Изтеглени пари от карта

• 4 048
  • 155
  •   1
Отговори
# 150
но какви обвинения? друг човек не е виновен докато не бъде доказано. До тогава вината е в авторката - наивност, доверчивост, непредпазливост, нещо друго. И въобще ако имах близък човек,  да му съм се оплакала на секундата, нямаше и да ми дойде на ум да  обвинявам, ако беше роднина/приятел/познат пак щях да съм разнищила/преговорила вече нещата. Не виждам как щях да продължа студенокръвно да разсъждавам кой точно е . Така или иначе парите няма да се върнат. Щях да минимизирам бъдещите загуби.
Новият профил може да е направен за да не бъде разпозната авторката от някой който свързва профила с личността.

# 151
  • София
Не разбирам защо разговор със заподозрения трябва да е непременно "Ти ли взе парите". Аз бих се пробвала първо съ Знаеш ли какво ми се случи, така и така, и да следя за реакцията. После - колко са отзивчиви в банката/полицията, как са ме уверили, че всичко оставя следи и няма да е проблем да се стигне до извършителя. Как няма да се откажа защото са много пари, ще бутам по всички институции докато не се установи какво се е случило.
По реакцията и разговора би си проличало дали има нещо общо.

Вече и аз имам известни съмнения спрямо историята, но дано поне писанията да са полезни на някой с подобен проблем.

# 152
Тъй като назад на няколко места се предлага сезиране на КФН, трябва да се отбележи, че платежният надзор е в управление "Банково" на БНБ. Авторката би могла да се обърне към него, ако удари на камък с ДСК.

# 153
Вие всички тук искам да видя как ей така сядате на масата с въпросния човек и питате - ти ли ми изтегли 8000 лв. Що за безумия.
За втори път го пишеш. Дават ти се идеи как заобиколно да разбереш без директно да обвиниш някой, но ти го игнорираш. Защо ли? Какво не ти харесва на долното мое предложение? Нито го обвиняваш, нито ще се досети каква е идеята ти. Чиста работа!

На твоят близък може да кажеш, че искаш да пробваш да добавиш пари в неговия акаунт с твоята карта, за да видиш какво ще се случва и дали има защити. Така ще видиш и трансакциите и може да видиш лесно дали са добавени пари в неговия акаунт без да изглежда подозрително. Ако се дърпа и не иска.... ясна е работата.

# 154
  • There I was on a July morning
Няма да си признае близкият, независимо дали пряко/непряко е обвинен или му се предлагат завоалирани схеми за превеждане на суми по сметки. Има 2 варианта - ако е виновен, ще отрича, ако е невинен - ще се обиди и взаимоотношенията ще се отровят задълго или завинаги. За мен този вариант е неработещ.
Споделям личен опит с източване на мои финанси от сметка в ДСК, както и директно от телефон от член от семейството, непълнолетен, както и защитни мерки срещу това.
Как познавам кой е?  - Лесно, купуват се само игри и месечни абонаменти за такива от Google play. Сумите не са големи, до 100-150 лв. общо за няколко транзакции.
Схеми:
1. Директно от телефона - закупуват се игри и месечни абонаменти за тях, за които разбираш от фактурата на мобилния оператор 1-2 месеца по-късно. Достатъчно е да ти вземе телефона, а фигурката ти за отключване все някога я е видял и запомнил.
Противодействие - отива се в офиса на мобилния оператор и се забранява теглене на приложения от Google play.
2. Плаща директно от картата ти, която държиш в чантата си и естествено не я пазиш от близките си хора. Телефонът се взима в удобен момент, когато си си легнал примерно и се въвежда динамичният СМС код, който ти изпращат от банката. Някои търговци искат 2 пароли, статична и динамична, а други - не и номерът минава. В моят случай - плащанията са извършени в петък посреднощ, след като съм пазарувала онлайн за сравнително голяма сума, заспала съм и в събота преди обяд получих обаждане от оператор от ДСК с информация за няколко извършени плащания в среднощните часове, от които само едното разпознах като мое.
Противодействие - блокира се дебитната карта за онлайн плащания. Може да се ползва за теглене на суми от банкомат и плащане на ПОС терминал. За онлайн транзакции - ползвам виртуална карта, която зареждам преди плащане с точните суми за покупката. Мисля, че и нея е опитал да я хакне, обаче няма какво.
Чудех се дали да пиша в темата, но в крайна сметка реших, че на някого съветите може да са му е полезни.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 09:54 от Скубиду

# 155
Съжалявам за повода, по който е отворена темата. Но има доста важна и полезна информация, благодарности на всички.

Авторке, ако нямаш против да споделиш, има ли развитие по случая?

Общи условия

Активация на акаунт