднаха след удар. Аз също съм против гел лака на тази възраст, но предвид ,че всички съученички имат, не мога да я спра. Дори сме и казали,че ние няма да даваме пари за нещо,което не одобряваме, и тя сама си събира и си прави. След случая естествено го махна. Забравих да кажа, че на ехографа всичко излезе добре, лекарката каза, че е съвсем леко уголемена.
Предполагаме и ние, че пада кръвното, все пак се радвам че пуснахме изследванията, да видим как са. Благодаря за мнението.

# 626
Т3 гръцкия, който от есента пак се произвежда, може да се закупи и от аптека Промахон. На мен ми взеха от Гърция миналия месец познати, които ходиха. От турския си купих лятото, като бях там.
О, това, че гръцкият вариант пак се е появил, е чудесна новина. Мерси, че сподели! А предвид че си пробвала и двата препарата, можеш ли да споделиш дали намираш някаква разлика между гръцкия и турския?

На моя близка поставиха диагноза Хашимото на база завишен ТСХ, ТАТ и МАТ и ехография. Как бихте коментирали ТСХ 0.541 (реф. 0.30-4.20) и ФТ4 20.20 (реф. 12-22) след изписан Л-тироксин? Трябва ли според вас корекция на дозата, т.е. да се намали?
Добри са стойностите, дозата не трябва да се намалява. Но за в бъдеще задължително трябва да тества и FT3, заедно с останалите два хормона.

# 627
  • Пловдив
zlplst, понеже и малката ми щерка е на същата възраст и също й прилошава така - проверете кръвната захар. При мен също от тийн се получава - от ниско желязо и ниска кръвна захар.

# 628
  • Sofia
Може ли да споделите имената на гръцкия и турския FT3 и без рецепта дават ли ги?

# 629
Явно съм се изразила неправилно. Диабет тип две е поставен в ремисия. Наистина излекуване е невъзможно, но има хора, постигнали ремисия и спрели лекарствата. Може би зависи и от етапа на унищожение на панкреаса, на който са били.

Общи условия

Активация на акаунт