Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 326
  • 728
  •   1
Отговори
# 15
И аз се записвам в новата темичка.
Момичета, аз съм 9ти ден след секцио и да ви се оплача:
Много исках да родя нормално, но не се получи, та и сега ми е проблем с кърмата- не можа да се смйкне като хората. Малката още в родилното свикна на шише и плаче истерически като я сложа на гърда. Не иска и това е. В началото не се помпех много в родилното, защото много ме болеше с ръчната помпа. Прибрах се в нас след изписването и пак не оставаше време с електрическата да се цедя. Бях само на коластра. Сега имам вече кърма, но на цедене от двете гърди ми излиза само около 10-20 мл, зависи колко дълго не съм се цедила. Имах проблем в понеделник (ден след изписването)- гърдите ми станаха на буци, болезнени, твърди. По спешност ходих в кабинет на мамолог и там изказах мъката си, че не мога да я кърмя, а толкова много исках. Та тя ми изписа шуслерови соли, правих и масажи със сапунена вода, топли и студени компреси. Гърдите ми се оправиха, но млякото не потече. Пия чай на хип, но не виждам резултат. Някой с подобен проблем и да й е тръгнала кърмата? Извинете за дългия пост! 🙂

# 16
  • София
Привет и от мен в новата тема.
Сега чета за врякащите бебета при преобуване и се смея. Мислех си, че нещо при нас не е наред. И вадя черно-белите карти.

Росчето, горе-долу съм като теб, с разлика че моето засуква. И аз съм 9и ден мисля, тръгна кърма но е много малко, а той си иска ядене. И аз пия този чай и слагам бебето на гърда. Сутринта изцедих с надежда, че може да има, но 20 грама с мъка.

И аз се записвам в новата темичка.
Момичета, аз съм 9ти ден след секцио и да ви се оплача:
Много исках да родя нормално, но не се получи, та и сега ми е проблем с кърмата- не можа да се смйкне като хората. Малката още в родилното свикна на шише и плаче истерически като я сложа на гърда. Не иска и това е. В началото не се помпех много в родилното, защото много ме болеше с ръчната помпа. Прибрах се в нас след изписването и пак не оставаше време с електрическата да се цедя. Бях само на коластра. Сега имам вече кърма, но на цедене от двете гърди ми излиза само около 10-20 мл, зависи колко дълго не съм се цедила. Имах проблем в понеделник (ден след изписването)- гърдите ми станаха на буци, болезнени, твърди. По спешност ходих в кабинет на мамолог и там изказах мъката си, че не мога да я кърмя, а толкова много исках. Та тя ми изписа шуслерови соли, правих и масажи със сапунена вода, топли и студени компреси. Гърдите ми се оправиха, но млякото не потече. Пия чай на хип, но не виждам резултат. Някой с подобен проблем и да й е тръгнала кърмата? Извинете за дългия пост! 🙂

# 17
Здравейте и от мен, отдавна не съм се включвала, но изпетох всичко. Честито на всички нови мами, нека бебчетата да бъдат много здрави и щастливи, а на майките - бързо възстановяване. Нашият син също се появи на 15.11 и сме много щастливи!
Вашите бебчета почват ли да мрънка след ядене? Нашият е на изключително кърмене на около 3 часа, след хранене се опитвам да го оригна ( не всеки път успешно), но малко след това се започва един плач... Започва да се мръщи и свива леко краката и прави физиономия все едно се напъва, възможно ли е да са колики?

# 18
  • София
По-скоро газове, прави ли добър вакуум при сученето? Може да гълта повечко въздух.

# 19
Здравейте и от мен, отдавна не съм се включвала, но изпетох всичко. Честито на всички нови мами, нека бебчетата да бъдат много здрави и щастливи, а на майките - бързо възстановяване. Нашият син също се появи на 15.11 и сме много щастливи!
Вашите бебчета почват ли да мрънка след ядене? Нашият е на изключително кърмене на около 3 часа, след хранене се опитвам да го оригна ( не всеки път успешно), но малко след това се започва един плач... Започва да се мръщи и свива леко краката и прави физиономия все едно се напъва, възможно ли е да са колики?

Някой път става така, да. Изаква ли се след това? На много бебета по време на ядене им се задейства рефлексът да изпразнят дебелото черво (а и на много възрастни също), обаче те не знаят още какво е това усещане и някои си стискат ануса вместо да го отпуснат. Постепенно ще се научат.

Коликите са плач поне по три часа ден три пъти в седмицата. Няма как да не е ясно дали има колики

# 20
И ние се борим с това кърмене вече над един месец. Днес източих 10 мл от едната гърда, а детето трябва да яде около 10 пъти повече Grinning Пия чайове за кърмачки, смуча хомеопатия, ям, пия течности повече от всякога, оставям малката да стимулира всяка гърда поне по 5-10 минути (докато се изнерви и побеснее) и нищо, няма подобрение засега.

За рева при повиване забелязах, че започва истерично, когато студената мокра кърпичка се докосне до нея. Поръчах нагревател за кърпички Joy

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 22:32 от Skady

# 21
  • София
Съгласна за кърпичките, моето го усетих, че не харесва и студени ръце, а моите са обикновено, затова баща му го пипа повече, аз нямам проблем през нощта като съм с топли ръце. Топля му памперсите и дрешките на парното.

И ние се борим с това кърмене вече над един месец. Днес източих 10 мл от едната гърда, а детето трябва да яде около 10 пъти повече Grinning Пия чайове за кърмачки, смуча хомеопатия, ям, пия течности повече от всякога, оставям малката да стимулира всяка гърда поне по 5-10 минути (докато се изнервих и побеснее) и нищо, няма подобрение засега.

За рева при повиване забелязах, че започва истерично, когато студената мокра кърпичка се докосне до нея. Поръчах нагревател за кърпички Joy

# 22
Интересно колко различни са бебетата. Ние имаме нагревател за мокри кърпички, но на моето бебе му е все едно и спряхме да го ползваме. Не че не се дере, като и сменяме памперса, просто няма връзка с температурата на кърпичките. Та ще го дадем на някой друг този нагревател.

Иначе тя вече не всеки път плаче, като и се сменя памперсът. На моменти е. Ако се е наяла добре, по-рядко плаче. Но не може да се предвиди кога ще реве и кога не, сама си решава. Ако много се дере, пускам бял шум силно, докато и сменям памперса и тя мирясва. После е доволна и щастлива със сух памперс. Аз и винаги и обяснявам какво правя и как ей сега сме готови. Знам, че не ме разбира, но един ден ще почне, та се надявам тогава да я успокоява.

# 23
Момичета, може ли тези от вас, които ползват да споделят от кои бебешки раници са доволни?

# 24
Привет в новата тема Simple Smile

И моята бебка реве и се дере като сменям памперс. Направо е чудо. Когато я къпем във ваничката си трайка, но като я извадим чак преграква от рев, докато я оправим.

# 25
roscheto, същата история сме и ние, все едно чета за себе си. Всеки ден се чудим, яде ли достатъно, да даваме ли още, днес реших просто да се цедя, за да виждам уж какво колиество произвеждам, ами сутринта имше 80 мл, като за едно хранене, сега само 40..., направо ми писна вече не знам какво да правя, храня се стимулирам, пия чай, вода, но доста тегава работа, вчера сутринта тръгна ударно кърма и после пак намаля... ноо, додавам АМ и това е. В крайна сметка да са здрави, ще порастнат и на АМ.

Ние с това бодуване се приесняваме също, вечер и до обяд си спи супер, обаче след храненето в 12ч. всичко приключва, спи до 1 ч. максимум и то едва успяваме да го приспим, разбира се най-вероятно е свързано нещо с храната, но дори и да е нахранен, пак не иска.. Иначе не плаче просо си лежи и си гледа и в някакъв момент вече, като се измори, запова да дърпа ушите и да се търка и започва неукротим рев..

# 26
  • София
А как са крачетата на бебчетата ви? Моето на 10 дни още ги държи свити, ръчичките също, но при тях повече отпуска. Изправя крачета като го обличаме и т.н, но като цяло си ги държи свити.
P.S. Сега като го гледам, хем е един мъничък, хем нямам идея как се беше събрал в корема ми, който хич не беше голям, по-скоро обратното.

# 27
Venyan, нашия мъник е по същия начин, ръцете вече не толкова, само като е изнервен, но краетата са свити, според мен така се чувстват по-спокойни, сгушени, като в коремчето на мама.

# 28
Здравейте, ако позволите, се записвам и аз във вашата тема. От декемврийската група съм, но родих на 8ми ноември в 36 седмица Blush
Бебенцето още има жълтеница и е доста оспано, още няма много време, в което да будува, но пък трудно спи, всмисъл като го оставя заспал е на късмет дали няма да се размърда след 2,5 или 10 мин. Иначе постоянно се борим да си дояде, защото заспива по средата на кърмене.
Мисля, че вече има колики, защото много често се привива, напъва и даже заплаква едно като пропищяване насън дори и да спи сладко в мен.
Имам голямо дете на 4,което за сега създава повече проблеми. Всичко прави на пук, всичко завършва с истерии. От него имам много лош опит със съня, заспиването и спането върху мен, та сега от рано мисля какво мога да направя повече. Гледам уебинари, чета за детския сън, но пак не виждам как може да се научи неспокойно бебенце да заспива само, като то заспива само на гърда или сгушено в мен. Оставя ли го и се започва мятане на ръце, крака, напъване, дори да е повит и не става.

# 29
Според мен е нормално да си свиват крачетата още, все пак не е минало много време откакто са били в на мама корема. Много ми е сладка моята, като си свие крачетата като едно фетусче.

Сиси, според мен това такова малко бебе да заспива само са някакви недостижими цели. Според мен важното е сега да спи само след като е приспано. С какво го повивате? На мен ми е хиляда пъти по-лесно с чувалче за повиване отколкото сама да го увивам. Тези с цип са по-лесни от тези само с лепенки. Като е с прибрани ръце, не се стряска от мятането им, а крачетата може да си ги мята насън колкото иска. Също пробвахте ли с бял шум? Трябва да е силен в началото да го приспи и после може да се намали. Също и люлеене - така че главичката да се мята лекичко. Аз моята я приспивам така - слагам я в чувалчето с повити ръчички, пускам бял шум, почвам да я люлея в ръцете ми и и пея песничка. Като се унесе, намалявам белия шум и я слагам в кошчето и я люлея още 5 минути. Някой път си слагам дланта на корема и и лекичко я поклащам настрани. Оставям белия шум, но на по-тихичко и така тя си спи. Е, най-добре спи, като я държи някой, но това няма как да стане постоянно.

За повиването - като бебето се научи да се обръща от гръб по корем само, вече трябва да се спре с него. Аз смятам след седмица-две да почна постепенно да я повивам с една свободна ръчичка да свиква да спи така. Но засега най-сладко си спи с ограничени ръчички

Общи условия

Активация на акаунт