Любители на кучета - 147

• 22 563
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Много сладък Арчибалд. И позира. Simple Smile
Бебоците на Нъки са прелестни! Като плюшени играчки са. Heart Eyes

# 316
  • sf
Знам, че периодично се е писало за женската кастрация, ама признавам си, не четях внимателно. Та дребната е направила 6 месеца на 1ви декември. Наясно съм, че може да се разгони едва ли не всеки момент, а със сигурност искам да я кастрирам, Нейо не е . Та препоръчайте клиника. И се чудя кога да стане. По Коледа ще пътуваме при нашите. Малко ме хваща шубето 😆

# 317
По-скоро Нейо е за кастрация. Женската преди една година е рано да се кастрира. Сега е някаква мода да се кастрират бебета, и кучета и котки, ама много хубаво не е на хубаво. Трябва да узреят полово, на шест месеца са бебета още.

# 318
Когато реших да кастрирам Берга ми казах, че трябва да е точно преди половото съзряване, затова я кастрирах рано. Всеки сам трябва да си вземе решение и да вярва, че това което е решил е най доброто за любимеца му.

# 319
Реа, това казах и аз. Мода е. Както е било мода кастрацията след задължително едно раждане. От едната крайност минаха в другата.

# 320
Кастрацията се прави след пълно полово и физическо съзряване.

# 321
  • Sofiа
Ние с двете разнополови бебета нямаме избор и момиченцето ще го кастрираме при първа възможност, а по-късно и момченцето.
Разбрали сме се с клиниката да я заведем на шестия месец на преглед и да преценят за кога да насрочат интервенцията.
Съжалявам за загубата! Нашият любимец почина преди 2 месеца. Много ни беше тежко и невъзможно да спрем да плачем. Издържахме два дни, и си взехме 2 бебета. Тъгата не изчезва, но се разфокусира като има върху кой да прехвърлиш цялата си любов към загубеното същество. Момченцето ни е абсолютно копие на починалият дядо и трябва да призная, че към него имам по-силна емоция.

# 322
Вале, а пробвахте ли електро пастира? Споделих на ММ за него и чакаме да видим ефекта, че да преценим да си вземем ли и ние. Относно кастрация за Кане Корсо ни казаха, че се развива до втората година и чак тогава кастрация. Ние наесен ще кастрираме Макс.

# 323
Ако кучето копае електро пастира е безсмислен. Аз кога Берга прескачаше оградите бях започнала да проучвам и да търся. Бях питала в една тема във ФБ и тогава една позната видяла ми питането ми звънна да ми каже, че може да ми продаде техния. Тя има 3 ловджийски породи и пастора не свършил работа, защото копаели под него ..... Тогава се отказах и аз и дигнах оградата....Само за инфо споделям.

# 324
Нашия не копае. Нямаме ограда с комшиите, а те тази година гледат прасета и той ходи да се търкаля в 💩. Иначе няма проблем те гледат зеленчуци, а той бяга по лехите не им прави бели. Дано следващата година да не гледат прасета 😂. Иначе 40 метра ограда са ми множко.

# 325
  • Sofiа
Да, инсталирахме го миналият уикенд и върши чудесна работа за момента. Вече една седмица не се доближават до него.
Pea, предполагам, че става въпрос за различни видове пастир. Това, което ние ползваме няма отношение към копаенето. Самият пастир, т.е кабела и устройството са радиопредавател и приемник. По тях не тече ток, а радиосигнал. Кучетата са с нашийници, които имат устройство, което като се приближиш до кабела издава звуков сигнал, който се усилва с наближаването на кабела. Ако игнорират сигнала, пуска ток. Много е неприятно, аз го пробвах върху себе си. Модела, който взехме сега (понеже първо взехме един по-евтин), има регулация на силата на тока и регулация на дистанцията от която започва да пищи и на дистанцията при която пуска ток. След като ги удари 2-3 пъти тока, сега не доближават въобще периметъра където е кабела. Самият кабел го пуснахме наземно и е видим, но грам не го пипат.
Първия пастир беше без регулация на силата на тока и с доста по-тънък кабел. Е, той въобще не ги спираше о късаха кабела постоянно въпреки, че го бяхме закопали. За това, този го пуснахме наземно да не се хабим да копаем и да видим ще ги спира ли. На пролет ще го закопаем, че ще пречи на косачката. Та така, върши работа, доволна съм. Жалко, че от втория опит го уцелихме и растенията и маркучите на капковото в едната ми градинка да напълно унищожени. Сега съм се настроила, че ще жертвам и тревата в частта от двора, която съм отредила на кучетата, но като порастнат и им мине деструктивния период ще е ремонтираме.
Дядото ни живя година и половина в същият този двор и никога, никое растение не ми пострада, и тревата не копае. За него бях оставила зад къщата една малка не засята част от двора на пръст и там си ходеше да копае. Тия двамата не ги кефи да копаят там, дупки в тревата ми правят.
Хъмм, интересно това за кастрацията. На нас ни казаха, че Сиера може още на 6 м да в кастрират. Не знам какво ще ги правим, ако не ги кастрираме преди да узреят полово. Не сме планирали да ги заплождаме. Искахме само да са две, за да не скучаят и тъгуват, като ни няма, а и вече с къща с двор можем да си позволим повече от едно куче.

# 326
Днес времето е прекрасно и се насладихме на една обедна полянка. Имаме и нов нагръдник, добре го понася а и добре й стои. Предният го наръфа отпред. Simple Smile
Да покажем яката дупара. Май май сме се поналяли... и тя, и аз. А още не е почнало празничното черпане.. Joy

И една интересна снимка се получи докато бягаше... насложили са се Зара и поляната.

# 327
Вале, може ли линк . Може и на лични да не спамим темата.

# 328
  • Бургас
Когато се зачетох за кастрацията на Елза, намерих проучвания, че при женски от големи породи най-добре е кастрацията да бъде преди първо разгонване. Така се намалявал рискът от изпускане на урина с възрастта, който бил зависим от естрогена, който пък се увеличава с достигането на пълна полова зрялост след първо разгонване. Рискът от наддаване на тегло също е по-малък - това го виждам при всички женски, кастрирани доста след достигане на полова зрялост, и тези по принуда - заради пиометра.

Нашите ветеринари препоръчаха кастрацията преди първо разгонване, направихме я на 7 месеца.
Тя е почти на 6 години, не е пълна, нямаме и други здравословни проблеми, да чукна на дърво.

# 329
Ние Мейпъл  мислехме да я кастрираме преди първото разгонване, но докато се намотаем,тя се разгони и месец - два след спиране на разгонване, я кастрирахме. Беше на 10месеца.
Кастрирахме я в една клиника в студентски, доволни сме като цяло, но беше много гадно като и слагаха упойка - трябваше да сме при нея и беше много тъжна гледка. Ако искаш, мога да потърся коя клиника беше и да ти кажа. Възстанови се много бързо,а наистина всеки момент може да се разгони и щв стане лошо при вас.
От друга страна пък, дали няма да и дойде много стреса от кастрация и смяна на стопанин.. въпреки,че те бързо се приспособяват.

Как мина срещата с Нейо?

Общи условия

Активация на акаунт