Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 364
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
О аз съм страшно доволна от линимента! Не съм ползвала мокри кърпички с бебето освен в самото напало. При тях всеки път се изпишква - от студеното, или по-точно ме напишква. 😅 А линимента е топъл, нощем не го буди при смяна на памперса, не ме опикава, о много добре почиства.
А и им нямам много доверие на мокрите кърпички откъм съставки. Колкото и ,9999 да сложат след запетайката, все не им вярвам напълно. Лични предубеждения.

# 616
А освен този на Мустела, друг такъв продукт има ли на друга марка?

# 617
Но когато си харесаш нещо трябва да съобразиш и бюджет, и може да стане доста неудобно. Поне винаги аз се притеснявам да си харесвам нещо конкретно, и предпочитам да казвам пари 😅

И аз казвам главно пари, но в случая щеше да го купи бъдеща майка и помислих, че все пак е запозната Grinning

# 618
А освен този на Мустела, друг такъв продукт има ли на друга марка?

Klorane имат също, и в амазон има на доста марки.

ЕДИТ: Дами, мога ли да попитам какви ограничения имате към вашите близки относно детето? Ние по принцип сме много стриктни дори с бабите и дядовците /нашите родители/ и до скоро вкъщи се допускаха само с маска. Някъде преди седмица маските отпаднаха, малкия навърши 2 месеца. И днес баща ми си позволи да го целуне по челото. Беше много искрена целувка, той е може би човека, който най-рядко вижда детето. Но не беше обсъдено дали може, дали даваме, просто така реши спонтанно и емоционално. Аз нищо не казах, но ми трепна отвътре. Но ММ ме направи дар мадан сега, че съм позволила, че съм безотговорна майка, ... Като цяло е прав в това вирусно време - баща ми е много контактен, но ми става много криво, това са хубави моменти. Понякога си мисля,че твърде много се притесняваме, че с това отнемаме радоста на близките си, а и нашата.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 21:55 от slanchogledka^

# 619
Аз също съм от крайно притесняващите се майки, това с маските го правих с първото ми дете още преди Ковид времето, когато на това да ходиш с маска се гледаше като на нещо странно и ме мислиха за луда, но сега реших да работя върху себе си и да не се втелясвам чак до там, защото откровено първата година само се притеснявах за всяко нещо и не успях да се насладя на много моменти и да се отпусна. Няма как да ги отглеждаме децата в аквариум, вируси си има целогодишно, вярно сега са повече, но няма как. Това за целувката сигурно и мен би ме издразнило, но случило се, не го мислете Grinning

Да добавя, че на някои ранни бебешки снимки с първото ми дете на уж готини моменти ние сме с маски и сега като ги гледам откровено се чудя на себе си Grinning

# 620
Ние рядко се събираме с други хора, моите родители са далече, свекъръте ми пък работят до късно и почти не се виждаме, нищо, че са в София. Аз я целувам най-много, мъжът ми и той, родителите и на двамата (особено моите) са темерути, не показват любовта си по този начин, та бабите и дядовците не са осъществявали такъв акт досега. 😃 И двамата с мъжа ми сме по-скоро интроверти, прекарваме си времето в по-голямата част само тримата, нямаме широк кръг от приятели, та много не се кахъря в това отношение, най-много мъжа ми да домъкне някой вирус от офиса. Сигурно ще ме изгорите на клада 😃, но аз си направих погача, и то на заведение с 10 жени и не се притеснявах. Всички я нагушкаха, а аз се насладих на цялото събитие, че видях хората как ѝ се радват. Но аз съм супер чил, не се впрягам и трогвам особено за много от нещата, даже някой път се обвинявам, че не се притеснявам кой знае колко много. Не знам какво да те посъветвам, но може би да не се обвиняваш толкова, станалото - станало.

# 621
Ние нямаме никакви ограничения, освен елементарното - да са здрави. Те сами се сещат да си мият ръцете, като дойдат.

# 622
Аз също съм предупредила,че ако видя някакъв малък симптом на настинка и никой няма да идва. Аз навсякъде по магазините като ходя съм с маска. Свекърва ми и тя започна да носи на работа, защото има контакт с много хора. ММ също се пази и пием от септември месец имуностимуланти, за да  се запазим и да не пренесем вкъщи. Не давам да я целуват, а сега от скоро започна да си ближе ръцете и да ги лапа и забраних и ръцете да ги целуват. Разрешавам по крачета или някъде по тялото върху дрехите. А относно погачата и аз също си я направих с няколко майчета и те си я размятаха, но предварително предупредих да са здрави и те и децата им, защото може да не са се запазили, но може да са приносители. А и умишлено избрах майки само, защото знаят какво е да пазят децата си от вируси и не биха посмяли,  а и най-искрено те биха орисали детето ми (аз така смятам). 🙂

# 623
На близки хора нямам притеснения да го давам да го гушкат. До сега май никой не е изявявал желание да го целува, освен веднъж по крачето.  Иначе погача правих и аз, уикенда след Нова година. Бяхме 9 жени плюс 4-5 приятелки на дъщеря ми, но вкъщи, не на заведение. Отделно имахме доста гости по празниците. Само съм помолила- и разчитам на това, че ако някой е болен ще пропусне. Аз също малко се притеснявах, но дъщеря ми ходи на училище, а ММ е на работа и общува с много хора. По- притеснено ми е обаче, че с това стоене вкъщи моят имунитет пада. Преди няколко години при една смяна на работата ми от предимно работа от вкъщи започнах да работя основно в офис. Като резултат зимата тогава бях постоянно болна. Колкото и безумно да звучи сега се опитвам да се събирам от време на време с повече хора, да се повозя малко в градския транспорт или да отида на обществено място за да не се получи същото.

# 624
Аз също направих погача на 22 декември, бяхме вкъщи 8 жени. Не се вманиачавам в пазене, мъжът ми работи сред много хора, имам по-голямо дете, което е на 6 и ходи в училище, предучилищна. Сега след празниците 2 седмици го спрях, за да можем да сложим успешно първите ваксини на малката и от понеделник пак си тръгва. Не мога да го затворя цяла зима - ще му направя мечешка услуга като му падне имунитета. Мечтая си вече за топло време, разходки и контакти с хора, защото откровено казано, удря ме депресия от мрачното време и седенето вкъщи. Днес се надявах да излезем, но уви, при нас в мъгла.

# 625
  • София
Ние изискваме да са здрави и да си мият ръцете. Определяме кога да дойдат. Канили сме си и приятели. Някакъв контрол трябва да има, но гледам да не се вманиачавам Sweat Smile Все някога ще се случи, надявам се да го отложим максимално.

# 626
Ние също правихме погача на 31ви. Имах приятелки, на които децата им бяха болни и съответно самите те отказаха да дойдат, за което съм благодарна, не се е налагало да казвам.

При вас с бабите как е ? Вчера осъзнах, че в едната баба (майката на мъжа ми) има някаква ревност. Тя не живее в София и идва един път в седмицата или пък ние ходим при нея. На моменти не се съобразява дали е удобно да дойде, директно заявява, че идва. Мъжът ми тактично е намекнал, че в момента не е удобно и тя едва ли не го е разбрала, че я спираме да вижда бебето, че сме искали да се радва само на снимки. Това, което ме подразни е, че намесила и моите родители, как я виждали всеки ден, нещо което не е така. Те живеят близо до нас, но я виждат колкото нея. Буквално минават за 1 час през уикенда и се съобразяват с нас, докато тя не се интересува дали сме изморени и можем да обърнем внимание на гости. Лошото е, че не стане ли на нейното се започват едни сръдни и безмислени караници. За сега спазвам добрия тон, но не знам до кога.

# 627
Мис, за съжаление напълно те разбирам. При нас ситуацията с родителите на мъжа ми е подобна, те живеят в София, ние сме в Пловдив и моите родители също.

Бих те посъветвала да поговориш със свекърва ти и с много благ тон, да се опиташ да ѝ обясниш , че искаш това дете да има баби, и колко много я цениш. Да вметнеш как си представяш някаква бъдеща ситуация между нея и детето, за да види, че не я изключваш от бъдещето в главата си. Обясни ,че ако не е удобен момент за гости, ще се уговорите за по-подходящ момент. И колко много се радваш че тя иска да идва.

Това нейно поведение по-скоро е продиктувано от несигурност и желанието да прекарва повече време с детето. Опитай се с добро, за да получиш същото (евентуално). Ако не става , не става - и тогава защитавай интереса си по какъвто и да е начин.

# 628
  • София
Аз много го целувам, особено като плаче. ММ също. Майка ми 1 път с мое позволение докато го преобличаме, защото знам колко го е чакала.
Маски у дома не носим, всички мият ръце ясно е, като го гушкат им давам пелена. Мисля че се съобразяват с грипа и никой не е дошъл със съмнения. Като цяло гледам да нямаме много гости, родителите ни, и няколко много близки приятелки. Сега с пика на вирусите и евентуалната ваксина спирам всички. ММ работи от дома, но ходи да тича и ме е страх че ще настине и ще мисля че е вирус.
Бабите живят в провинцията но са близо. Майка ми идв повече, но тя го гледа, остава да спи и ми помага. Свекървата ми направи на Коледа намек че го вижда за трети път само, и как й липсва, оттогава не съм я канила. Наскоро ми писа, че иска да го гушка, но грам не я отразих, само й харесах съобщението. Защото освен майка,всички други идват на гости. Трябва да им обърна внимание, да мисля нещо да ги почерпя. То детето се превъзбужда. Свекървата клечи пред люлката и гледа в него. И ми идва "то само за кафе" от 11 до 3 точно по обедно време. И затова сега и майка ми страда,направо й казах че двамата се справяме и гости само ме натоварват, отделно че детето е по спокойно само с двамата.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 23:30 от Venyan

# 629
Аз май съм бая смела, защото погачата ни от миналата седмица беше в заведение с 26 жени, дори 3 не дойдоха (бяха болни). Свекървите виждат малкия всяка седмица по 2-3 пъти, но са доста съобразителни. Моите родители по-рядко, а приятели досега само 1 път навън. ММ използва всеки ден градски транспорт и контактува с хора, аз също излизам по разни задачки (с отмяна от страна на нашите родители), всички спазване добра хигиена и разчитам най-много на имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт