А сега на къде?

• 1 357
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Тези, които са казали, че няма друг начин са за такъв голям бой.
Има.

# 16
И на мен не ми е ясно как така нямало друг вариант. По-точно как така не са ви заплашвали, но доброволно сте подписали неотговарящ на реалността и неизгоден за вас вариант. Тоест ясно ми е, защото веднъж като млада и аз направих тази грешка. Поддадох се на някакъв натиск и заплахи, че имам слабо представяне и можело да изкарат дисциплинарно уволнение. Явно и при вас са ползвали някакви психологически прийоми да ви притискат така че сама сте решила да напуснете. Надявам се разбирате защо е грешка. АКо не бяхте, те нямат полезен ход и начин да ви освободят докато не решат да съкратят примерно позицията или друго по чл. 328.  Тогава щяхте да имате по-високото обезщетение.  Също ако пак ви беше потрябвал един дъълъг болничен, през него не могат да ви пипнат. Затова са чакали да се върнете. Сега явно ще имате минималното за 4 месеца. Вземете си поука и друг път не се поддавайте, нищо не правете. Те да намират как да ви махнат.

# 17
Има полезен ход.
Такъв, който не е неблагоприятен за някоя от страните.

# 18
Бъдете сигурни,че ако имаше начин друг и различен от това да ме освободят по чл.325 щях да го приложа!
Ако ме бяха освободили по чл.328 щяха да съкратят позицията и по този начин показват,че на тях човек на тази позиция не им трябва и няма да могат да назначат друг на същата позиция,а във тази фирма със над 100 човека персонал не могат да си го позволят,защото все някой идва и си тръгва.
Просто споровете там щяха да бъдат изгубени преди да ги започна.Голяма фирма е и с положение.Пак казвам,че никой не ме е карал да правя нищо което не искам и напълно осъзнавам,че ще вземам минимално обезщетение.
За фирмата за която работих до тук.Да болно ми е,гадно ми е,имах очаквания,разочарована съм,ноооо това е живота.Сега трябва да продължа напред.
И да,питам се накъде и с какво да се занимавам.Имам някакви идей,не съм съвсем без идей,не съм ги осмислила.Разбирам от управление,знам какво е бизнес план и как да го направя.Знам какво е маркетинг и как работи,но май ми трябва време за да прескоча границата на разочарованието.
Благодаря на всички,които се включиха.

# 19
  • Далечният изток
Как така нямало друг начин?! Защо не се консултира преди да подпишеш по взаимно съгласие? Ама ти си за бой, честно. Има поне още 2 или 3 варианта да те освободят и да вземаш максимален срок обезщетение за безработица.
Да беше питала тук поне...

Работи върху грамотността на първо време...

# 20
  • Melmak
Това, което са ви казали е просто, защото така им е изгодно. Можеха и с 4-6 заплати да ви пратят вкъщи. Но очевидно не умеете да си гоните интереса!

Писахте, че нямате компютърна грамотност, но сега пишете за маркетинг и бизнес планове. Как умеете едното, пък не умеете другото?

# 21
Това, което са ви казали е просто, защото така им е изгодно. Можеха и с 4-6 заплати да ви пратят вкъщи. Но очевидно не умеете да си гоните интереса!

Писахте, че нямате компютърна грамотност, но сега пишете за маркетинг и бизнес планове. Как умеете едното, пък не умеете другото?
Никъде не съм писала,че нямам компютърна грамотност,а че нямам више образование и не знам езици.

# 22
  • Далечният изток
И компютърна грамотност нямаш. Най-елементарното - след запетая се оставя интервал. Не го владееш.

# 23
  • София
Ако ме бяха освободили по чл.328 щяха да съкратят позицията и по този начин показват,че на тях човек на тази позиция не им трябва и няма да могат да назначат друг на същата позиция

Това не трябва да е твой проблем, а на фирмата (при това и той е със супер елементарно решение, което не са искали умишлено да приложат), но ти си поставила фирмените интереси над своите.

# 24
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт