Мисля,че беше с мен заради пари

• 8 987
  • 278
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ау, колко удобно!!

# 271
Аз си имам мой дом. Обзавела съм го.
Ако един мъж иска от мен жената да обзаведа и неговия, то той не става за съпруг. И не е мъж. А пухльо.

И ако един такъв екземпляр има такива изисквания за равнопоставеност, то нека той износи бебето 4-5 месеца, да гледа, да кърми, да домакинства.
Щом нали всичко по-равно.

# 272
Когато се запознахме мъжът сам ми сподели,че е работил дълги години в чужбина,за да може да осигури жилище за бъдещото си семейство.Това ми направи много добро впечатление,че е отговорен и сериозен млад човек,който съвсем сам без помощ от родители и без кредити е успял да си купи самостоятелен апартамент в ранните си 30 години.Затова с желание щях да се включа в купуването на мебели и не съм считала,че човек изкарал пари за цял апартамент ще изпадне дотам да си прави тънката сметка за обзавеждането на гърба на приятелката си.
Когато започна да натяква,че парите,които ще вложа са малко започнах да се замислям дали не правя грешка.Той ме обвини,че аз съм стисната след като не съм готова да дам всичко за "нашия" апартамент и не съм мислела за бъдещото ни семейство.Иронично подхвърляше "да не съм чакала да ми прехвърли половината апартамент,че да купя нещо".
Сигурно някъде там в чужбина една друга жена изплаща кредит за апартамента му. Grinning

Moмиче, не е нужно да изплащаш чужди обзавеждания, ипотеки и тн, за да даваш адекватно в семеен бюджет. Нито е нормално да ти се иска наем освен, ако не се плаща такъв и от двамата. Участието ти може да бъде в сметки, храна, подаръци, да, разни неща за дома, но не за интериорни врати, хладилници, секции и спални. Да, 8 бона категорично не стигат да обзаведеш цял апартамент - тук е прав, това ти е една кухня. НО е безумие въобще да седнеш да обзавеждаш чужд апартамент от-до. При раздяла - този дом си е негов, ти бойлера няма да си изнесеш и гардеробите, естествено, а това са много пари за лежерен подарък след няколко месеца връзка. Едно цялостно обзавеждане на двустайка минава 30-40 000 лв без проблем при днешните цени. Това малка сума ли ти се вижда за чист подарък? Щото дори като си купувам пералня за 700 лв в ръцете ми влиза гаранционна карта за 2 г. (поне) и ако нещо й стане, викам техниците. Теб след месец могат да те изгонят с празни ръце и следващата да се излежава на дивана ти. Това е крайна наивност. Пак казвам - ако сте заедно от Х години, с дете, с брак, с добре формулиран договор, че влагаш няколко бона в чуждо жилище, ОК. Ама да разчиташ на красиви очи и "той изглежда свестен"... ГБП.

# 273
woman_in_white 1,

Отношението на близките ти мога да си го представя само, ако си на 35+ г. и смятат, че на всяка цена трябва да задържиш този мъж, защото друг вероятно няма да има.
Иначе аз съм като Невена, без подпис в гражданското никакъв апартамент не обзавеждам.

Аз съм на 28,мъжът на 31.

# 274
  • София
В някои европейски страни при раздяла се описва всичко и се изнася! Имат си закони и за това.

# 275
В някои европейски страни при раздяла се описва всичко и се изнася! Имат си закони и за това.

Ама ние май не сме такава държава Grinning

# 276
Ти си предложила той да си събуе обувките и да влезе в твоя апартамент, изцяло обзаведен. Той ти предлага едни 4 голи стени, които сама да МУ запълниш.
Та вие не сте се познавали достатъчно! Ето, един малък казус - къде да живеете - ви събаря с гръм и трясък. Така че идеята да инвестираш ти в "общото бъдеще" ми се вижда крайно неразумна.

Не е използвачка жената, която дава жилището си за семейно жилище. Но е глупачка, ако инвестира в чужд имот, и то толкова много пари (които за него не са едно нищо, защото са изкарани с твоя, не неговия труд).

# 277
woman_in_white1,

Имало е и други червени флагове:
1. Щом не е дошъл да живее при тебе, значи не е бил влюбен. Влюбеният мъж иска да е 24/7 с любимата. Изобщо не мисли за обзавеждане, а как да се наслаждава на всяка минута.
2. Неоснователните обвинения, че ти си алчна, са разкривали неговата алчност.
3. Такива типове трябва да внимават. Да предлагаш брак/съжителство с цел облага, може да доведе и до присъда, даже затвор:
https://bgvoice.com/niderlandec-izmami-plovdivchanka-otmukna-i-5 … t-zaedno-v-afrika
http://www.infoshumen.info/novina/potvyrdiha-uslovna-prisyda-za- … helila-33-000-lv-;
https://www.marica.bg/balgariq/zakon-i-red/rodna-mente-bulka-izm … n#google_vignette
Браво, че си се усетила и си се отървала.

Народната мъдрост гласи "парата върви с момата", на модерен език означва "Зестрата се дава след сключен брак."
Във всички времена е имало Зестрогонци, във всяка книга на Балзак са описани по няколко.
Това си е част от патриархалните традиции - повечето бракове не са се сключвали по любов, а са били материален съюз. Зестрата е играела важна роля.  Само най-влюбените и най-богатите момци са се прежалвали да вземат мома без зестра (облага).
Зестрата включва къща, земя и ценности (пари, пендари, накити). Да не се бърка с чеиз, което са дрешки, килими и други парцалки.

Допълвам: ето повече информация за романтични измами към жени: https://bntnews.bg/news/romantichnite-izmami-novata-zavisimost-v … -1264503news.html

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 14:24 от biborana

# 278
Мъже с женска психика- мечтаят жените да ги гонят и да им се доказват.
Но това не е женска работа,  жената просто ще го подмине и ще иде при друг, който действа, за да я спечели.
Ох, завалийката, има се за награда... Има ги тези, светът се върти около тях, никога незадоволени, неслизащи от пиедестала. Ами че те половината млади мъже днес ги е страх да заговорят жена. Като те удари паник атаката на към 30 години, или ще се стегнеш и ще си търсиш ти някой сериозно, или ще си останеш неспечелена награда с паяжини на рафта. Smile

Уплаши ме със събития, дето трябвало да ми се случат преди години, пък не са се случили.
Много страшно.
Но дори и да имаше истина в този сценарий,
той пак не ме плаши И е за предпочитане пред кофти мъже, чийто характер е синоним на женски полов орган. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт