Мисля,че беше с мен заради пари

• 8 990
  • 278
  •   1
Отговори
# 240
Авторке,
Близките ти да не се тревожат, че ще си останеш стара мома без мъж? Този мъж, къде е живял досега, къде е спял, прал и т.н. А ти на квартира ли си?  Вие въобще заедно живели ли сте някъде? Странно ми е без да сте живели заедно, хайде да обзавеждаме апартамента.

# 241
Авторке,
Близките ти да не се тревожат, че ще си останеш стара мома без мъж? Този мъж, къде е живял досега, къде е спял, прал и т.н. А ти на квартира ли си?  Вие въобще заедно живели ли сте някъде? Странно ми е без да сте живели заедно, хайде да обзавеждаме апартамента.

Мъжът досега е живял при неговите родители. Аз живея самостоятелно,не съм на квартира.Не сме живели заедно.Обсъждахме да заживеем в неговото жилище и беше логично да купим мебели заедно,понеже апартамента беше необзаведен.Предлагах му да живеем в моето жилище,но той настояваше да живеем в неговото.

# 242
Мъжът досега е живял при неговите родители. Аз живея самостоятелно,не съм на квартира.Не сме живели заедно.Обсъждахме да заживеем в неговото жилище и беше логично да купим мебели заедно,понеже апартамента беше необзаведен.Предлагах му да живеем в моето жилище,но той настояваше да живеем в неговото.
хм, защо ли? Thinking

# 243
Защото е паразит!
Пий едно вино, че си се отървала и следващият път си отваря очите!

# 244
хм, защо ли? Thinking

Явно за да се възползва от това да му обзаведа апартамента.

# 245
Бавничко, но схвана. Няма нищо, учим се в стъпка. "Избягнала си куршум" му казват младите на техния си език.

# 246

Това е очевидно.
Аз съм изумена и от отговорите на твоите близки. Че е трябвало да дадеш и повече.
Значи чуждо жилище няма как да обзавеждаш. Евентуално при сключен брак. Но той неговото си е длъжен той да си го обзаведе.
А вашето е гаджелък с някакви намерения за съжителство.
Това не е градене на семейство.
Да, сега е модерно така, да поживеем, да видим, лошо няма.
Ама да искаш приятелката да ти обзавежда, че и да и фучиш, защо няма повече спестени е върха на наглостта.
Също така намеците му за външния ти вид. Дрехи и т.н. Абсурдно е.
Мъж да ти прави забележки как се обличаш. Няма право. Нито е жена, нито има твоя вкус.
Че и да ти държи сметка защо не си купуваш дрехи за 300 лв. Вместо той да ти купи като има изисквания уж.
Ама оттук насетне да си знаеш. Мъж да ти критикува външен вид, дрехи, тяло, прическа - го зарязвай. Това са отровни хора.

# 247

Това е очевидно.
Аз съм изумена и от отговорите на твоите близки. Че е трябвало да дадеш и повече.
Значи чуждо жилище няма как да обзавеждаш. Евентуално при сключен брак. Но той неговото си е длъжен той да си го обзаведе.
А вашето е гаджелък с някакви намерения за съжителство.
Това не е градене на семейство.
Да, сега е модерно така, да поживеем, да видим, лошо няма.
Ама да искаш приятелката да ти обзавежда, че и да и фучиш, защо няма повече спестени е върха на наглостта.
Също така намеците му за външния ти вид. Дрехи и т.н. Абсурдно е.
Мъж да ти прави забележки как се обличаш. Няма право. Нито е жена, нито има твоя вкус.
Че и да ти държи сметка защо не си купуваш дрехи за 300 лв. Вместо той да ти купи като има изисквания уж.
Ама оттук насетне да си знаеш. Мъж да ти критикува външен вид, дрехи, тяло, прическа - го зарязвай. Това са отровни хора.

Напълно съм съгласна.По принцип не съм наивна и затова успях да усетя истинските му намерения общо взето в началото.Това,което ме изумява е как го играеше влюбен,наистина беше много добър актьор.Дори на моменти съм се замисляла как е възможно да се държи така ако не е влюбен наистина.Явно има хора,които в името на това да получат каквото искат са готови на всичко.Този си беше мошеник на дребно и сметкаджия.

# 248
Абе той може дори и да си е вярвал а не да се е преструвал. Но теб това не те грее така или иначе.
Оттървала си се. Кажи УРА!, пий едно по повода, вдигни главата и напред. Този човек не е твой проблем вече.
Виж с близките е по-кофти че не са били на твоя страна, че тях няма как да ги подминеш и да си завъдиш нови ако са ти наистина най-близкото семейство.

# 249
Чинии, телевизор, матрак, одеала, спални комплекти и прочие - нещо такова да вземеш за чужд апартамент - да. 8 бона (които били малко! жива да не бях) не са чинии. Такива суми са ОК, ако всичко предварително се оформи документално пред нотариус - да се впише, че участваш с Х лв в обзавеждане. Не да ги подаряваш ей така за чуждо жилище, от което утре ще те изгонят. Особено за такива връзки по няколко месеца. Ако сте били заедно няколко години, имате дете/деца или сключен брак, ОК. Тогава, ако искаш тегли 50к за обзавеждане. За няколко месеца връзка е меко казано наивно. Вашите не знам как може да те посъветват да дадеш повече. Моля те, бъди по-внимателна и обмисляй подобни действия. Пари назаем и като подарък се дават тогава, когато си готов да ги прежалиш с чисто сърце. Ако не си, по-добре недей.

# 250
Всъщност близките и този селски тарикат са се изявили по един и същи блестящ начин: опитали са се да определят как ти да разполагаш със собствените си пари. Което нито роднините, нито този полунепознат имат право да правят.

Не мисля и аз, че е трябвало изобщо да инвестираш в обзавеждане, още повече, че ти свой обзаведен апартамент си имала, но той е отказал да живее там. След като той държи да е неговият апартамент, редно е той да си го обзаведе. Иначе ми се губи логиката. Ти какво, като се скарате две седмици след като си се нанесла, ще започнеш да изнасяш мебели от неговото жилище? И той ще ти го позволи?

Виж, ако наемете необзаведено жилище и всеки от вас даде по 4 хиляди, или по 8 - колкото се разберете, тогава има някакъв смисъл. А ти твоето жилище да го пуснеш под наем, за да си компенсираш твоята част от наема, който плащаш, въпреки, че си имаш къде да живееш.

П.П. Тигодзила, твърденията ти са сексистки и би трябвало да се засрамиш, приятелю. Ето какво сподели с мен AI: "Важно е да се признае, че всеки човек е уникален и притежава свои собствени силни и слаби страни, независимо от пола си."

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 23:59 от Uncommon

# 251
  • София
Досега в живота ми не е имало мъж, който да ми разреши /даже/ да му купя мебели.
Даже "прословутият случай с гардероба" в нашето семейство. В смисъл аз наистина исках да купя гардероб и обзавеждане за детската с мои пари. Е, БМ въртя, прави, струва, но не ми разреши.

# 252
  • Paris, France

От къде тази логика? За мене е логично всеки да си обзаведе апартамента сам. Който иска съжителство е редно да предложи терен мисля.

А каква беше причината да не иска да живее в твоето жилище, още повече не е като да излезе от неговото си жилище за да дойде? Има логика ако му е далече от работата, по-малка площ, в по-неуреден или краен квартал, далече от близки и приятели итн.

Изумена съм от мненията на твоите близки. С такива близки врагове не ти трябват.

# 253
Правилно са написали, че мъж на място би могъл сам да се справи с обзавеждането и не би искал приятелката му да го финансира. Ако настоява ти да дадеш еди колко си пари, не е доволен и мрънка за сумата, която ти решиш да дадеш, е сигнал, че иска да те използва. Вместо да намерите общо решение, той дърпа към себе си и те критикува.... По повод на близките ти - май не са ти никак близки..

# 254
  • Обран бостан ;)
Времената станаха объркани. И мъжете не знаят какви са точно, но и жените не знаят какви ги искат Wink Разни нежни, епилирани, фризирани... Когато ролите не са ясно дефинирани така става то.

А, какво да кажат другите 37 пола ? Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт