Дрехи от естествени материи - писна ми от найлони!

• 2 528
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте!

Моля, препоръчайте ми или споделете вашите любими магазини (включително и онлайн такива) за дрехи от естествени материи - памук, вълна, лен и пр. Писна ми от найлони, полиестери и вискози, с които е залаят пазарът. Имам нужда да си взема 2-3 поло блузи, чифт дънки и някоя друга памучна тениска без да отделям три дни от живота си в търсене на адекватни материи. Преустановила съм пазаруване в HM, Zara и подобни.

Благодаря!

# 1
  • Melmak
Аз влизам в about you, слагам филтър памук и разглеждам. Като харесам нещо цъкам на описанието на продукта и гледам да е 95,98,100% памук.

Иначе наистина е много неприятно, че доста от материите са просто неносими. Имам и от изкуствени материи, но някои от зара и хм са буквално неприятни на кожата и ви разбирам.

# 2
benetton имат добри материи и дънки и якета последно взех от mustang jeans , Levi's също много добри материи

# 3
Аз също търся естествени материи, но честно казано не мога да открия марки, които изцяло работят само с естествени материи. Гледам състава и така преценявам дали да купувам или не.

# 4
Все повече и повече мразя изкуственяци, гадно ми е на кожата, освен това аз се потя много, а потене и найлон е равно най-малкото кофти миризма.
Затова купувам основно памучни неща, за зимата - гледам да е вълна.
И не съм отхвърлила нито Зара, нито H&M, да не казвам колко дрешки имам от Теранова, че съм кльощава и ми стават все още тийн дрешките. Но чета внимателно етикетите и купувам памук основно.
Пазарувам и от Remixshop, както и от Немските магазини. В Remix филтрирам според материя, в немските чета етикети.
От бюджетните марки много харесвам Reserved, имат чудесни памучни неща, като за блузки, топове и т.н. си намирам такива, които ми стават от детските (за 164 см, аз съм 166).
Но да, за мое съжаление нямам възможност да отделям много средства за по-скъпи дрехи и съм на mass market, иначе
в Peek and Clopenberg има хубави марки с добро материи, Tom Tailor имат много добри такива, изобщо изборът хич не е малък. Просто трябва да се четат етикетите внимателно.

# 5
Благодаря ви за отговорите и насоките! Под "преустанових пазаруването в HM, Zara и т.н." разбирайте, че като цяло не желая да купувам от fast fashion марки, пък ако ще и от по-скъпите да са.
Наистина бих искала да намеря магазини, марки, онлайн платформи, от които да има смисъл да купувам. Правя го рядко, така че малко повече пари не са драматични при все, че си нося една дреха по 5-6 години поне, стига да ми става, разбира се.
До преди осем-девет години все пазарувах в магазини втора употреба, обаче сега въобще не мога да им схвана идеята с новите им цени, дрехи с етикети и не знам си какво още. Преди отивах, купувах си два чифта дънки за 6 лева и един пуловер за 4 и приключвах темата. Преди година влезнах в една Мания, видях раница на CK за 160 лева и пуловери за по 40-50 лева и се изнесох набързо. Сигурно аз нещо не схващам новите им политики, знам ли.

Иначе, повечето ми дрехи са си точно от HM, Reserved, Mango, Zara, както и стандартните спортни марки като Adidas и Nike, обаче все по-малко и по-малко имам желание да влизам в тези магазини (а и доста по-рядко успявам да намеря нещо памучно там) и искам да се насоча към по-устойчиви марки, които не оставят след себе си тонове парцали, произведени и изхвърлени в един и същи ден. Имам нужда от малко, но качествени дрехи, нищо претенциозно не търся.

Благодаря отново за препоръките!

# 6
Магазини Gang

# 7
Аз пазарувам предимно от български марки и съм доволна. Има тема във форума, която може да погледнете - Български брандове и бутици.
В останалите случаи и аз търся в обичайните сайтовете, като филтрирам материите, които ме интересуват.

# 8
Аз пазарувам от answear, about you, best secret като също търся дрехи от естествени материи. Много марки предлагат такива, но трябва да се чете състава на всяка дреха, разбира се. Предимно Esprit, Tom Tailor, S. Oliver, Benetton, Answear Lab и други, тези са на приемливи цени, иначе и много по-скъпи, разбира се. На скоро се изненадах когато в Мохито откритх два пуловера от 100% памук. Не са някакво невероятно качество обаче. Само онлайн пазарувам от години.

# 9
Reserved имат също премиум секция с по-хубави материали.

# 10
Аз влизам в about you, слагам филтър памук и разглеждам. Като харесам нещо цъкам на описанието на продукта и гледам да е 95,98,100% памук.

Иначе наистина е много неприятно, че доста от материите са просто неносими. Имам и от изкуствени материи, но някои от зара и хм са буквално неприятни на кожата и ви разбирам.
И аз така правя. Имам и дрехи втора употреба само заради материята.

# 11
Вискозата е естествена материя. Лятото я предпочитам пред памука.
Пазаруваме вкъщи от набедената бърза мода, но гледаме да подбираме материите. Аз лично не заради друга причина, ами изкуствените материи в голямата си част ужасно се наелектризират и просто изглеждат зле. Иначе нямам фетиш към естествените материи.

# 12
Цитат
Имам и дрехи втора употреба само заради материята.
И аз, умишлено ги издирвам и подбирам.Лошото е, че и там ( ву) вече е пълно с изкуственяци.Западняците нали уж като по-напреднали, преди нас са започнали с калпавите материи.Сега се пълни и тук.Имам чувството, че е въпрос на съвсем малко време да не може да се намерят естествени материи.Най-щастлива съм като намеря лен.Джакпот!На всичкото отгоре е и лек и тези дрехи винаги излизат много евтини на кг. във ву.

# 13
Silverstone и назапад вече се засили втората употреба и се отсортирват предварително. Сещай се какво идва.

# 14
За панталони - Brax. Много памук и малко еластан. Най-много харесвам това, че има модели и размери, които пасват на всяка фигура - просто трябва да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт