Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 348
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, дами. Колко различни сме и колко си приличаме все пак Smile
Осъзнавам,че ММ трябва малко да се успокои на тема вируси. Не знам дали е защото това дете го чакаме 2 години, но е страшно покровителствен и притеснителен. Чак понякога ме кара да се чувствам, сякаш на мен не ми пука колкото трябва Sweat Smile. Здравият ми разум казва, че не е така, естествено. И не искам малкия да живее в скафандър. А аз кърмя, помагам му за имунитета, извеждам го на разходка почти всеки ден, оставям го да спи в стаята понякога на отворен прозорец за малко, не го навличам...

# 631
Слънчогледка може и заради това да е, а може и темпераментът му да е такъв, ти си го познаваш най-добре. 🫶
ММ е по-спокоен и от мен, което някой път ме дразни, но в повечето случаи ми помага. Като има някаква драматургия с дребното и съм яхнала метлата, поне не ме изнервя и той с неговото притеснение. Дори напротив, минава ми, защото виждам нещата от друг ъгъл, че моето изнервяне, не допринася за това ситуацията да се подобри.
Различни сме хората, важното е, че правим най-доброто за мъниците ни. 🙂

# 632
Майка ми идва често, може би веднъж седмично. Нея няма нужда да я каня, тя си идва сама, и много се радвам. Другата баба не идва, но звъни понякога на МЖ да пита как сме. Тя е от хората, които трябва да поканиш.
Имаме 3 лели - сестра ми, сестрата и братовчедката на МЖ. Последните две живеят с мъжете и децата си на 500 метра от нас и още не са виждали бебето. То още малко и вече няма да е бебе. Уж по празниците се бяхме разбрали да дойдат, но отложиха и двете, и така и не дойдоха. Едната няма никакъв интерес към детето ни, другата на думи има, но на действия нещо не го виждам. Едно боди не са пратили. Ние години наред редовно се виждахме с тях и децата им (все пак живеем на метри едни от други), купувахме скъпи подаръци, а сега нашето детенце не получава същите грижа и внимание от тях.
Наши приятели идват редовно, носят подаръци, гушкат бебето, радват му се. Повече семейство са ни от някои роднини.

# 633
  • София
Давате ли на бебетата залъгалки. Аз почнах да се притеснявам, че нашето много го приучихме. Макар че още в болницата сутрин ми го носеха гладно и с биба в устата. И уж я давах само при нужда, а от 2-3 дни се усетих, че съзнателно си я търси, след ядене, като е кисел. Все по-често не заспива без нея, като е неспокоен я плюе, после сам си я търси и е много сладък като рови с муцуна, но почвам да мисля, че прекаляваме. Но като го оставя без нея, почва да си яде ръцете. Не знам дали ще ми повярвате, но през нощта вече се будим като чуем мляскането. Днес дори го чух през бебефона.

# 634
Аз давам биба, но напоследък си я търси само като ѝ се спи, през другото време вече много не я иска, та не ѝ я бутам. Мисля до 6 месец да си ползвам, след това ще почвам да я отучвам. Иначе и при нас е едно мляскане на ръчички, ако имаше как и целия юмрук сигурно щеше да го налапа. 😂

# 635
Защо се притесняавате от бибата?

# 636
Изобщо не се притеснявам от бибата,даже съм супер щастлива, че смуче. Брат й изобщо не искаше, бях го научила да заспива на гърда, през нощта 2 години, докато не го отбих се будеше на 2 часа,  те сега съм супер доволна, че не ме ползва мен

# 637
Аз не виждам нищо притеснително в залъгалката, проблем е над година-две, когато може да повлияе на зъбите, но сега - няма проблем никакъв. Моята отказваше много време, но напоследък го взима, като е много кисела и се успокоява

# 638
  • София
Знам че не е вредна до 2 г, дори оформя небце, всичко изчетох, притесних че стана много зависим от нея, и се чудя как ще го отуча, но не мисля да чакам до годинка. И реших да питам вашите как са.

# 639
Момичета, сега преди баня забелязах на малкия са му излезли две гнойни пъпчици точно отстрани на гърдичките, до подмишницата, никъде другаде няма, а те са буквално само гнойно връхче. Някоя сблъсквала ли се с такъв тип пъпки и знаете ли от какво може да се е получило, във вторник сме на консултация, но все пак ако някой има опит. 😊

# 640
Моето бебе също си смуче страстно юмручетата че даже и пъшка. 🤣
Биба му давам само, ако е нервен и е време за спане. Давах му я и по време на коликите, за да се отдели повече слюнка и да облекчи малко ситуацията. Обаче както заспи я плюе и така не му е нужна повече.

# 641
И моята от скоро си преоткри юмручетата. Най е смешна когато тъкмо се е наяла, баща и я разнася из стаята и изведнъж се чува някакво силно мляскане. Ако някой я види веднага ще каже, че умира от глад Joy

Относно бибероните, в началото не давах, но лека полека започнах за приспиване и когато е нервна. Когато тя си прецени си го плюе, понякога с такава сила, че не можем да намерим биберона Joy

Тези дни явно имаше скок в растежа и беше доста кисела през деня, трудно заспиваше (за щастие нощния сън не и се наруши) и беше вечно гладна, но от днес положението е нормално, мисля, че отмина този период Sweat Smile

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 15:55 от _Miss_

# 642
Момичета как ви сложиха първите ваксини? На един път ли сложиха и 6 компонентната и другата за пневомкоковите? На нас днес ни сложиха само 6 компонентната и в суматохата забравих за попитам за другата. Сега сме чак другия месец. Дали да питам педиатъра? 🤷♀

# 643
  • София
Само шествалентната в крачето + ротавирусната. Другата месец по-късно ще сложим.

# 644
Само шествалентната в крачето + ротавирусната. Другата месец по-късно ще сложим.
Да и ние сложихме и ротавирусната сега. Може би просто и нашата ще е другия месец. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт