Изтеглени пари от карта

• 4 068
  • 155
  •   1
Отговори
# 45
От банката ми казаха, че щом е към Револют не могат да направят и видят нищо.

Е, как да не могат???
Гледам си съобщението от моята банка – пише, че са прехвърлени пари от (номера на моята карта, някои цифри са със звездички) към Револют (също е изписан номерът, някои цифри са маскирани със звездички), сумата, датата и часа, както и какви пари са ми останали в сметката. Значи, разполагат с номера, не може да не разполагат.
Че то така те могат да си мятат пари къде ли не и върви доказвай, че не са те окрали.
За коя банка става въпрос?
И за мен това е изключително странно, каквото пише в хронологията ми в приложението, това пише и на разписката от банката, никаква информация в повече

# 46
За Револют не знам дали може нещо да направят. Ако някой си е вързал Револют сметката към нейната в ДСК и така я източва, едва ли Револют имат някаква вина. Само че в такъв случай би трябвало да има достъп до личните ѝ данни.
Много странно.
Иначе съм чувала, че ДСК нещо не се разбират с Револют и правят мизерии, но си мислех, че е само при превод на пари и теглене от техните банкомати. Поне на мен ми е отказвал техен банкомат да ми приеме картата.

# 47
И банката може да види, и Револют може да проследи.
ДСК е банката й
В извлечението от банката, номерата излизат със звездички, както е в приложението - нищо повече. Свързах се отново със съпрота на револют, казаха ми да изчакам наново да разгледат случая, но няма да могат да ми дадат никаква информация относно 3 лица, могат да предоставят единствено на банка ДСК, ако те се свържат с тях ..

# 48
И банката може да види, и Револют може да проследи.
ДСК е банката й
В извлечението от банката, номерата излизат със звездички, както е в приложението - нищо повече. Свързах се отново със съпрота на револют, казаха ми да изчакам наново да разгледат случая, но няма да могат да ми дадат никаква информация относно 3 лица, могат да предоставят единствено на банка ДСК, ако те се свържат с тях ..
Което едва ли ще стане.
Револют за теб нищо не могат да направят, но на крадеца могат да му стъжнят животеца.
Засега чакаш. Подготви си една жалба до Комисията за финансов надзор (срещу ДСК) и се моли да не ти се налага да я ползваш.

# 49
  • София
В приложенията обикновено има опция за откриване на звездичките. Все пак се предполага, че не е тайна от теб на кого превеждаш пари.
Зависи от приложението (нямам на ДСК, но имам на 3 други банки), но някъде в справката има знак "око", който разкрива цифрите.

Банката би следвало след протеста на сумата да задвижи процедура и да си изясни проблема директно с Револют. След входиране на протеста, ти нямаш ангажимент, освен да чакаш да ти възстановят сумата. Ангажиментът е на банката.
Стига да не се окаже, че някой около теб ти е клонирал телефона и паролите за банкирането.

Задай си задължително потвърждение с пръстов отпечатък за всеки превод.

# 50
  • София
По принцип има как да се топ ъп-ва без пароли, ако се настрои автоматичен топ ъп.
Обаче, картата трябва да се ползва минимум някакво време от този потребител преди да стане възможно да се задава автоматично зареждане на револют сметката, според мен не е станало това точно.
ММ си топ ъп-ва пати от моя карта, няма проблем вече много време. Тя картата е към негова сметка, но имаше проблем с мастъркард по едно време и така си стои запаметена.
В какъв времеви период са източени парите? Лимитите на картата вижте дали са надхвърлени, ако можете нещо там да настоявате пред ДСК.

# 51
На мен ситуацията ми звучи абсурдно. Няма логика някой да зареди Revolut акаунт с крадени данни от карта при условие, че това е лесно проследимо.
И без да получиш известие? В какви часове са трансакциите? Сигурна ли си, че някой друг не е имал достъп до телефона и картата?

# 52
По принцип има как да се топ ъп-ва без пароли, ако се настрои автоматичен топ ъп.
Обаче, картата трябва да се ползва минимум някакво време от този потребител преди да стане възможно да се задава автоматично зареждане на револют сметката, според мен не е станало това точно.
ММ си топ ъп-ва пати от моя карта, няма проблем вече много време. Тя картата е към негова сметка, но имаше проблем с мастъркард по едно време и така си стои запаметена.
В какъв времеви период са източени парите? Лимитите на картата вижте дали са надхвърлени, ако можете нещо там да настоявате пред ДСК.

Не е надхвърлен лимита. Лимита на картата е 3000 лв. Два от дните са теглени три пъти по 1000 лв. през няколко минути, преводи са се случвали сутринта - от 7 до 10 ч през около 30 мин. Има един единствен направен вечерта в 22:54 ч.
На мен ситуацията ми звучи абсурдно. Няма логика някой да зареди Revolut акаунт с крадени данни от карта при условие, че това е лесно проследимо.
И без да получиш известие? В какви часове са трансакциите? Сигурна ли си, че някой друг не е имал достъп до телефона и картата?
Транзакциите са правени главно сутрин, има една единствена в 22:54 ч., сутрин по това време, аз съм сама вкъщи никой няма достъп дори до телефона ми

# 53
  • Сф
ДСК пращат смси за тегления, ако потребителят го е настроил. Дълго време аз не исках да получаввам смси за тегления, само за входящи преводи. Но предвид измамите напоследък го направих да получавам за изходящи.

Всяка транзакция оставя следа, по която РЕволют могат да проследят парите къде са отишли.
Прикачам скрийншот от Wise. Странно, че нямате двуфакторна верификация като прехвърляте от ДСК към РЕволют

Скрит текст:

# 54
И никакви известия в приложението на ДСК, за такива транзакции по 1000 лв.? Thinking
Смс не получавам, а известие в приложението на ТБИ, веднага излиза на дисплея.
В нейния Револют няма как да има следа, парите са прехвърляни към чужд. Но трябва от страна на ДСК да се вижда.

# 55
И никакви известия в приложението на ДСК, за такива транзакции по 1000 лв.? Thinking
Смс не получавам, а известие в приложението на ТБИ, веднага излиза на дисплея.
В нейния Револют няма как да има следа, парите са прехвърляни към чужд. Но трябва от страна на ДСК да се вижда.
Има данни за транзакции в приложението за по 1000 лв., но няма нищо повече от “превод към сметка в Револют”. Това пише в приложението на ДСК, това пише и на извлечението от банката.

# 56
А за вид на транзакцията пише ли "паричен трансфер" и има ли съответно начислени такси на ДСК за тези транзакции? Да не се окаже, че транзакциите нямат нищо общо с Револют, а да са ги минали през някой друг сайт и просто за заблуда да са подали този текст?

# 57
Голяма мистерия.
Искай тогава от Револют информация към кой акаунт са отишли пари от твоята карта на ДСК.

# 58
  • София
Не знам дали има как да стане, но аз бих се пробвала директно към Виза или Мастъркард за оспорване на транзакциите. ДСК не съм оптимист да помогнат, пък револют са получател, едва ли имат право да ти кажат каквото и да било относно получателя.
Сигурно и полиция ще трябва.

# 59
Голяма мистерия.
Искай тогава от Револют информация към кой акаунт са отишли пари от твоята карта на ДСК.
Да, поисках информация, но ми казаха че след направено разследване могат да предоставят информация единствено на банка ДСК, ако те се свържат с тях и поискат съдействие. Дано това се случи

Общи условия

Активация на акаунт