Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 341
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Мда, наистина изпадат като в транс от прахосмукачка/сешоар/абсорбатор или силен колкото тях бял шум. Мъжът ми не вярваше в началото и се издразни на шума, ама като видя как безотказно действа, сам го пуска вече. Не е най-приятният фон за нас, но е хиляда пъти по-приятен от пронизващите писъци на бебето.

# 91
Аз снощи пусках сешоара, имаше ефект, докато не го спрях. Може би трябваше да го оставя да си работи или да го сменя с шум от друг източник.

Колкото до помощта, ние нямаме такава, нито за детето, нито за домакинството.
Сами се справяме и добре, че е мъжът ми, иначе ако всичко беше легнало на мен, досега да съм изплискала. 🥲

# 92
Ние също нямаме помощ от бабите, но за момента нямаме и нужда.
Момичета, вие правите ли масаж на бебчетата и откога започнахте? Преди или след хранене го правите? Също се чудих за това време по корем, малкият е на 20 дни и е буден по около 15-20 мин след хранене, съответно не ми се струва удачно да го слагам по корем като се е наял, но и в същото време кога иначе. 🙄

# 93
Аз снощи пусках сешоара, имаше ефект, докато не го спрях. Може би трябваше да го оставя да си работи или да го сменя с шум от друг източник.

Колкото до помощта, ние нямаме такава, нито за детето, нито за домакинството.
Сами се справяме и добре, че е мъжът ми, иначе ако всичко беше легнало на мен, досега да съм изплискала. 🥲

Аз някой път успявам постепенно да намаля силата на шума и тя стои мирна, но някой път просто трябва да го държа силен за известно време. Ако нямаше говорител или машина за шум, може да видите дали телефона върши работа с някое клипче за бял шум. Или постепенно да местите сешоара по-далеч. Но ако пак се почне с истеричния рев, може да трябва по-дълго да го държите.

Момичета, вие правите ли масаж на бебчетата и откога започнахте? Преди или след хранене го правите? Също се чудих за това време по корем, малкият е на 20 дни и е буден по около 15-20 мин след хранене, съответно не ми се струва удачно да го слагам по корем като се е наял, но и в същото време кога иначе. 🙄

Ами аз след хранене в общи линии успявам, стига да е будна и в добро настроение, което е един-два пъти на ден. Няколко пъти е връщала малко храна по корем, но и изправена си връща някой път. Но в началото само по няколко минути са достатъчни

# 94
  • София
Явно бебетата ни са в сходна фаза 😀 Сешоар наистина действа, аз бях в шок 😀

При нас бабите започнаха да помагат, аз се дърпах първоначално, че малкия само по мен искаше да спи, но се пречупих, защото не издържах вече от липса на сън. Мъжът ми не будува с мен, защото той не функционира, ако не спи, та спи отделен и досега аз бях всяка нощ с бебето, а той с газове, колики, рефлукс…много тегаво. Майка ми остана снощи с нас, спа при нас и обгрижва малкия цяла нощ, аз дремуцах в леглото и даже съм похърквала, толкова съм бяла леш от умора 😀 Та, много се радвам, че ѝ се доверих, справя се и ще ми поолекне за в бъдеще, надявам се.

# 95
Добро утро, дами

Не знам скок в растежа ли е, но малката от началото на седмицата ни побърка. След като онзи ден се оплаках, че сме се приспивали до 4 сутринта, тази нощ постигна нов рекорд, до 6 часа. Този път побърка баща си, но и аз ставах да ги видя отвреме навреме.
Плаче, но не непрестанно, даже по-скоро си мрънка. Държи се като гладна, а не е. Постоянно дъвче нещо, а като ѝ предложиш мляко - не го пие. Точат се едни лиги и плюнки, направо не знам какво е това нещо. Не беше спала почти целия ден, през нощта само си е дремала, и то супер неспокойно, по думите на баща ѝ. Ужас! Бял шум, люшкане, гушкане, друсане, песнички, приказки, и пак нищо не става! Направо кошмар 😩 Сега спи уж, да видим докога.

Същото е и при нас. Снощи заспа в 24ч до 3:05ч. , след това не спря да мрънкоти. През деня поспа за 15мин и това е. С лигите е същото, дори и на моменти повръща- кога на фонтан, кога леко плюене. Мисля си, че неспокойствието при нас се дължи на липсата на изхождане, въпреки че когато се изходи е нормално на цвят и консистенция. Силно се надявам вече този период да отмине.

# 96
Момичета, вие давате ли вигантол? По колко капки и кога, преди или след хранене?

# 97
Аз давам по 1 капка преди хранене.
ParaSiempre ме светна да капвам на бибата и да я давам, малката прахосмукачка се включва и съм сигурна, че всичко ще се усвои. 😂

Gerimal, и аз вчера си мислех същото, че се дължи на липсата на изхождане. През нощта свърши голямата работа и се поуспокои, макар и не напълно. От утре, по съвет на педиатъра, сменявам млякото, заради рефлукса, но ще видим дали ще повлияе и този проблем, че сега е през ден.

# 98
Момичета, вие давате ли вигантол? По колко капки и кога, преди или след хранене?
[/quote

Личната каза по 2.
Давам през деня, когато се сетя.

# 99
При нас едната баба, ако можеше, щеше всеки ден да идва. Вързана е по цял ден с детето на сестра ми, така че идва по-рядко. И аз не искам всеки ден, много се радвам, че си обича внучето и т.н., но предпочитам както е в момента - понякога и за не много дълго.
Другата баба е под въпрос доколко се чувства баба и честно казано не напира да идва. Чака да я поканим, а ние удобно се ослушваме. Чувствата са ни взаимни от години насам. Дядовците изобщо ги нЕма. Особено единият. Другият има желание да я види някога и праща пари.

# 100
Аз още не съм стигнала до продължителни ревове с бебето, но си припомних как с големия като беше на месец два, и аз в опити да го успокоя и да заспи една вечер пуснах сешоара и като видях че май действа го оставих включен. Ама така съм го оставила към стената, че след известно време чувам как се строполи на пода Grinning Добре, че далеч го бях пуснала от кошарата.
Иначе за сега ползвам машина за бял шум, по скоро с идеята да спи по-непрекъснато. Не знам колко действа, но на мен ми помага честно казано, иначе толкова шумно спи бебето, че аз не мога да заспя.
Помощ от баби нямам, моята майка не е сред нас, свекървата помага, но с големия, там вече малко съм се пречупила, макар че пак малко се дърпам. За бебето нищо, но може би си е взела бележка от първото бебе, че нямам желание да ми се месят Blush

# 101
  • София
Аз започнах от 2 дена вечер към 19ч преди хранене.  Масаж,  без ставите и длани и стъпала, на ръцете и  краката,  гърди и коремче,  гръб и дупе, гимнастика за по 2-3-5 мин общо. После измиване на мивката,  още не сме ползвали ваничка. И после  чист памперс и дрешка ако се налага. После го храня и приспивам, ако е превъзбуден с бял шум. Ползваме един стар телефон и  колонка на Bluetooth.

# 102
  • Хасково
2 капки на гладно

# 103
И ние започнахме от днес с 2 капки вигантол на гладно. Днес сме 21 ден.

# 104
И ние започнахме от днес с 2 капки вигантол на гладно. Днес сме 21 ден.
Знаете ли защо трябва да са на гладно? Аз ѝ ги давам, когато се сетя през деня, понякога дори пропускаме ден, не нарочно.

Общи условия

Активация на акаунт