Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 392
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Аз я втасах. Снощи се събудих да нахраня малкия, и осъзнах,че ме боли гърло. Разменихме се сбаща му, аз отидох да спя в спалнята а ММ при малкия в детската. Освен гърлото ми няма нищо, не ми смъдят очите, не съм отпаднала, но така ме боли гърло... Почнах тонзилотрен и стрепсилс, и нурофен като противовъзпалително. Майка ми дойде да го гледа за 1-2 дни, да се поотсаферя аз. Ходя из вкъщи с маска, в сряда има ваксини и много ме притеснява да не го заразя точно преди ваксинация... Егати късмета.
Поне продължавам с цеденето и ще му давам имунитет, включително и срещу моята настинка...

# 571
Мами, искам да споделя нещо,което ми се случи днес и леко ме шокира. Носих бебчо в ергономичната раница и касиерката на магазина го погали по шапката 2 пъти. Изобщо не съм очаквала такова нещо да се случи, камо ли от някой непознат. Разбира се беше без да ме пита дори дали може, не че щях да и дам. Слава Богу беше по шапката и лицето не му се виждаше от якето. От всичко най-много се ядосах на себе си ,че само леко се дръпнах назад и нищо не казах, но изобщо не съм очаквала и се стаписах. Не че при свършен факт можех да направя нещо, но все пак. Просто исках да си изкажа болежката, и най-вече да знаете да очаквате неочакваното. Иначе бебчо е почти на 2 месеца вече. Сега е във фазата, в която иска само да го държат и го хваща ток от баща му, само в мен се успокоява. 🫠

# 572
Не се притеснявай. Аз ае разболях началото на годината жестоко, с температура , кашлица и всички гадости.. не съм носила маска само спях отделно вечер, а през деня ММ я гледаше, аз сменях памперси и я къпех, още съм болна и се влача днес дори минах на по-тежки лекарства.. не съм я заразила, но отменихме ваксините, коитот рябваше да са утре. Педи каза, че е контактна и ще изчакаме   но детето си е супер. Със сигурност има по-здрав организъм в момента от мен след като ми източи всичко😁

Аз я втасах. Снощи се събудих да нахраня малкия, и осъзнах,че ме боли гърло. Разменихме се сбаща му, аз отидох да спя в спалнята а ММ при малкия в детската. Освен гърлото ми няма нищо, не ми смъдят очите, не съм отпаднала, но така ме боли гърло... Почнах тонзилотрен и стрепсилс, и нурофен като противовъзпалително. Майка ми дойде да го гледа за 1-2 дни, да се поотсаферя аз. Ходя из вкъщи с маска, в сряда има ваксини и много ме притеснява да не го заразя точно преди ваксинация... Егати късмета.
Поне продължавам с цеденето и ще му давам имунитет, включително и срещу моята настинка...

# 573
И при мен веднъж една леля в магазина хвана крачето на бебето, като беше в раницата...

# 574
Milcheva26, благодаря ти мила! Аз се чувствам ужасно, че някой друг ми гледа детето и аз седя отстрани и давам акъл. Не се чувствам толкова зле, че да лежа, но в същото време се притеснявам да не заразя малкия.

ПС: Честно казано имам чувството, че никой не го гледа като хората освен мен и баща му 😅 Майка ми е единственият човек, който горе долу се оправя и на който мога да разчитам, но пак имам много забележки...

# 575
Здравейте! Мамите с момченца- започнахте ли да ги забелвате? Личната все казва че още е рано, не разбрах от кога точно трябва да се започне, но сега е в 3 месец и от приятелки чувам че трябва да се започне вече ?

# 576
Педиатърката ни каза от 6ти месец.

# 577
Здравейте! Мамите с момченца- започнахте ли да ги забелвате? Личната все казва че още е рано, не разбрах от кога точно трябва да се започне, но сега е в 3 месец и от приятелки чувам че трябва да се започне вече ?

На нас педиатърката ни каза като навърши 1 месец. Струваше ми се рано, но я послушахме и сме почти готови честно казано. Дано е за добро, че много противоречиви мнения срещнах.

# 578
Днес сложиха 6-компонентната ваксина на детето. На 12 седмици и 2 дни е. За сега ок, но ще ви кажа повече утре.

Имам питане относно ваксината за Ротавирус. Какво е вашето мнение?

И за забелването - не съм сигурна, че това е ок и не го правя. И защото ме е страх. Педи препоръча, за да избегнем болезнена среща с уролога. Четох, че СЗО го препоръчва,  но не е задължително.

Давайте, моля, мнения докато не е късно.

# 579
Ваксината за ротавирус е вкусна и бебето я хареса. Не виждам причина да не се сложи

# 580
Заради възможни странични ефекти събирам мнения. У дома сме във война заради тази ваксина. Аз съм за ваксините, да си кажа…

Ваксината за ротавирус е вкусна и бебето я хареса. Не виждам причина да не се сложи

# 581
Ами ако се сложи заедно с всички други ваксини, то няма разлика от коя ще са страничните ефекти. Успех във войната с антиваксърите

# 582
Моето дете след първия прием нямаше странични ефекти. Ако ще ваксинирате детето с нея, може би трябва да побързате, че на мен доктора ми обясни, че двете дози е най-оптимално да се дадат до 16 седмица, до 24 седмица най-късно, като има период от поне месец между двете дози. Питайте педиатъра де, да не говоря глупости, може и да не е така.

# 583
Заради възможни странични ефекти събирам мнения. У дома сме във война заради тази ваксина. Аз съм за ваксините, да си кажа…

А какви са големите странични ефекти? Тази ваксина добре се понася от бебетата, на първото дете сложих и за почти 6 години не е карала нито един стомашно-чревен вирус. Не знам дали е съвпадение, но избрах да я сложа и на второто дете.

Но аз също така си платих и ѝ сложих ваксината за варицела. В следствие сега съм спокойна и не треперя като разбера, че има случай на варицела в градината.

Това антивакс движение се чудя покрай КОВИД ли се усили? Сякаш преди нямаше толкова много хора, които умират от страх като стане въпрос за ваксини. Мен много повече ме е страх детето ми да е незащитено от потенциално смъртоносни  болести. (Тук говоря за задължителните ваксини, не толкова за пожелателните. Защото виждам, че масово на майките им се изправят косите преди всяка ваксина.)

# 584
Mommy22, и аз мисля,че антиваксърското течение се появи покрай КОВИД. Много хора се ваксинираха и въпреки това изкараха КОВИД. И това за мен породи невяра във ваксините като цяло, без хората да се замислят, че може би са изкарали леко същия или дори друг щам. КОВИД беше вирус, който мутираше много бързо и една ваксина не беше доживотна и валидна за всички нови щамове. И сега това недоверие се пренася масово върху всички видове ваксини. Поне аз така си го обяснявам.

Иначе аз съм по-добре и днес изритвам майка ми от вкъщи, че буквално ми идва в повече да седи удома да ми гледа детето и да ми дудне на главата нон стоп за даването на вода, модерните методи на гледанекак съм щяла да го разглезя като го нося и го гушкам и какво ли не. Едно е да имаш мнение, друго е да го казваш всеки ден, без да са те питали. Почна да ми писва от баби, всяка седмица идват вкъщи и двете, че моята майка седи за по 24 часа понякога. Днес бяхме на гастро и жената директно ми каза да разкарам бабите от вкъщи, за да се успокоя и да ги викам само за 2-3 часа, ако излизам някъде. А докторката беше на 60+ - и въпреки това на такова мнение, шапка и свалям.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 14:42 от slanchogledka^

Общи условия

Активация на акаунт