Любители на кучета - 147

• 22 007
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • sf
Явно не е лицензиран развъдник и нищо чудно от някой такъв да я саботират. Освен с обяви, където се сети, друго не виждам какво може да направи.
Накрая или ще трябва да ги подари, или да си ги гледа. Колко са кученцата? Дано намерят добри семейства.

# 721
  • София
Mtz, къде във фейсбук пише? Аз следя няколко групи за шиба ину. Едната е за развъдчици. Може ли да се регистрира в такава група?

# 722
  • тук-там
Точно от специализираните групи и махат постовете. Тя е невробиолог и е много наясно с гледането. Но и е първо кучило и не знае как да се оправи с търговската част. Не е лицензиран развъдчик. Но нейното куче е с родословие и с точки от изложби, както и Нъки. И двете кучета са признати за годни за развъждане. Малките също ще имат родословие. Имат и изследвани 8 гена, които са показни за изследване при породата. Невероятно добре се грижи за тях. Вече имат и втора ваксина. От общо 7 само 3 са резервирани към момента. Срамота е да ги подарява, като до момента за тях е похарчила доста. Но на острова май не са дорасли за тази порода Sad

# 723
  • София
Да си направи собствена страница във фейсбук.

# 724
  • Бургас
И от тази страница да пусне спонсорирана публикация.
Което пак е рисково, защото продажбата на животни в редица държави е забранена, ако не си регистриран по правилата.
Може да пробва, рискът е Фб да блокира рекламата.
И да пусне обяви по разни сайтове от типа на OLX.  Доколкото разбирам, тя ще продава в Италия?
Вие също можете да я промотирате по близки и познати развъдници в България, имате доста контакти. Може да вземат кучета за развъждане, помня, че голям проблем беше недостигът им тук.

# 725
Хах, а в кавалерските групи всякакви пишат. Особено в тая на нашия град, то направо в продавалник се е превърнало. Явно при тях е по-строго, което е добре от една страна. Някой развъдник не може ли да да подаде ръка? Не че ще е изгодно за самия развъдник де, но де да знам.

# 726
  • Бургас
Повечето развъдници практикуват размяна. Например има един лабрадорски, чиято собственичка разменя от своето кучило кучета за такива от други държави, за да има различни гени и добро потомство.
Тя имаше само две бели кучета първоначално, сега си е взела и тъмни.
Другият известен развъдник пък имаше само черни, скоро взеха бяло момиче.

# 727
  • Варна
Да се обърне към официалният клуб на породата в Италия. Би трябвало да ѝ съдействат, щом кучилото отговаря на всички клубни изисквания. Бебетата  с какво родословно име са регистрирани - към развъдника на майката ли?

И в българия развъдчиците се оплакват, че заради разни алгоритми фейсбук засича публикациите един вид като нелегална търговия с животни и ги трие. Та може и в това да е проблема, а не че конкуренти я докладват. 

Мисля че преди време ти бях пратила фейсбука на една италианка, която развъжда същата порода. Дали да не я попитате за съвет?

п.п. А рекламира ли международно? Например за моята порода има група "Planned litters in Europe". Ако развъдникът няма развити профили в социалните мрежи, силно онлайн присъствие и купища шампионски титли, трудна работа...

# 728
Кучетата каква порода са ?

# 729
  • Варна
австралийска овчарка

# 730
  • тук-там
Чудесно! Благодаря ви за съветите. Написах всичко на Роберта. Освен това и пратих профила на италианката от Диди. Пускам ви останалите кученца. Не се справя и със снимките за жалост. Те са страшно сладки, но тя някак не го улавя.

# 731
  • под тепетата
Много са красиви! Дано им намери читави стопани!

# 732
Ех, ако имах време и място, всичките бих ги взела. Страхотни пухквави топчици!

# 733
  • Варна
Хрумна ми, че и вие, като собственичка на бащата, също можете да ги рекламирате по българските групи.

Също и породни групи на всевъзможни държави...

Снимките са много важни, наистина.

Не разбрах към кой развъдник за регистрирани бебетата.

# 734
  • тук-там
Италианският. Те са там.
На мен също ми махат постовете в европейските групи.

Общи условия

Активация на акаунт