Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 341
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
И ние имаме такава подложка и днес благодарение на вашите коментари  се сетих да я извадя. Купувала съм я още като забременях по незнайни за мен причини, явно ми се сторила полезна да я имам 😅 сега влезна в употреба и дано да му помогне.
Иначе за ноктите баща му ги реже горе-долу през ден, аз не смея.

Това приложение веднага го свалям, че днеска ни е съдрал от рев. Както вчера се оплаках, че това дете само спи, днес се е ококорил от 15:00 до преди малко. Играхме, на коремче лежа, карти гледа, лампите вкъщи  разглеждахме. И както е в настроение изведнъж започва да пищи, става лилав, пъне се и видно не му е добре. И както е дошъл писъка, така си отива...

Нелче, аз си мажа гърдите с кокосово масло, освен с кремчето на лансинох - гърдите, не само зърната; за да става по-еластична цялата кожа, вкл. и ареолата. Това ми го каза консултантката по кърмене в болницата. Кокосовото масло е антибактериално и не трябва да го измиваш преди да храниш или да се цедиш. Някой жени си мажат и помпата, за да се намали триенето и помагало на let down-a. Още не съм се осмелила, но сигурно ще пробвам скоро.

# 61
  • Хасково
Малее докато ви изчета
Ние вече сме на почти 40дни
Вече сме качили 1кг и 500 като за риден в 33гс сме супер порастнахме с 5см
Имам пняколко неяснотии та реших да ги споделя може и да знаете нещо а има и минали вече през това
Колко време след секцио или все още нямате цикъл, имам лохии но има и дни в които няма нищо, цикъл нямам все още,позволявате ли си секс, в чистите дни
Бебоците ви как са коликите ние имаме но освен да ръмжим ден и нощ и да се гърчи като червей няма друго, да не се урочасаме не плаче, нооо даваме 5 вида капки всеки ден
Как се справяте с безсънието аз не съм спала вече трети ден, но и не искам да го оставям на свекито😩😩
Малко дълго стана извинявам се за което

# 62
Кърмите ли? Ако да, може много месеци без цикъл.

На мен на изписването след секциото ми казаха 6 седмици нищо във вагината. След това с лекаря да говоря. Та питайте лекаря на прегледа дали може секс вече.

Ако детето не плаче 3 часа на ден, няма колики, защото колики означава плач по три часа на ден

# 63
Aumi, моят цикъл дойде на 42-43 ден след раждането, не кърмя. Секс не сме правили още, от лохии минах директно на цикъл, но смятам да възобновя половия живот като приключи. Моето повече газове го мъчат и киселее, не плаче постоянно, но последните дни реве за щяло и нещяло през няколко минути и иска само да се гушка.

За справянето с безсънието, ми трябва си сън, това е решението. Аз, като много ми се спи, си наваксвам със сутрешния ѝ сън, но това значи целия ден да ми тръгне накриво, че спя до 10:30-11 така. Супер непривично и кофти за мен.
Ще кажа и аз приказката, която много ме дразни, но опитай се да поспиш, докато бебето спи, пък свека да ти помогне с къщната работа.

Аз вчера се размазах, едно, че не бях спала почти, второ, че по вкъщи имах адски много работа, на края на деня въобще нямах сила. Връчих малкото на баща си да се гледат и хранят, аз съм заспала и чак сега се събудих. Сън си трябва.

# 64
Ако не кърмите, дайте едното нощно хранене на таткото или на бабата и си поспете. Аз даже кърмя, но пак таткото поема едното нощно хранене с цедена кърма, ако сте само на АМ, даже няма пристесния да не би да не се стимулира достатъчно гърдата. Сънят е безценен

# 65
Момичета минавам само да кажа, че в рая тойс има промоции. Аз не бях купила още количка и взех Сайбекс Балиос за 1000лв с 2та коша. Не я бях срещала толкова намалена до сега. 🤩 хем са намалени, хем има и код.

# 66
  • София
Help. Много ли е грешно, че двете нощни хранения са ни само АМ, без гърда и без изцеждане. Това при положение, че със зор изцедих сутринта 25 мл, и то без да съм слагала бебето. Иначе другити 6 хранения през деня слагам бебето на двете гърди, дохранвам го и посре изцеждам, обикновено  по 10 гр. Вече какво ли не пия, ям стабилно, пия вода. Като го храним от шише през нощта съм се наспала прилично. Спя с него и 1 час следобед.

# 67
Venyan, и аз храня бебето през деня на гърда, а вечерно време е мъжът ми с АМ. Ставам към 03.30 за изцеждане набързо, но снощи изкарах само 20 мл общо, иначе през деня към 80мл общо. Та повишената лактация през нощта при мен не важи. И аз нямам идея дали правя нещо правилно или грешно.

# 68
Значи, мами, Филип има колики откакто го изписаха на 7.11 и даваме, но само при нужда, една пръска Лефакс с 10мл. изцедена кърма. Най-често се появяват коликите вечер, затова преди хранене и след банята му даваме, за да го облекчи. Иначе вчера се наложи и преди обяд да дадем. Всичко е много относително, но аз не му давам абсолютно нищо освен кърма, пробиотика следобяда преди храненето в 15ч. и капка вит. Д през ден сутрин преди сутрешното хранене в 9ч. За да има ефект обаче, каза педиатърката, трябва да се внимава да се храни бебето на не по-малко от 3ч., за да може да се обработи кърмата в коремчето. Апропо, той стои на гърда между 10 и 35 Мин. - зависи кое хранене за деня е. Не пропуска и нощните хранения в 00:00, 3:00 и това в 6:00ч. И само на гърда средно между 90 и 110мл. С шишето плаче. Обърнал ми е гърдите с хастара навънка вече 😁

# 69
И аз така процедирам. Последно се цедя към 21:00 тогава е намалено количеството - някъде към 70мл. Таткото това го ползва за храненето в 21:00 или 12:00 + комбинира с АМ, зависи кога точно съм се изцедила (тези две са неговите смени той по принцип си ляга по-късно от мен). После аз ставам в 3, поемам бебока изцяло на АМ и след като го нахраня и оправя се цедя - обикнвоено към 3:30-4:00. Тоест, от 21:30 до 3-4 през нощта не се цедя, но нямам проблем с количеството. Нощем цедя 150-160мл.

В началото като имах проблеми с количеството и направих цяла седмица power pumping - всяка нощ се цедях по час с почивки, за да имитирам хранене при активен растеж на бебето. Мисля, че имаше ефект, защото ми качи количеството. Но може и да е от новата помпа, не знам. Сега нощното цедене ми отнема 10 минути, и още 2-3 за let down/ стимулация на гърдите.
И друго, сменям нивото на помпата, да не е само на най-силното. Играя си малко с настройките, ту силно, ту по средата, после пак 1 минути стимулация. Също като бебето, и то не суче през цялото време с една и съща сила.

Не съм специалист и много съм се оплаквала и тук за проблемите с гърдите, тея компреси в началото ми съсипаха нервите. Може да пробвате някой от изброените трикове, не гарантирам дали ще помогнат - супер индивидуално е за всеки!

# 70
Ох момичета, човек да не се похвали за нещо на глас. След като онзи ден се радвах как бебето през нощта се буди образцово 3 пъти през три часа и заспива, следващите две нощи прогресивно станаха невъзможни. По снощи от 3 часа започна мърдане, гърчене, напъване, пъшкане и не може да заспи и не може, накрая в 5 го взех до мен, ама пак не заспива дълбоко, а виси на гърда до сутринта. Снощи това беше от самото начало, цяла нощ спа до мен, но вися на гърдите ми. Съответно аз почти не съм спала. Кво е това чудо 😩Моето решение за безсънието е точно да спя през деня докато то спи. Е да, ама то и през деня е същото. Заспи на мен, чакам 15 мин преди да го оставя, оставя го и след 20 мин се започва с въпросното гърчене, напъване, пъхтене. Понякога продължава да спи ако си сложа ръката на коремчето и ръцете, понякога като го взема, а понякога просто преминава в мрънкане и край. Та и тук не мога да спя.... Не мога да разбера това колики ли са, тих рефлукс ли е, не знам, но се моля бързо да мине този безумен период.

# 71
  • Хасково
Ох момичета, човек да не се похвали за нещо на глас. След като онзи ден се радвах как бебето през нощта се буди образцово 3 пъти през три часа и заспива, следващите две нощи прогресивно станаха невъзможни. По снощи от 3 часа започна мърдане, гърчене, напъване, пъшкане и не може да заспи и не може, накрая в 5 го взех до мен, ама пак не заспива дълбоко, а виси на гърда до сутринта. Снощи това беше от самото начало, цяла нощ спа до мен, но вися на гърдите ми. Съответно аз почти не съм спала. Кво е това чудо 😩Моето решение за безсънието е точно да спя през деня докато то спи. Е да, ама то и през деня е същото. Заспи на мен, чакам 15 мин преди да го оставя, оставя го и след 20 мин се започва с въпросното гърчене, напъване, пъхтене. Понякога продължава да спи ако си сложа ръката на коремчето и ръцете, понякога като го взема, а понякога просто преминава в мрънкане и край. Та и тук не мога да спя.... Не мога да разбера това колики ли са, тих рефлукс ли е, не знам, но се моля бързо да мине този безумен период.
Абсолютно същото е и при нас от три дни, само дето не слагам на гърда защото още в родилното спряха кърмата, ако го сложа по корем върху мен спи и се успокоява но аз не мога да спя така ама какво да се прави, дано да отмине бързо
Вчера на консултацията с неонатолога казаха че има силни колики и за това е това мрънкане, ръмжане и сиване не било рефлукс или нещо друго

# 72
Ние още се борим да задържим кърменето. След няколко консултации с консултант по кърмене имам следната информация и някакъв лек напредък в количеството кърма. През нощта пролактинът е най-висок, съответно има най-много кърма. Ако нощното кърмене се пропуска, кърмата ще намалее много и накрая ще спре. Както обичам да си спя, този съвет много ме ядоса, но какво да правя. Сега нощем си ставам чинно и даже вече не ми пречи. Тази нощ за пръв път от седмици успях да накърмя детето и то да се нахрани достатъчно, че да заспи и да спи 3 часа. Не е за вярване. Винаги дохранвахме, особено нощем.
Другото са чайове за кърмачки и хомеопатия за увеличаване на кърмата.

Според вас генетична ли е липсата на кърма или си е до човек?

# 73
Според мен всяка жена има кърма, но от това как се чувства зависи как тръгва и какво количество произвежда. Дали е наспана, дали е щастлива, дали е стресирана, дали се чувства добре в новата си роля... Много от тези неща не зависят пряко от нас, колкото и да се опитваме - все пак сме подвластни на семейната среда, на финансовите и/или здравословните проблеми, на отношенията с другите хора, и т.н.
Смятам, че храненто също има голямо значение - качеството на храната, колко е питейна, какви добавки приемаме, колко вода пием. Прекалено е комплексно.
Но според мен дори веднъж на ден да кърмиш, и през останалото от време да дохранваш - ти кърмиш и даваш на детето си най-доброто от себе си, и най-доброто за него. Измъчвайки се колко милилитри цедим и как да го увеличим, всъщност се стресираме повече и е възможно още да намалее кърмата...
Това дали и колко кърмим не ни прави добри майки. Добро майки сме ако си гледаме децата с любов, с разбиране и с търпение.
Самата аз виждам как се вглъбявам в количеството, и този график на непрекъснато висене на помпата понякога ме напряга. А малкото ми човече не заслужава напрегната майка.

# 74

Мамите които хранят с хип, спазвате ли каквото пише на таблицата или давате колкото мл трябва да яде бебето? Моето е на 5 седмици( във 2месвц)  и попринцип знам че трябва да яде по 120мл, а според таблицата на АМ трябва да яде по 135мл

Общи условия

Активация на акаунт