Дрехи от естествени материи - писна ми от найлони!

• 3 051
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Raus, ще следя темата. И аз имам нужда от памучно поло, че вече износих тези на 4you. Според мен тази фирма вече не съществува, а всичко, което имам от тях си го нося  с удоволствие - все памучни блузки, имам и рокли. Освен пижамено производство , не знам дали в България остана фирма, която шие трикотаж. Преди години имаше една марка Акропол, те имаха огромен избор от цветове на тениски, потничета и блузи.  И те изчезнаха.
Днес ходих да си купя пижама, специално от бг производител и се връщам доволна, пижамата е супер, поглеждам етикета - 80% памук и 20 полиестер. Много се издразних. ( а все още вярвам на етикети)

# 16
  • Melmak
Оо, Акропол имаха магазин май беше на графа. Като бях тийнейджър много ги харесвах. И на 4you колко дрехи имах! Майка ми основно от там ме обличаше!

Мисля, че и двете не съществуват вече, за съжаление. В последните години някъде бях попадала на магазин на 4you, може би преди пандемията още, но моделите ми се видяха демоде.

Такива магазинчета с бг стоки вече сякаш не съществуват.

# 17
Все повече и повече мразя изкуственяци, гадно ми е на кожата, освен това аз се потя много, а потене и найлон е равно най-малкото кофти миризма.
Затова купувам основно памучни неща, за зимата - гледам да е вълна.
И не съм отхвърлила нито Зара, нито H&M, да не казвам колко дрешки имам от Теранова, че съм кльощава и ми стават все още тийн дрешките. Но чета внимателно етикетите и купувам памук основно.
Пазарувам и от Remixshop, както и от Немските магазини. В Remix филтрирам според материя, в немските чета етикети.
От бюджетните марки много харесвам Reserved, имат чудесни памучни неща, като за блузки, топове и т.н. си намирам такива, които ми стават от детските (за 164 см, аз съм 166).
Но да, за мое съжаление нямам възможност да отделям много средства за по-скъпи дрехи и съм на mass market, иначе
в Peek and Clopenberg има хубави марки с добро материи, Tom Tailor имат много добри такива, изобщо изборът хич не е малък. Просто трябва да се четат етикетите внимателно.
  и аз съм така потя се страшно много носила съм всякакви дрехи но за чорапи мисля че при чорапите Найлоновите чорапи тип чорапогащник са най добрите независимо с каква обувка сте от всички други материи те са много тънки леки и прозрачни все пак

# 18
От много години вече купувам дрехи и обувки само от sustainable марки. Не съм в БГ, но много от тях ги има в Remix например – Hessnatur, Lanius, Armedangels, Wunderwerk, Grüne Erde, Twothirds (главно от тези пазарувам). Напоследък и при тях трябва да се гледат етикетите, защото в момента е модерно да се използва рециклиран полиестер. Sad Но по-голямата част са само от естествени екологични материи. Има още много подобни марки.

# 19
От много години вече купувам дрехи и обувки само от sustainable марки. Не съм в БГ, но много от тях ги има в Remix например – Hessnatur, Lanius, Armedangels, Wunderwerk, Grüne Erde, Twothirds (главно от тези пазарувам). Напоследък и при тях трябва да се гледат етикетите, защото в момента е модерно да се използва рециклиран полиестер. Sad Но по-голямата част са само от естествени екологични материи. Има още много подобни марки.
В един сайт,  но не помня кой точно имаше блуза с описание полиестерен памук.

# 20
здравейте, и аз напоследък имам този проблем, макар че последно си купих памучна тениска с идеята да я нося поне известно време тъй като това ми е другия основен проблем. Еми уви след второто пране шевовете са настрани( страничния шев е почти на пъпа) окъся много, изобщо катастрофа... Така , че се записвам и аз да следя темата

# 21
  • София
Вискозата е естествена материя. Лятото я предпочитам пред памука.

не е. води се полусинтетично влакно.

# 22
Води се, защото е силно преработено, обяснено е навсякъде. Но изходният материал е целулоза и е естествен.

# 23
  • Melmak
Вискозата пак ме спарва. Все тая дали е изкуствен или естествен..

# 24
  • София /Абсурдистан
Нося само естествени материи, защото съм алергична и имам проблем с изкуственяците.
Все по-малко се намират по магазините дрехи от естествени материи.  Във ВУ има, обаче. Иначе аз мога да шия, но не ми се занимава. Но пък наложи ли се, в Какаду има прекрасни платове и колко му е да го ушия. Ама пусти мързел.

# 25
Здравейте! Като фен на естествените материи и устойчивия начин на живот се включвам в темата. Предимно от секънд хенд пазаруваме дрехи за цялото семейство, да не говорим, че само в тези магазини откривам детски дрехи от органичен памук, вълна, лен на прилични цени. Детето ми е индикатор за изкуствени влакна - дори и малко количество в състава да има, започва да се поти зверски... Винаги, винаги чета внимателно етикети и описания, наистина е възмутително как се злоупотребява - пише лен, отваряш - ама то било полиестер, който, видиш ли много наподобявал лен...стига... Лятото открихме ленени кърпи в https://bohemyana.com/, останахме доста доволни... Ще следя с интерес темата, че става все по-трудно пазаруването при нас Simple Smile

# 26
Тъкмо съм се облякла заради вечерен повод в едни изкуственяци, уж елегантни и на хубави марки, и се ядосвам сама на себе си...
Имам разкошен кашмирен пуловер от Massimo Dutti, ежедневни блузи от 100% органичен памук от Esprit, от G-star raw. Много често в сайтовете за втора употреба намирам дрехи от кашмир и вълна, имам вече много такива. В който и сайт да вляза, избирам по материи и после чета състава на дрехата, която съм си избрала.
Напоследък съм се вманиачила на бельо с 85% вълна (много фино и удобно за носене) и купувам на марката Авангард. Доволна съм.

# 27
И аз не обичам изкуствените тъкани ,сърби ме от тях и предпочитам памука.Обичам да подбирам това ,което пазарувам.Не крия ,че голяма част от дрехите си купувам от магазините втора употреба, или от Gang ,About you.

# 28
Малко съм изненадана, че се цитира Ганг. Те отдавна не са точно индийски магазин.
Разбирам, че е и въпрос на вкус и стил, но последно като влизах там, всичко, което ми хареса и можех някак да вкарам в гардероба ми, беше изкуствено.

# 29
И аз съм в тренда на sustainable модата не само за дрехи, но и за обувки. Водя се от личните нужди, не от самия тренд като мода. По секънд хендите има невероятни находки, вълна, лен, коприна, естествено и памук.. каквото се сетите.
За обувки си ползвам от доказано устойчиви производства със справедливо заплащане.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 22:08 от Qosata

Общи условия

Активация на акаунт