Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 432
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Със сигурност трудно би било почивка. Само като си помисля за броя памперси и цялото мазало покрай смяната им и колко пакети мокри кърпи и пелени трябва да помъкна, храненето и цялото мазало покрай него, хамалогията около помпата за кърма, нуждата от хладилник и уреда за нагряване на шишета, къпането на бебето в специалната му вана, която няма да е с нас в хотела, всичките дрехи и хавлии на бебето, и нуждата от преобличане по 4-5 пъти на ден в най-добрия случай, повръщането и цялото мазало покрай него, а като си оповръща космонавтчето на първия ден, трябва цяла почивка да кара с оповръщано космонавтче, или да взема няколко, тоест направо отделни два куфара за нещата на бебето, плюс допълнителни дрехи за мен, защото и мен ще оповръща и оака, и така или иначе безсънните нощи, на които ще подложа и другите гости на хотела... Не, ще си остана вкъщи до към момента, в който детето яде пюрета поне и спи по цяла нощ Blush Рефлуксът ще е минал и доста от повръщането ще отпадне.

# 496
Нека ми се подиграват задето преследвам всички около мен за маските и ваксините, за отстоянията, миенето на ръцете и т.н., Не ме интересува. Нямаме си култура като ходим при бебе и това си е. Върлуват вируси и грип с много усложнения.

Не бих завела детето си никъде в момента освен на открито някъде само ние тримата за час, защото и без това се храни с кърма на всеки три часа. Всичко останало може да почака.

Абсолютно, аз си сложих всички възможни ваксини като бременна да и дам защита и пак е важно да се пази. Сега хванахме сравнително лека настинка, без температура, ама пак си е мъка. Не мога да разбера как ще ходиш където има бебета, ако имаш каквито е да е респираторни симптоми. Ужас просто. Аз бях свикнала на нашите приятели, които на събирания даже само с големи хора не идват, ако са болни, та не очаквах някой да се появи с настинка, когато идва да види бебето.

# 497
  • София
Много си пазя бебето, и максимално съм ограничила срещите. Приятелките ми чакат тази седмица да е слънчево да го видят в парка. Много болно време е, затова отказах да правя и погача.
Вие говорите за пътуване сега за дни. Аз съм обявила, че на море няма да ходим лятото, не мога да си представя колко неща ще трябва да мъкна, а и някак не си представям да е почивка, на която да се насладя.

# 498
Здравейте, момичета!
Към тези от вас, които са изцяло на АМ - какви са изпражненията на вашите бебчета? На моето са винаги течни - жълтеникави. Не мога да разбера това диария ли е?! В същото време не пълни памперсите често. Понякога доста трудно и има само едно изхождане на ден. Като ака се чува като силно пръцкане и излиза под налягане. Така е откакто сме се прибрали от болницата, синът ми е на месец и половина почти…

# 499
  • София
И при нас има едно изхождане на ден, след втората седмица почти никога две, на два пъти пропусна и леко се панирах. Пръцка доста, особено като се храни, но мисля че това е добре за коремчето. Жълтеникаво е, тип горчица, но по-скоро отива към твърдо. На месец и половина е почти, от болницата още е на Хип комбиотик + много малко кърма.

Здравейте, момичета!
Към тези от вас, които са изцяло на АМ - какви са изпражненията на вашите бебчета? На моето са винаги течни - жълтеникави. Не мога да разбера това диария ли е?! В същото време не пълни памперсите често. Понякога доста трудно и има само едно изхождане на ден. Като ака се чува като силно пръцкане и излиза под налягане. Така е откакто сме се прибрали от болницата, синът ми е на месец и половина почти…

# 500
При нас е една идея по зелено, но по скоро жълто акото, по течно е. На кърма беше много ярко жълто. Сега е на фризолак за алергични към белтъка. Ака по 1 път сутрин, понякога се случва да ака и 2ри път вечер. Пропускала е ден, даже два, после си прави едно яко пълнене и всичко е наред.

# 501
Мами, как са коликите при вас? Малкият беше супер неспокоен последните 3 дни и сорях лефакс-а, почнах да му давам санколик. Сега пък се чудя,да не би санколик да не работи за него, сякаш стана по-зле без лефакс-а... Нито една дрямка не може да направи без прекъсване, включително и в количката плаче и се свива... Колко време им давате на различните видове капки да подействат преди да ги смените? Записала съм час при гастро, но е чак деугата седмица. Давам и био гая вече втори месец, не е имал проблеми с изхождането.

# 502
Аз май съм от късметлийките, детето почти не е имало колики. Аз съм пробвала само два препарата, Еспумизан комфорт и Инфакол, при моето дете и двете вършат работа. Но малко съм ги давала, само при нужда по моя преценка, не с всяко хранене. Може да пробваш едно от двете, ако искаш, но и двете имат симетикон, каквото има и в лефакса, та не знам до колко ще има ефект.
Моите познати с деца ме бяха взели яко на майтап заради еспумизана, че бил отживелица, имало "по-съвременни" препарати, но пък аз си го харесвам, помагал е на моето момиче.

# 503
За коликите::
Ние даваме по една пръска Лефакс преди всяко ядене. За сега се справя ок, но най-ужасно беше в 7-9 седмица, когато отгоре на всичко ми свърши препарата в 10 седмица. Та се научих да го пръцкам с гимнастика и упражнения. 🫣

За кърменето:
Искам да ви споделя нещо по отношение на кърменето - понеже съм много оборотна и обяснявах тук как кърмя и цедя и дрън-дрън, та започнах преди седмица (бебето е на 2.5 месеца и отначало само на кърма) да произвеждам супер много кърма.
На 1.1 се запуши дясната гърда, отпуших я, след два дни пак се запуши, пак я спасих. Сега се запуши лявата. Док каза, че произвеждам супер много мляко и повече от това, което бебето успява да изяде. Но аз така и така не мога да го изцедя. Защото е заседнало. Бебето и то на всяко ядене успява точно 80мл за 40 Мин да изкара от тая гърда, но вътре точно зад зърното, ареолата, усещам натрупването и ще полудея от болки. Гърдата е мека, нея успявам да я крепя, но зад зърното е нещо страшно.

# 504
Пробвахте ли със студени компреси и ибупрофен и парацетамол? Това е протоколът по принцип

# 505
Момичета, как понесоха ваксините дечицата ви? Правихте ли подготовка преди това?
Чувам , че някои дават превантивно фенистил на капки вечерта преди ваксината и в деня на ваксината…Какво сте взели превантивно за сваляне на температура?

# 506
Моето дете много добре ги понесе ваксините, само беше малко по-кисела от обикновено след това. Температура не е вдигала. Бях си взела панадол и куул пачове, но не ги ползвах. Не съм и правила подготовка. Даже и не пищя много като я боцкаха, като е гладна се дере в пъти повече 😃

# 507
Не съм я подготвяла. Тя не вдигна температура, но следобеда след ваксините взе да плаче и да се дере много. Успокоих я с много гушкане и и дадох да суче. Тя обикновено не приема гърда, ако не е гладна и не приема, ако реве, но в тоя случай прие и това я успокои. После я оставих да лежи върху мен. Мина и до вечерта.

# 508
Пробвах горещи компреси. Пробвах и само ледени компреси. Масаж също. Не и не

Пробвахте ли със студени компреси и ибупрофен и парацетамол? Това е протоколът по принцип

# 509
За коликите::
Ние даваме по една пръска Лефакс преди всяко ядене. За сега се справя ок, но най-ужасно беше в 7-9 седмица, когато отгоре на всичко ми свърши препарата в 10 седмица. Та се научих да го пръцкам с гимнастика и упражнения. 🫣

За кърменето:
Искам да ви споделя нещо по отношение на кърменето - понеже съм много оборотна и обяснявах тук как кърмя и цедя и дрън-дрън, та започнах преди седмица (бебето е на 2.5 месеца и отначало само на кърма) да произвеждам супер много кърма.
На 1.1 се запуши дясната гърда, отпуших я, след два дни пак се запуши, пак я спасих. Сега се запуши лявата. Док каза, че произвеждам супер много мляко и повече от това, което бебето успява да изяде. Но аз така и така не мога да го изцедя. Защото е заседнало. Бебето и то на всяко ядене успява точно 80мл за 40 Мин да изкара от тая гърда, но вътре точно зад зърното, ареолата, усещам натрупването и ще полудея от болки. Гърдата е мека, нея успявам да я крепя, но зад зърното е нещо страшно.

Аз също периодично имам запушване на лявата гърда, но някак си се отпушва. Но първия път, в който се случи ревах от болка и звъннах на акушерката. Тя ми изпрати това, в крайна сметка не го пих, защото се отпуши, но може да ти е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт