Любители на кучета - 147

• 22 029
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • тук-там
Перфектните слушатели Simple Smile

# 61
  • Бургас
Водих я на вет, да и оскубят ушаците и да я прегледат. Миналата седмица изяде на малкото дете едно домашно(драйфа, гъна се, пак драйфа), после ръба и капки за нос /откачих от ужас/. Важното е, че нищо и няма вече.
Прихваща я онази фаза - тийн или както му казват. Аз и казвам въртоглава. Превърнала се е във върколак с панделки. Съответно троша два пъти повече време в обучение. Не остана. Още само година Simple Smile
Другата седмица, ако сме си здрави, хващаме за Сърбия и Ева ще е с нас. На 12ти ще минем, за да ни направят преглед /съответно и сертификат, че е минала такъв/ и ще и нанесат обезпаразитяване в паспорта и сме готови.

# 62
Здравейте!
Някой в темата има ли Бернска овчарка?

Вкъщи имаме голдънка на 10 години.
Дъщеря ми /25г./ живее в друг град и иска да си вземе куче. Спряла се е на тази порода.

Може ли някой да сподели какъв нрав имат?
Как му понася на такова голямо куче живот в апартамент?
Понеже двете ще бъдат женски, чудя се занапред, ако се наложи да ги гледаме заедно за някакъв период, дали ще има проблеми. От страна на голдънката - не.

# 63
Ако ги събирате отвреме навреме още докато е бебе, мисля че ще свикнат много една с друга и даже ще се заобичат.
Моята голямата е визла и беше на 6-7, като й представихме малката рошла - пудел. Дъщеря ми си я взе. Отначало не живееха заедно. Но за отрицателно време голямата свикна с малкото, пази го, не се кара с нея, дори я изчаква да яде и да пие вода, което за нейния опак и своенравен характер е мноооого голяма толерантност. Сега не могат една без друга, много са сладки. Играят си някакви техни игри с часове. А пак повтарям - голямата не е с лесен характер.

# 64
  • тук-там
Бернската овчарка е поне едни 40 кг. Имам познати с такива кучета, но са в къща с двор. Иначе са много дружелюбни и възприемчиви. Нека погледне австралийска овчарка - 2 пъти по-малко куче е, с отличен нрав. Иначе ги срещате от бебешка възраст на новото куче и няма да имате проблем.

# 65
Доста едро куче е.

За съжаление чак често няма да можем да се виждаме. Делят ни едни 500км. Гледаме да не я мъчим нашата вече с толкова дълги пътувания.

# 66
Здравейте!
Някой в темата има ли Бернска овчарка?

Вкъщи имаме голдънка на 10 години.
Дъщеря ми /25г./ живее в друг град и иска да си вземе куче. Спряла се е на тази порода.

Може ли някой да сподели какъв нрав имат?
Как му понася на такова голямо куче живот в апартамент?
Понеже двете ще бъдат женски, чудя се занапред, ако се наложи да ги гледаме заедно за някакъв период, дали ще има проблеми. От страна на голдънката - не.
Имам наблюдение над една прекрасна Ева от тази порода./ Германия.Живее във ферма/пускат я свободно.Безкрайно добра ,кротичка,любвеобилна към деца и дружелюбна към нашето кученце.Дори и като малка доста уравновесено Мече!❤️Прехранват я и е доста огромна.Не е никакъв пазач.😄

# 67
  • Варна
За мен лично бернското куче не е за апартамент. Прекалено едри са и са овчарки т.е. имат нужда от много движение - не само разходки, ами и интензивни игри.
Иначе имат добър нрав повечето. Австралийките - същата работа, като разбира се са по-дребни. Пак са много енергични. Имат и умален вариант - миниатюрна американска овчарка. Отново енергични, но поне по-компактни. Има в същата окраска.

# 68
  • ПЛОВДИВ
Привет и от мен, по повод бернско куче найстина не е за апартамен, тъй като в Белгия където живея на половина в блока има такова куче - женско и вече е доста старичко. Едвам ходи душичката, но е дрожелюбна. По-добре да си вземе кокер шпаньол. А моето семейство има от месец август една белгийска овчарка мъжка на име Рекс. На снимката е на 4 месеца в апартамента наморето на бати на леглото а сега е на 7 месеца. Гледа се на двор и там му е неговото царство. Живи и здрави когато се приберем в България, ще го снимам в момента.

# 69
  • Бургас
Благодаря за новата темичка, Сиви! Heart
Снимките на mtz ми напълниха душата в старата тема, та реших да се разпиша в новата. Искрено пожелавам щастливо пътуване на малкото съкровище и да го очаква весел, дълъг и безгрижен живот с новите стопани!
Ето една насилствено мачкана Кира

Скрит текст:
И малко час по литературно четене:

Обожавам визли! Прекрасна е Кира!

Бернската овчарка, ако ще живее в апартамент, ще трябва да ходи много. Поне 2-3 разходки всеки ден, да хаби енергия. И да се обучава трябва, че са доста умни и имат нужда от предизвикателства за мозъка.

# 70
На мама черната циганка Heart Eyes

# 71
  • Враца
Иванчо:
- Имам коледно одеяло!
Само мое!

(много зор , докато натисна бутона "пълната версния", все бе затиснат от някаква реклама, помислих, че съм ви изтървала завинаги)

# 72
Хайде да запиша и Лъки в новата тема.

Въпросното столче го сложих преди няколко години, за да обувам по-лесно синковеца. От тогава всички свикнахме да сядаме, за да се обуем. Лъки не остава по-назад, макар още да не ходи по разходки.

Имаме напредък с пишкане и акане. Естествено има и изключения - вчера на два пъти реши да е на средата на коридора.
Снощи ходихме за втора ваксина. Решиха обаче да я отложат с още една седмица, за да е напълно здрав и възстановен.
Междувременно имаме първа изгризана джапанка. Имаме съдрани баджаци от безкрайно скачане по нас. Снощи поне му изрязаха ноктите и ми показаха как да го правя за напред. Имаме и извеждане на терасата, ама за кратко, защото на Лъки повече му хареса да има топъл дом, а не студ под звездите. ❤️

# 73
  • Варна
На мама черната циганка Heart Eyes

Хубавицата ми тя ❤️💕🫶

# 74
Лъки, порода любов Heart Eyes
Много е хубав!
Вачи, как може да си толкова сладък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт