Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 431
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Веднага след цедене си пия кафето сутрин и виното вечер. Достатъчно други геройства правя, че и от това да се лиша. Все пак човек трябва и за психиката си да се грижи 😀

# 211
Аз пък подпийвам един бейлис у нас, когато мина покрай него Sweat Smile Снощи пихме греяно вино с вечерята. Понякога пробвам от бирата на жената. Иначе не пия изобщо, наистина. Повечето ми напитки са сокове, фрешове и вода. Засега единствено като ям шоколад бебето се изпъпчва после, други проблеми няма.

# 212
Момичета, вие спазвате ли това бебето да се буди на всеки 3 часа. Забелязвам, че моята има период най-често привечер, в който спи над 3 часа и не я будя. През деня спи на по-малки интервали. Чудя се да я оставям ли или правя грешка Confused

# 213
Ако е над два седмици и си наддава, защо ще я будите?

# 214
Аз не я будя. И без това трудно заспива 😂
Прави си най - често около 4 часови паузи, през нощта повече.

# 215
Ако е над два седмици и си наддава, защо ще я будите?

Още в болницата ми бяха казали, че трябвало да се буди на всеки 3 часа, не че съм го правила, но се зачудих дали наистина е нужно.

# 216
На мен ми казаха на два часа, защото беше много мънинка, но след два дни при педиатъра той каза, че може на три часа. После на прегледа на две седмици каза, че може на поискване вече, защото добре е наддала.

# 217
  • София
Моята "аларма" на 3 часа си търси да яде. През нощта евентуално моге понякога 4. Не го будя, той ни буди

# 218
Не я будим. Когато се събуди, тогава. Абсурд да я будя нощем Joy Ние целим да стигнем момента, в който ще спи по цяла нощ, а не да кукаме дружно по малките часове месеци наред. Понякога спи над 4 часа нощем. Тази нощ не, нещо минава през бърз растеж сигурно, но преди да си легнем за 3 часа яде 3 пъти вместо два. Не се е случвало скоро.

# 219
Аз не го будя- беше започнал да пропуска едно хранене- най - често нощното или това преди него, но няколко дни отново е на 7 хранения. Калкулаторите показват, че сега в семдица 5 е в скок на рстежа. Едва дочаква трите часа интервал между храненията, беше удължил и тях малко преди.

# 220
Ние добре се подредихме вкъщи. Мъжът ми донесе "армаган" от офиса - някаква гадост, която събори първо него, сега и мен почти. 😤 Надявам се само детето да не го лепне. Истинско изпитание ми е спането с това дете, спи, където я оставиш, но задължително трябва аз или баща ѝ да лежим до нея и да спим (или да се правим на заспали....), което свежда опциите до спалнята и дивана. Ако си с отворени очи и тя не затваря нейните. Преместя ли я в леглото ѝ, край. Аз не съм никак спокойна като сме в тази конфигурация, та само придремвам, да не кажа, че направо съм си будна.

# 221
Ние също не го будим вечер, но той сам си се събужда 😅. Има вечери, в които спи по 4 ч., но повечето пъти се буди на 3 ч. и докато не му дадеш да яде, целия блок разбира. Последните две вечери е малко неспокоен и ние го отнасяме, но като цяло поне две дрямки по 3 ч има през нощта, което за мен си е рай 😅. Много го мързи да суче обаче, направо не знам какво да правя, не засуква добре, пуска ми кръв отвътре, може би запушва някакви каналчета, от време на време гърдите ме болят, като се случи да суче грешно, но с изцеждане и студен компрес се оправят нещата. Чудя се дали да не мина изцяло на изцеждане, но много ми се искаше да свикне и да не се занимавам с това изцеждане… ако някоя мама има съвет какво да направя, че да засуква по-добре, ат лявата гърда няма проблем, на от дясната направо е ад всеки път…
И още един въпрос, вие почнахте ли да ги къпете във ваничката, на малкия му падна пъпа и зарасна, но педиатъра ни каза, че било още рано 🤷♀ той ще стане на месец след няколко дни, колко пък да е рано, доста натежава вече и с това къпане на мивката малко ме е страх.

# 222
Откакто ѝ падна пъпчето я къпем във ваната, но единия от нас я придържа задължително. С моите две леви ръце, на мивките вкъщи не ми е удобно никак.

# 223
Onrique, бързо оздравяване мила на теб и на мъжа ти! Не се тревожи за бебока, по-издръжливи са отколкото си мислим.

Ние уж го храним на 3ч,  за момента го будя през деня, за да го нахраня и да не му се събира прекалено много дневен сън, а нощем сам се буди.
Пробвах да му махна нощното хранене, няма шанс - на четвъртия час се събуди крещейки, ако някой не знаеше, че има бебе у нас, вече всички научиха... Притеснявам се да не стане много пълничък, и само следя милилитри и килограми 😅
Иначе педиатъра ме посъветва да не го храня в три, но да дойде той да го слуша как крещи...
Почнахме да даваме лефакс, че с тези колики е нещо страшно при нас. Като пръцка , сякаш е на голям човек с разстройство, чува се през две стаи...
Аз страшно много се съобразявам какво ям - не ям бобови, зеле , броколи ,цитруси, единствено кафе си позволявам. При вас как е с коликите?

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 12:47 от slanchogledka^

# 224
Аз ям всичко, особено обичам броколи и цитруси, досега няколко пъти вече съм яла. Мисля, че нямаме колики. Досега рядко се е случвало да плаче и да не можем да разберем защо.
Тази идея да не ги храним, когато са гладни, не ми харесва. Може би като стане на 15 години и реши да е на някаква глупава диета с умерено гладуване, ще го приема по друг начин, но на този етап, когато детето не може само да си вземе храна и да яде, ми се струва жестоко да не му дам. Засега психическото ѝ здраве, спокойствие и увереност са ми по-важни от това дали яде повече от нужното, а според мен даже яде по-малко от другите бебета.

Общи условия

Активация на акаунт