Любители на кучета - 147

• 22 582
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • На ръба..
Искам да кажа, че не мога да си позная момчето.. това, същото което и в 3 сутринта да стана до тоалетна, хукваше да излизаме през глава. Покрай празниците спим до към 8-9 и той си лежи и спи, днес ставам в 0630 да го разходя преди работа.. е няма, аз му слагам нашийника, то ходи си ляга, свива на кълбо и почва да примлясква и затваря очи JoyJoy Хайде Бари, излизаме.. тц не и не. Накрая си легнах до него и аз, после ММ да го разходи, ама другата седмица явно ще е мъка, докато свикне пак да става рано.

# 571
Ще си влезе бързо в ритъм. При мен Макс е на един и същи режим вече почти 10 години, няма делник, няма празник. Даже лятото не успявам да му изместя следобедната разходка да е по-късно заради жегите. Знае си той 16:00 и си дава зор за излизане, нищо че е 50 градуса вън 🤪
Утре ще бъде тежка вечер за двамата, Вивата ще се скрие в банята сигурно, а Макс ще лае като луд срещу пиратки и фойерверки. Онзи ден тръгвам да ги разходя двамата заедно и като гръмна една пиратка и Вивата рязко обърна към вкъщи и започна да тегли и да бърза. Добре, че Макс е съобразителен та усетил страха на Вивата склони да се прибере заедно с нея и не ме разпънаха на кръст в две посоки.

# 572
  • София
Отвратителни са тези пиратки и нищо, ама нищо не правят, за да ги забранят.
Аз все на дебилни кучета попадам, но за бездомничета ми е много жал.

# 573
  • Варна
Е как да не правят нищо? Току що по радиото чух, че са забранени в София на жълтите павета и ще има пропусквателни пунктове. В Лидъл също обявиха, че няма да продават. Сега… че някой изпаднал ще гърми зад блока пиратки от левчето към момента е неизбежно, но не е вярно, че никой нищо не прави. Постепенно се въвеждат мерки.
На Изи ще ѝ е първа Нова година с нас и нямам представа как ще се държи. По принцип не е страхлива. Живеем до площада и ще видим.

# 574
  • София
Еми то точно в блоковите пространства е проблемът.
На жълтите павета малко хора си водят къчетата на нова година.
Трябва да са забранени, а не да се разчита на рекламна кампания на една верига и трябва да се налагат глоби.

# 575
Re аз не мога хич да им разбера кефа от тия пиратки. Хайде зарята ок, ама да е само една на общината, а не всеки заредил като за война. Макс до преди няколко години не ги отразяваше, докато някакъв идиот с дрон не реши поредни вечери да наднича докат си пием виното със сестра ми на терасата. Та от странния шум и примигващата светлинка Макс започна да обръща внимание дори на прелитащите самолети в небето нощем и от там и зарята. А Вивата явно първата нова година и дойде много стресов тоз гърмеж, въпреки че е ходила и на лов до някое време и от пукот на пушка няма страх, но явно комбимацията от хиляди гърмежи я плаши ужасно. Ама както казваш те поне ще са си у дома, а бездомниците милите ще се чудят къде да се сврат.
Didi идеята на Лидл много ми хареса, че спряха продажбата, но проблема е в разните павилиончета. В една Румъния те глобяват, ако си носиш пиротехника и ти я прибират на границата, че сума ти румънци идват на пазар у нашенско за пиратки и фойерверки. Казват, че там не продават и не могат да си купят. А и хайде да са ония малките пиратчици иди-дойди, ама оня ден близо до мен гръмнаха три като бомби.
donsita не си се включвала скоро.. Какво се случва с вас? Успя ли да намериш дом на момичето?

# 576
  • Варна
Щом в Румъния са ги забранили, значи и у нас може. Оптимист съм. Малки крачки вече се правят.

# 577
Идвам и тук да докладвам. Днес Кардю е малко по-подвижен. Heart

# 578
Много хубава новина ♥️

# 579
  • Sofia
Дано нещо направят, ама не съм голям оптимист. Нали преди две години ги забраниха в София. Не знам дали и един месец издържа забраната, явно много фойерверки имаше за продаване и общинските съветници клекнаха на някого…
Чоки много се стресира и лае като побъркан, докато се гърми навън. За съжаление нямам нито едно помещение без прозорци, където да го изолирам. Давам му Калмвет уж да е по-спокоен, но няма особен ефект. Пак ще страдаме всички от проклетите фойерверки!

И да ви го покажа лигльото - само чака да стана за секунда и ми се настанява на мястото. Плете му се явно 😊

ПП: Много се радвам за Кардю!

# 580
  • sf
Весели празници! Всички да са живи и здрави!
Бебето го дадох на едно семейство младежи с малко детенце. Пращат ми клипчета, снимки, засега се разбират. Беше ми много криво, скъсах се от рев, от напрежение дали ще избера добри хора. Няма обаче да лъжа, разбрах, че с Нейо сме си самодостатъчни. Харесва ми лежерния ни живот. Надявам се да се гледат добре с тези хора.
И поздрав
Скрит текст:

# 581
Весели празници! Всички да са живи и здрави!
Бебето го дадох на едно семейство младежи с малко детенце. Пращат ми клипчета, снимки, засега се разбират. Беше ми много криво, скъсах се от рев, от напрежение дали ще избера добри хора. Няма обаче да лъжа, разбрах, че с Нейо сме си самодостатъчни. Харесва ми лежерния ни живот. Надявам се да се гледат добре с тези хора.
И поздрав
Скрит текст:
Весели празници , Нейо!🥰

# 582
  • под тепетата
Радвам се, че писа, donsi! Късмет и много обич да получи в новото си семейство момичето! Със сигурност е трудно да избереш подходящ стопанин, защото самата ти си отговорен.

# 583
На Кастиел и Мег също ще им е първата Нова година. Кастиел няколко пъти в парка е виждал и чувал пиратки - не реагира. Ще видим Мег как ще е. Лошото е, че при нас комшията под мен гърми и се чува супер силно.

# 584
  • София
donsi, сърцето много по-вярно подсказва истината. Разумът само пречи 😁. Ако следвахме сърцето - света щеше да е по-добро място, но... разума... ах, тоз разум.
cardhu, споделяй. С вас сме ❤. Белодупев, старчо наш, мил и неповторим... с теб сме! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Замислих се тези дни - нашите четирикраки идват в точния момент, но никога не си тръгват в него, защото... ние като хора, не сме готови да ги загубим. А истината (жестоката истина) е, че всички сме смъртни.
Не е подходящ "завършек" за тази година, но да знаете, че 2025-та била "математическо" чудо на квадратите и третите степени ... и не знам какво още. Абе, чудо. 2025. (мен ме чака само работа)

Пожелавам ви весело посрещане! И спокойно за нашите любимци ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт