Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 326
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Само да отбележа, че аз си патих от спане нощно време и почивка на кърмене/изцеждане, та си докарах запушен канал на едната гърда, мисля, че го бях писала в групата. Бях 4 дни с главоболие, болки в мускулите, температура и разбира се болезнени гърди. Може би много зависи кой колко кърма произвежда, но за себе си установих, че трябва да се изцеждам постоянно. Все още си възстановявам зърната и особено вечер ММ храни бебчо с кърма от шише, а аз през това време се цедя. Както описвате и вие към 22-23:30 се кърмим, после се събудя малкия към 3:30 и следващото ставане е към 7 часа. И ние сме с неговия режим. На всяко цедене имам по около 120 мл от двете гърди и аааха да пропусна/да се забавя усещам ток по тялото 😃.
Моят съвет е ако имате кърма, нощни време поне се попоайте!

# 76
Aumi, а те някак прегледаха ли го да заключат, че са колики, примерно на слушалката да ги чуват или по описанието ти така казаха. Дадоха ли ви нещо да пие бебето? И аз утре съм на контролен и ще питам нашите неонатолози. До някъде се надявам да са колики наистина, защото май съм чела, че до няколко седмици отшумяват. Някак по-лесно ми е да понасям драми ако знам, че им се вижда края Grinning Но ако е например рефлукс или пък темперамент....В момента все още ми е по-трудно с 4-годишния ми син отколкото с бебето, от бебе постоянно нервничеше и се фъчкаше и не можех да го оставя за минута сам, сега продължава да е страшно мрънкало и за всичко са драми, крясъци, ревове..... И малко съм наплашена за повторение Bowtie

# 77
Момичета, колкото и да ви чета, все се обърквам за изцеждането на кърма. Sweat Smile

Купих си помпа, която не използвам, все си мисля, че ако започна, ще прецакам нещо, малката е изцяло на кърма.

Акушерката ме беше посъветвала да не използвам помпа на този етап, но другата седмица имам излизане за няколко часа и мисля, че ще се наложи да се изцедя за всеки случай, за да не се стигне до даване на АМ. На моменти буквално ми капе от гърдите кърма.

Та въпросите са ми: непосредствено преди излизане ли да се изцедя или да го направя още от вечерта + преди или след кърмене да се изцеждам. А самата кърма когато е в хладилник, после трябва ли да е някаква определена температура или стайната върши работа.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 17:45 от _Miss_

# 78
Aumi, а те някак прегледаха ли го да заключат, че са колики, примерно на слушалката да ги чуват или по описанието ти така казаха. Дадоха ли ви нещо да пие бебето? И аз утре съм на контролен и ще питам нашите неонатолози. До някъде се надявам да са колики наистина, защото май съм чела, че до няколко седмици отшумяват. Някак по-лесно ми е да понасям драми ако знам, че им се вижда края Grinning Но ако е например рефлукс или пък темперамент....В момента все още ми е по-трудно с 4-годишния ми син отколкото с бебето, от бебе постоянно нервничеше и се фъчкаше и не можех да го оставя за минута сам, сега продължава да е страшно мрънкало и за всичко са драми, крясъци, ревове..... И малко съм наплашена за повторение Bowtie

Коликите са плач без причина по три часа на ден. Та ако те не са открили причина за плача, значи са колики

# 79
  • София
Аз давам Хип Комбиотик, това му даваха от болницата, но спазвам един списък, който ми дадоха оттам. Според него трябва да давам 7 пъти по 80 мл, аз давам 8 пъти по 70 и се надявам че нещо и от мен и дръпнал.

Мамите които хранят с хип, спазвате ли каквото пише на таблицата или давате колкото мл трябва да яде бебето? Моето е на 5 седмици( във 2месвц)  и попринцип знам че трябва да яде по 120мл, а според таблицата на АМ трябва да яде по 135мл

# 80
  • Хасково
Да всяка седмица сме при личната и вчера на безплатния
Орегледа го, слуша, и видя как се свива и почервенява целия
Приема доста сутрин 5 капки био гая,2 вигантрил (или нещо подобно не ми се става да видя как е точно),10капки гас капки,5к биоамика *6 пъти на ден и 5млимаме биозин кидс лактоферин

# 81
...
Та въпросите са ми: непосредствено преди излизане ли да се изцедя или да го направя още от вечерта + преди или след кърмене да се изцеждам. А самата кърма когато е в хладилник, после трябва ли да е някаква определена температура или стайната върши работа.

Споделям как е при мен, не знам дали е по правилата, но се чувствам добре така. Когато няма да ме има обикновено цедя по малко след предходните хранения- примерно предишните две- три  и съхранявам в хладилника. Правя го за да не е по много наведнъж и да наруша саморегулирането. Веднъж трябваше да изляза около часа на хранене, тогава направо цялото количесвто изцедих наведнъж. Това е оптималният вариант за мен, тъй като  няма свръхстимулация или препълване на гърдите после.
Бяха ми обърнали внимание, че не бива да се смесва кърма с различна температура. Ако е седяло дадено количество в хладилника и се е охладило вече, новото количество трябва да постои в друго шише час- два в хладилника за да са с еднаква температура при смесването.

# 82
Момичета, колкото и да ви чета, все се обърквам за изцеждането на кърма. Sweat Smile

Купих си помпа, която не използвам, все си мисля, че ако започна, ще прецакам нещо, малката е изцяло на кърма.

Акушерката ме беше посъветвала да не използвам помпа на този етап, но другата седмица имам излизане за няколко часа и мисля, че ще се наложи да се изцедя за всеки случай, за да не се стигне до даване на АМ. На моменти буквално ми капе от гърдите кърма.

Кърмата може да се съхранява в хладилник 24 часа, на стайна температура 3 часа, а във фризера 6 месеца.

Лично аз в момента си възстановявам зърната, защото кърмих по 1 час и 20 Мин и полудявах, бебчето също много се изморяваше и не се наяждаше явно. Беше и по-малък. По препоръка на педиатъра сега го кърмя 30 мин, колкото яде яде и после се доизцеждам и даваме шише с кърма. В хладилника ни винаги има едно шише по 60-80 мл. Отделно ако си усетя гърдите напращели също изцеждам. Ние сме на поискване. Ето например току-що изцедих 139 мл и лягам. През нощта ще ставаме за малки и пак ще се цедя.

# 83
Къде е информацията, че само 24 часа в хладилника може? Гугъл ми казва 4-5 дни

# 84
Така се казва в лекциите в Майчин Дом. Даже правя корекция, че вече не мога да редактирам, а съм направила грешка.

Кърма на стайна температура 2 часа!
Кърма в хладилник 24 часа
Кърма във фризер 6 месеца

# 85
Добро утро, дами

Не знам скок в растежа ли е, но малката от началото на седмицата ни побърка. След като онзи ден се оплаках, че сме се приспивали до 4 сутринта, тази нощ постигна нов рекорд, до 6 часа. Този път побърка баща си, но и аз ставах да ги видя отвреме навреме.
Плаче, но не непрестанно, даже по-скоро си мрънка. Държи се като гладна, а не е. Постоянно дъвче нещо, а като ѝ предложиш мляко - не го пие. Точат се едни лиги и плюнки, направо не знам какво е това нещо. Не беше спала почти целия ден, през нощта само си е дремала, и то супер неспокойно, по думите на баща ѝ. Ужас! Бял шум, люшкане, гушкане, друсане, песнички, приказки, и пак нищо не става! Направо кошмар 😩 Сега спи уж, да видим докога.

# 86
В болницата давах кърмата до 6тия час на стайна температура. Но определеко не задържах толкова, защото имах много кърма. Така ми казаха там. Не знам... Сега я държа в пликове докато се поохлади в хладилника и после замразявам. Ама и смесвам понякога малко студена с новата, не знам дали е голяма грешка това. Вече съм напълнила един рафт във фризера. Слава богу имам за сега. При нас храненето е смесено и на гърда и на шише. Много бързо разранява зърната ми и това ми пречи да я кърмя постоянно. Понякога спи по 4 часа че и отива на 5 и я будя, ама при нея все още има малко жълтеница.

# 87
Добро утро, дами

Не знам скок в растежа ли е, но малката от началото на седмицата ни побърка. След като онзи ден се оплаках, че сме се приспивали до 4 сутринта, тази нощ постигна нов рекорд, до 6 часа. Този път побърка баща си, но и аз ставах да ги видя отвреме навреме.
Плаче, но не непрестанно, даже по-скоро си мрънка. Държи се като гладна, а не е. Постоянно дъвче нещо, а като ѝ предложиш мляко - не го пие. Точат се едни лиги и плюнки, направо не знам какво е това нещо. Не беше спала почти целия ден, през нощта само си е дремала, и то супер неспокойно, по думите на баща ѝ. Ужас! Бял шум, люшкане, гушкане, друсане, песнички, приказки, и пак нищо не става! Направо кошмар 😩 Сега спи уж, да видим докога.

Ох, те сега са в една фаза... Пробвайте с по-силен бял шум, като прахосмукачка и повече. Моята на по-тих бял шум изобщо не реагира, но като го усиля, се успокоява. Е, освен ако не е гладна де, тогава трябва да яде. Но някой път единствено със супер силен бял шум успявам да я нахраня, иначе суче малко и реве и реве

# 88
Оо да , прахосмукачката определено много помага. През деня пускаме робота да чисти по 3-4 пъти в стаята докато заспи малкия. Абсорбаторът също е чудесен избор. 😂

# 89
И аз надух вчера белия шум, и млъкна както беше изпаднал в истерия. Изпадат в някакъв транс. Ококори се, сгуши се в мен и заспа. А преди това друсане, люлане, гушкане, говорене...Йок. Баща му даже надигна глас, вика "И аз мога да крещя, вждаш ли" - имаше ефект за много кратко Sweat Smile

Вие как сте с помощта от родителите си? Майка ми има мерак да идва всеки ден. Вчера изглади, носи ни готвена храна 2 пъти в седмицата, като координира с нас какво ни се хапва. Ама днес ми звъни и вика "Аз да мина следобед за няколко часа, ти иди някъде да си свършиш нещо". Тя си е представяла как всеки ден ще го гледа и сега и е малко шок, че се оправяме с ММ с бебето. Sweat Smile А ще имам "да си върша неща" по-нататък, сега в този грипен сезон и 27 дни след секцио много-много не излизам още... Но гледам да не обиждам бабите, че да мога нататък да ги ползвам, да не им секна мерака сега в началото... Учихме ги да слагат памперси, да мият дупе на мивката (Свекърва ми като писна, "Не мога, не мога, помагай" голямо шоу.

Общи условия

Активация на акаунт