Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 320
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Дами, като сме на комбинирано хранене как трябва да регулирам мл на порция? Какво имам предвид: Кърмата ясно, 130мл сега в 3ти месец. Обаче според кутията на формулата за 3ти месец трябва да е около 170мл. А при нас формула са максимум 2 хапвания на ден. До сега нямах такова голямо разминаване и му давах еднаква порция и от двете (нашият до сега шише не е отказал). Сега към коя дажба да се придържам - на кърмата или на формулата? Или всяко да го давам различно? Но ме притеснява,че ако има толкова голяма разлика, ще му "разтегнем" стомахчето... Не знам длаи ми рабзирате въпроса Sweat Smile

# 676
Ами човек вече е основно на АМ, на кутията пише, че трябва 150 мл да пие, на ние му даваме 120 мл и то от скоро, много ми се струва просто. Като цяло се водим по него, до преди седмица пиеше 110мл, но започна да огладнява по-рано и минахме с 10 мл отгоре. Сега пак ще го чакаме да си каже, очевидно качва добре, така че ще се водим по него за сега. Иначе и той колкото дадеш толкова ще изяде, не отказва никога 😅

# 677
При нас се събират 3-4 дремки през деня, към 4-5 часа. На час и половина-два гледам да го слагам да спи, понеже киселее. И моят е от поспаливите. Ляга в 19:30-20 ч. през нощта и аз го натискам да спи до 7-7:30, почти 12 часа му се събират. Това, понеже 6 сутринта ми се струва адски рано да стане, а и без това лягането ни е много рано. Причината е, че дрямка след 5 едвам правим по 15/20 минути, за да издържи за нощното. След това абсурд, а той много киселее.

Не би трябвало да е проблем, ако и през деня си спи, но не знам дали не правя грешно, че го натискам да спи много през нощта. Но пък той нямаше да заспи, ако толкова не му се спи.

През нощта си се буди 2-3 пъти за манджа.

И аз си взех наскоро Спектра, много е добра!

Нашият се роди 2.900 и на 2 месеца и 1 седмица го мериха 5.500. Личната даже се радва, че качва по много. Grinning На кърма е. Но всяко си е различно! Първото ми дете (момиче) се роди 2.200 и на 6 месеца беше 6 кг. Пак е кърмена, просто по-бавно качваше.

Между другото, моят син вече 4ти ден кара без ако, това му е абсолютен рекорд. Не изглежда да му е неприятно и дискомфортно, но мен ме тревожи. Татко му казва, че е много съобразителен от малък, защото знае, че мама винаги има нужда да се тревожи за нещо. Grinning

Mommy, тези 2-3 хранения през нощта на цицка ли са или изцедена кърма от шешенце?

# 678
И нашето бебче много се дави. Тази сутрин направо си беше направо страшно, много се изплаших. Лигави се като куче 🐶. Не знам всичко това дали не са симптоми на тих рефлукс. Но дори и да е това, няма лек, питах кой ли не, трябвало да се израсте Sad

Може ли снимка на споменатата от някоя дама синя помпа за кърма на Спектъра? 😊

# 679
И аз от скоро забелязвам малки балончета от слюнката, може би това е началото.. И ръчичките вече са постоянно в устата. Чудя се дали не започва да осъзнава, че ръцете са си негови- от вчера като че ли целенасочено посяга към играчките на активната гимнастика.Май е рано още за зъбки, въпреки че ММ отбеляза, че си личат вече зародишите на долните две зъбчета. Предполагам ще отнеме още доста време обаче докато се покажат.
Иначе за режима- от два- три дни е с подобен на този на Rouse123. Вечер заспива към 22:00- 22:30, сутрин се буди между 6 и 7 някъде, завсиси в колко е било последното хранене (21:00- 22:00). След предпоследното хранене не спи и вече е съвсем кисел докато стане време пак за ядене. Даже се случва последното да е на два часа- два часа и половина, не както обикновено на три. Сутрин спи след първото събуждане до към 9-10. Реално тогава ни започва денят. Струва ми се много приемлив такъв режим, успявам да поспя и аз. Ако се задържи така ще видим дали не мога да "изместя" малко интервалите така че да ляга по- рано и за сметка на това да го няма сутрешното дълго спане и да започваме направо като се събуди- 6-7. Но за сега "доспиването" много ми помага Simple Smile

# 680
И нашето бебче много се дави. Тази сутрин направо си беше направо страшно, много се изплаших. Лигави се като куче 🐶. Не знам всичко това дали не са симптоми на тих рефлукс. Но дори и да е това, няма лек, питах кой ли не, трябвало да се израсте Sad

Може ли снимка на споменатата от някоя дама синя помпа за кърма на Спектъра? 😊

Ето я, има промоция сега:

https://visvitalis.bg/product/spectra-prenosima-dvoyna-elektrich … -bateriya-s1-plus

Розовата иначе е същата, но се включва в контакта, а синята е с батерии и се зарежда. Синята е по-скъпа заради батериите, но в зависимост от това къде я държите, може да не е нужна и розовата да е също толкова удобна.

# 681
maya, от гърда го храня през цялото време, само вечер преди лягане давам малко изцедена от шише, уж за да спи по-дълго, а и да си запази навика да пие от шише. Нямам идея работи ли, ама и днес спа от 7:30 до 1:30, след това до 4:30 и станахме в 6:30 заедно.

# 682
Дами, като сме на комбинирано хранене как трябва да регулирам мл на порция? Какво имам предвид: Кърмата ясно, 130мл сега в 3ти месец. Обаче според кутията на формулата за 3ти месец трябва да е около 170мл. А при нас формула са максимум 2 хапвания на ден. До сега нямах такова голямо разминаване и му давах еднаква порция и от двете (нашият до сега шише не е отказал). Сега към коя дажба да се придържам - на кърмата или на формулата? Или всяко да го давам различно? Но ме притеснява,че ако има толкова голяма разлика, ще му "разтегнем" стомахчето... Не знам длаи ми рабзирате въпроса Sweat Smile

Слънчогледка, то детето ще ти покаже ако е гладно, си мисля. Аз си ползвам кутията на АМ за ориентир колко да давам, но невинаги го спазвам. Отскоро почнах да правя АМ с 5 лъжички и 150 мл вода, а според кутията, трябваше да съм почнала така да храня още преди месец. Но тя и сега не го изяжда цялото количество, преди това пък съвсем. Но сега изяжда нещо средно, та предпочитам да направя 150 вместо 120. Аз поне не мога да я сбъркам кога плаче, че е гладна, единствено тогава плаче със сълзички, та така се ориентирам 😅

# 683
Ние сме почти само на кърма, но аз нямам много. Все мисля, че детето е гладно, защото от мен няма как да излязат повече от 60-70 мл, а според кутията трябва да яде по 150 мл. Единствено преди лягане даваме 60 мл АМ като добавка към кърменето, за всеки случай, а и да спи по-дълго. Нямаме нощно хранене.

# 684
Мамите, които са в София, извеждате ли децата си навън в този мръсен въздух? Аз съм в огромна дилема, тази и миналата седмица почти не сме излизали. Стойностите на пречиствателя не падат под 15, което е доста. Гледам и в airsofia, но положението е трагично. Чувствам се гузно,че не го извеждам и не "диша чист въздух", но и в същото време ако излезем пак няма да има чист въздух. Как процедирате вие?

# 685
Не съм я изкарвала тези дни на разходка аз. То не ми се и мърда, разкопали са целия квартал, всичко доскоро беше освен в кал, и в лед. Гадост!

# 686
От една седмица не сме излизали, вкъщи имаме пречиствател. Като отворя прозорците и пречиствателя почва да работи на макс, положението е сериозно.

# 687
  • София
Ние излизахме вчера, но сме до София (в Банкя), тук е малко по-добре положението.

# 688
Аз тези дни си позволявам да я извеждам по-малко, но блока ни е до Северния парк и директно се насочвам натам.

# 689
Ние не бяхме излизали от миналия петък, когато беше принудително, а преди това не помня вече. То в тази мъгла и мръсен въздух не виждам особен смисъл. Аз също следя показателите, вчера бяхме навън за 30-ина мин, днес мисля да излезем- по- добре изглеждат нещата в момента в квартала.
Да ви питам за кърмаческата стачка- някой има ли такъв проблем и успявате ли да се справите? От няколко дни детето се дърпа, извива се, пищи като му предложа. Не всеки път, но на някои хранения и е ужас направо. Опитвах различни неща- кърмене права, на възглавница в друга поза...действа за кратко, но ето сега например предния път почти не яде нищо въпреки целия цирк, който направих. И ММ като го храни вчера с шише пак така е бил. В скок на растежа е според календарите, дано да е от това. И още едно питане-  скоковете на растежа поред термина ли се изчисляват или според датата на раждане?

Общи условия

Активация на акаунт