Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 341
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
На моето дете сложиха и двете накуп. Утре, ако всичко е наред, пак ще я боцкат.

# 646
  • София
Успех на Ани утре 🍀🥰

# 647
  • София
На нас преди седмица ни сложиха 6-валентната и днес пневмококите.

# 648
Само шествалентната в крачето + ротавирусната. Другата месец по-късно ще сложим.

И при нас така ги разпределиха.

# 649
И на нас сложиха две накуп + ротавирусната. Сега, доколкото видях в календара, предстои една+ ротавирусната. Явно някои педиатри ги делят. Аз се радвам, че минаха накуп, че както сме с батко, той горкия ще си отседи в нас, искам бързо да минават.

# 650
  • София
Момичета, а бебоците ви по колко дремки правят, следите ли интервали на будуване? Моето порче си прави все още по 5…

# 651
И при моето момче сложиха Хексимата и ротавирусната. Питаха ни дали искаме наведнъж в двете крачета, но решихме да ги разделим и следващия месец ще поставят и другата.
За съня ползвам приложението Huckleberry, още от каката съм доволна, само че сега за повечето опции трябва да имаш платената версия.
Иначе прави рядко 5 дремки, повече 4, даже и 3 се е случвало, ако едната се съберат около 3 часа сън.

# 652
  • София
Нашето утре става на 2 месеца, 5.600 кг (роди се 3.500, 52 см) го измерих днес и в чет. педиатъката сигурно пак ще каже, че е много 😄. Тогава сме за първи път на ваксина, по план двете заедно+ротавирусната. Очаквах да ги отложи заради грипа, но ме изненада. Все си казвам, че е по-добре да минават.
Днес бяхме на ортопед, и всичко е наред, детето се държа много възпитано 😄.

При нас има дрямка след всяко хранене през деня. Не знам колко са защото аз хранене в 7 му го броя за нощно и после той, а и аз спим още 3 часа. Понякога привечер пропуска. Мисля, че така е по-спокоен. Следя интервалите на будуване горе-долу и дали има индикация да му се спи. Днес като го видях, че стана кротък в гимнастиката ми беше ясен. Но понякога явно не уцелвам момента и е борба. Пак заспива лесно, сравнено с това, което чета.

# 653
Ние на два месеца бихме само една ваксина, докторката така и не ми обясни защо ги разделя, но нямах против. Ротавирусната също я отшожихме за 3тия месец.
Спи още 5 дремки, чудя се и аз кога ще ги намаля. Рядко са 4, ако са били по-дълги през деня, но повечето пъти са между 30-60мин.

# 654
Нашият герой си спа пак цяла нощ, след ваксина, нищо не сме му давали само слагаме куул пач на мястото. Иначе и той спи след всяко хранене, без предпоследното, преди баня. Общо взето става в 7 и при всяко хранене има около час и половина будуване и час и половина сън, и така до 7 вечерта, когато никога не заспива, а заспива чак в 10 след като го изкъпем и нахраним ии пак до 7 на другата сутрин. Този режим е от 3-4 дена, но сам си го изгради ние се водим по него. 😊

На нас не казаха, че сме малко дебелички 😅, аз смятам че нормално си качва, роди се 4010, изписаха ни 3700, сега е 6 кг. Реално е качил 2300 за два месеца, което не ми се вижда притеснително много, вие какво мислите?

# 655
Айде пък сега, дебелички, той се е родил голям мъж, колко се очаква да тежи на два месеца. Тези лекари ме изумяват.
Моето вчера, на точно три месеца, го премерих 5300, но едно, че се роди 2800 и ни изписаха малко под 2700, второ е момиче, и трето - не е от най-ящните. Първия месец качи кило и 300, следващите месеци по 600-700 гр. Колкото деца, толкова и различни случаи, как да ги отглежда човек по учебник и да ги вкара в рамка...

# 656
И ние утре сме на консултация + ваксини. Надявям се да няма отллагане, защото искам да минава. Днес малката става на 2 месеца Heart

Понеже първия месец качи 1,500 кг, казаха, че е много. Изписаха я 2,850 кг. Сега може би ще е около 5 кг и нещо.

# 657
Rouse, съвсем нормално ти тежи момчето! Качвал е по кг на месец горе-долу, и както каза Onrique, всички деца са различни. Много ме дразни,че педиатрите масово се водят по статистически данни и рядко взимат предвид спецификите на индивидуалните случаи .
Нашият мъник е 5.200 кг и е на 2 месеца и 2 седмици.

Записала съм консултация при Аптечка за родители, защото изпитвам затруднения с приспиването през деня. Храня го на три часа и гледам час и половина да будува и час и половина да спи. Леле мале, то е борба почти за всеки сън. Почва да реве, да нервничи, да протестира...  Уж се водя по неговите знаци - видя ли го, че се прозява или става червен между веждите, веднага го слагам да спи, независимо колко време е минало. Заспива основно на ръце гушнат - първи проблем; преместя ли го в кошарата веднага се се събужда - втори проблем; и често спи по 20 мин, съответно се преуморява и става все по-трудно да го приспя през деня - трети проблем. Ще ви кажа после как е минало, дано да ми помогне и да намери къде са ми грешките. Иначе нощем човечето горе-долу си спи, храним го в просъница в 24:00 и се събужда да яде сутринта между 4 и 5. И после закуската почва в 9:00. Ако не трябваше да ставам да се цедя, и аз щях да спя с него до 9:00. Това цедене ще ми съкрати живота.... Поне сега с новата помпа става за 10 минути.

ПС: Не знам дали ви казах, че си взех синята спектра. Страшно много ми е яд, че не я взех по-рано! Засмукването е тотално различно, вече не се запушвам, вади повече мляко, не боли. Общо взето евтиното ми излезна скъпо, трябваше от самото начало да си взема качествена помпа.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 10:03 от slanchogledka^

# 658
Спектра си е топ. На всяка майка я препоръчвам.

Аз четох, че прозяването е късен признак на умора. Тоест, добре е детето да се приспи преди това.

А моето бебе вече в общи линии само в раницата откарва по два часа дневен сън. Иначе абсурд да заспи и да си стои заспала. А в началото по цял ден си спеше в кошчето

# 659
При нас има прогрес с нощния сън, вече си ляга в нормални часове, ето вчера заспа към 21 и се събуди малко преди 6 тази сутрин. В 7:15 пак заспа, но на мен сънят ми се разби, та съм кукнала от рано. Иначе през деня е мъка...караме го на кратки дремки, само в количката и на ръце спи повече. Поне спи, де, че по едно време не спеше въобще.

Общи условия

Активация на акаунт