Интернет измама

• 1 602
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте. Свързах се с една жена по Интернет за онлайн работа . Пращаше ми пари ДОБРОВОЛНО, за да купувам долари за тях и да ги пращам на техен адрес,предоставен от тях. Става въпрос за 2 работни дни след което приключих тъй като се осъмних в измама. След известно време забелязах че картата ми е блокирана и звънях на оператор който каза че има искане за превод, но не можа да обесни много. Ходих в банката да пиша обеснения за тези постъпления по сметката като си казах истината и писах отказ от въпросния превод, явно са се опитали да си дръпна обратно парите които да пратили. Отбликираха картата, но тя беше на минус, който уж щял да се махне от самосебе си, та изчаках няколко дни и нищо, а имам странни транзакции от Дъблин револют като аз сметки в Дъблин нямам това са измамниците толкова колкото да пратили толкова са изтеглили, но не мога да разбера как като в картата нямаше никакви пари и може ли да бъде на минус като не е кредитна и какви са им тогава защитите на банката? Днес ходих пак до банката казват че не могат да помогнат повече и никой не ми обяснява какво следва и дали ще дължа този минус, имам и пари в спестовна сметка,които ако сложа в разплащателната за да изтегля ще заминат за погасяване на минуса, също така казаха и че ако отворя нова сметка при тях минуса ще се прехвърли няма да мога да си получавам заплатата тя ще отива отново за минуса. Казаха евентуално да пробвам в друга банка но не са сигурни дали няма пак да се прехвърли минуса. Не ми се струва логично да връщам пари които не съм теглила и похарчла аз а и в приложението се виждат транзакциите които си личи че не са от мен Не знам какво за правя, с адвокат ли да се свържа ако някой има идеи и знае по темата моля споделете и помогнете. И последно с един апел към всички МОЛЯ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТАКИВА РАБОТИ

# 1
Минуса на сметката ти вероятно е т.нар. овърдрафт : грубо казано все едно се получила краткосрочен кредит от банката и следователно трябва да го върнеш. Или банката не ти е обяснила както трябва или ти не се разбрала. За да ти изчезне минуса трябва да оспориш пред тях тези тегления, които на се от теб. До тогава ще си стои и вероятно ще ти ги покрият със заплатата. Можеш да си откриеш сметка в друга банка и там да си получаваш заплатата, но ще трябва време на работодателя да ти обработи новите данни. Няма как задължение от една банка да се прехвърли на друга банка. Докато не се сторнират тези тегления сметката ти ще е на минус, защото парите са един вид блокирани или вече изтеглени от измамниците.

Измамата за мен е такава: превеждат ти много пъти пари, ти купуваш долари и ги изпращаш. Те оспорват преводите пред банката, казват, че са ги превели по грешка например и ти неправомерно си ги получила. Искат си парите, банката им ги връща и ти изгаряш с доларите. По принцип това си е за докладване в полицията. Има достатъчно имена и адреси за да се проследят.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 12:42 от Di Soleil

# 2
Минуса на сметката ти вероятно е т.нар. овърдрафт : грубо казано все едно се получила краткосрочен кредит от банката и следователно трябва да го върнеш. Или банката не ти е обяснила както трябва или ти не се разбрала. За да ти изчезне минуса трябва да оспориш пред тях тези тегления, които на се от теб. До тогава ще си стои и вероятно ще ти ги покрият със заплатата. Можеш да си откриеш сметка в друга банка и там да си получаваш заплатата, но ще трябва време на работодателя да ти обработи новите данни. Няма как задължение от една банка да се прехвърли на друга банка. Докато не се сторнират тези тегления сметката ти ще е на минус, защото парите са един вид блокирани или вече изтеглени от измамниците.

Измамата за мен е такава: превеждат ти много пъти пари, ти купуваш долари и ги изпращаш. Те оспорват преводите пред банката, казват, че са ги превели по грешка например и ти неправомерно си ги получила. Искат си парите, банката им ги връща и ти изгаряш с доларите. По принцип това си е за докладване в полицията. Има достатъчно имена и адреси за да се проследят.

Много благодаря за информацията, към кого трябва да се обърна за да оспоря транзакциите? Вече писах в банката отказ от превод и обеснения за постъпилите транзакции от тях че са ги пратили доброволно, но след като отблокираха картата тя вече беше на минус. Като ходих втория път ми казаха че вече няма с какво да ми помогнат и да звънна на номера отзад на картата (който е оператор а той не мисля че има много с какво да ми помогне )😔

# 3
Не знаеш ли, че това се води по закон финансово нарушение?
Може да информираш и полицията, така поне ще си по-спокойна, ще играеш един ход напред, като си признаеш естествено глупостта, и не го наричаш работа.

Успех и умната.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 19:38 от Valerie R

# 4
Преводите от една сметка ли са били или от различни?

# 5
Ти доларите в брой ли ги прати, в плик и по пощата? Не знам дали разбираш, че е напълно недоказуемо какво е имало в този плик, даже ако имаш обратна разписка от получателя, отделно, че така пари не се пращат.
Интересно ми е нещо писмено имаш ли, кореспонденция някаква, заявка от жената, с която да се докаже какво ти е възложила, или всичко е било по телефона.
Ти за себе си какво обяснение имаше, тази жена защо не отиде да си купи долари, а плаща на теб по тази странна схема?
Непременно сигнализирай полицията, щом им имаш адреса и банковата сметка. А вече какво ще излезе, не се знае.

# 6
Банката трябва да спре тези пари да не излизат.

# 7
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Свързах се с една жена по Интернет за онлайн работа .
Пращаше ми пари
Скрит текст:
ДОБРОВОЛНО
, за да купувам долари за тях и да ги пращам на техен адрес,предоставен от тях.
Скрит текст:
Става въпрос за 2 работни дни след което приключих тъй като се осъмних в измама. След известно време забелязах че картата ми е блокирана и звънях на оператор който каза че има искане за превод, но не можа да обесни много. Ходих в банката да пиша обеснения за тези постъпления по сметката като си казах истината и писах отказ от въпросния превод, явно са се опитали да си дръпна обратно парите които да пратили. Отбликираха картата, но тя беше на минус, който уж щял да се махне от самосебе си, та изчаках няколко дни и нищо, а имам странни транзакции от Дъблин револют като аз сметки в Дъблин нямам това са измамниците толкова колкото да пратили толкова са изтеглили, но не мога да разбера как като в картата нямаше никакви пари и може ли да бъде на минус като не е кредитна и какви са им тогава защитите на банката? Днес ходих пак до банката казват че не могат да помогнат повече и никой не ми обяснява какво следва и дали ще дължа този минус, имам и пари в спестовна сметка,които ако сложа в разплащателната за да изтегля ще заминат за погасяване на минуса, също така казаха и че ако отворя нова сметка при тях минуса ще се прехвърли няма да мога да си получавам заплатата тя ще отива отново за минуса. Казаха евентуално да пробвам в друга банка но не са сигурни дали няма пак да се прехвърли минуса. Не ми се струва логично да връщам пари които не съм теглила и похарчла аз а и в приложението се виждат транзакциите които си личи че не са от мен Не знам какво за правя, с адвокат ли да се свържа ако някой има идеи и знае по темата моля споделете и помогнете. И последно с един апел към всички МОЛЯ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТАКИВА РАБОТИ
Чета това и си мисля "дано само изчезналите пари да са проблемът". Да пращаш пари на непознат е толкова рисковано, опасно, абсурдно, в такива схеми може да се озовеш, че... Как въобще ти е хрумнало да го правиш?

# 8
Под Дъблин Револют са всички преводи към карти на Револют, това не означава, че трансакциите са в Дъблин. Останалото сте го коментирали вече. Дано всичко е наред.

# 9
Скоро по-голяма глупост не бях чела... Това си е измама,а ти го наричаш работа. И какво обещаха да ти платят за "работата",ако не е тайна?

# 10
Ти доларите в брой ли ги прати, в плик и по пощата? Не знам дали разбираш, че е напълно недоказуемо какво е имало в този плик, даже ако имаш обратна разписка от получателя, отделно, че така пари не се пращат.
Интересно ми е нещо писмено имаш ли, кореспонденция някаква, заявка от жената, с която да се докаже какво ти е възложила, или всичко е било по телефона.
Ти за себе си какво обяснение имаше, тази жена защо не отиде да си купи долари, а плаща на теб по тази странна схема?
Непременно сигнализирай полицията, щом им имаш адреса и банковата сметка. А вече какво ще излезе, не се знае.
Разбира се че не в плик. Те ги пращат по банков път аз ги прехвърлях в револют и от там чрез платформа ги закупувах и пращах за тях. Не сме разговаряли с жената имам чатове които могат да помогнат като доказателство

# 11
  • София
Възможно е тя да е предявила жалба срещу теб за измама и затова да си е върнала парите, а ти ги дължиш на банката при всяко положение, докато не докажеш, че си ги получавала правомерно и те не ги изискат обратно.
При неплащане и ЧСИ може да ти пратят от банката.
Обърни се към полицията, сектор "Финансови измами" и не чакай, за да не се объркат съвсем нещата.
Тази жена къде я намери, че не може да си купи сама долари от собствената си банка?

# 12
Първо взимате участие в някаква видимо схема и се чудите после зашо сте измамена!!

# 13
Ако са ти превеждани през Револют - има такава опция за обратно изискване от тяхна страна. С карта на друга банка е по-сложно.

# 14
Интересно защо и на какво основание банката е одобрила връщането на парите.. И то без да уведоми клиента.
Най-добре консултация с адвокат, щом от банката отказват съдействие. Особено ако става въпрос за по-сериозна сума.

Общи условия

Активация на акаунт