🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 12 (01.12 - 08.12)

• 44 202
  • 1 165
  •   1
Отговори
# 1 110
Да, стратегът на сезона си е Миро.

# 1 111
Островната Буда настройва "Дзен моуд-а" за финалите, пазейки оризчето:

# 1 112
И аз мисля, че Мая не е стратег, а е добра в социалната игра, има страхотен подход към хората, не мога да й го отрека. Но...ще спра до тук. Моето кълбо също показва Венци, Алекс и Жоро на финал. Но реално може да е всеки, много ще зависи какви игри конкретно се падат и какво е моментното физическо състояние. По-скоро бих отписала Митов, много е лабилен във важните битки.

# 1 113
Аз виждам на финал Гошо, Венци и (дано) Дамян. Не искам Алекс, Бистра или Мая. Заменям някой от по-горните с Митов, но психиката му едва ли ще му помогне за последните игри.

# 1 114
Не искам "прозорливият търговец" на финал.

# 1 115
  • София
Не искам "прозорливият търговец" на финал.
+1
Освен това препоръчвам водещите да следят игрите по-сериозно.
Дилянка се пече на слънчице,Сано шепти закачливо на камера,а в това време Дзами си чийтва на воля.

# 1 116
А някой замислял ли се е, че ако отпадне Дзами тогава Митов изведнъж ще се успокои и ще избухне? Защото все едно ще бъде сам пред компютъра си и ще играе с кеф и ще спре да трепери и да се оглежда за другите.

# 1 117
По-скоро яко ще се сдуха.
Той не е Гошо да е дзен и да му е добре сам (или като Гошо придружен от останалите му личности).

# 1 118
  • София
А някой замислял ли се е, че ако отпадне Дзами тогава Митов изведнъж ще се успокои и ще избухне? Защото все едно ще бъде сам пред компютъра си и ще играе с кеф и ще спре да трепери и да се оглежда за другите.

Не само Митов, според мен целият лагер щеше да се разгърне, ако го нямаше Дзами. Той е твърде отровен и подтискащ тип, който сдуха всички. Много исках да си замине по-рано, щяхме да гледаме съвсем различен лагер, със сигурност по-интересен и приятен. Той не даваше на никой да диша.

Редактирам, понеже никой не е писал след мен - Туджаров ми е пуснал снимка да ми подкрепи поста, че игрите са предварително разписани, мерси, Туджаров! Kissing Heart

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 20:49 от Бърди

# 1 119
И аз се надявам Дзами да не попада на финал. Идва ми прекалено токсичен, иначе игра играта както можа, но все пак не мога да се отърся от личната неприязън.

За Миро много, много ме е яд. Аз първите десетина дни смятах, че приказките за патерицата са за успиване на противника. Можеше да се закара на финал и щеше да стои прекрасно там. Разочарованието му, според мен, е от продукцията, а не от развоя на събитията. Може би са снимали някоя режисирана сценка или нещо са нагласили в правилата.

Стискам палци на Венци, дано овладеят инфекцията. Изглеждаше наистина зле.
Много се писа, че пъзелът от играта с Дзами бил елементарен, но за мен едноцветните пъзели са смърт. Всичко ми се слива и парчетата направо започват да подскачат пред очите ми.

# 1 120
"Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените" Чарлз Дарвин.
От миналата седмица няколко пъти се сещам за тази мисъл. От момента в който Мая отиде да поговори с Георги. Тъй като той се прави на луд, но е умен, ще вземе под внимание техния разговор.
А ако правилно си спомням онези негови сметки с клечките, той не изключва и третото място като възможност за себе си. Тоест тогава Мая, Бистра и Венци ( ако са в играта) може да гласуват за него. 1 или 2 гласа са много важни във финала.

П.П.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 22:53 от Лорд Шаш

# 1 121
Аз пък харесвам всичко, което видях до сега на Острова - и игрите, и правилата, и преписване, и подбутване и всичко. Това шоу е сбор между всички останали - и Биг Брадър, и Игри на Волята, и Сървайвър и каквото се сетите. Точно защото всичко е разрешено, най-добре се вижда човешката природа и характера на участниците. Това, което бих препоръчала е, да има и игри показващи не само интелигентност, но и знания от малките класове - може малко математика, география, биология и др. неща, могат да ги вкарат в елементите, ще стане още по-интересно.

Мая, когато Миро и Алекс се впуснаха в онази епична игра, в която загубиха от Жоро (мисля, че беше когато Венци реди таблото), им казваше да не влизат заедно, а да изпратят само един от тях на игра, или ако толкова искат, да влязат двамата в различни групи. Не я послушаха и загубиха значително количество гривни, а с тях и власт. Тя затова се ядосваше толкова много на следващата игра, когато де факто играчите си разпределяха техните гривни.

Смятам, че Жоро ще си удържи на думата, още повече, че така или иначе ще се съветва с Мая, както й обеща. Интересно тя каква комбинация ще измисли, но предвид, че вече много им е набрала на Миро и Алекс, като нищо може да ги пусне и двамата сега - да печелят гривни.

Моите герои за финал са - Венци, Жоро и Мая. И тримата са си го заслужили. Венци и Жоро с честен труд си изкараха гривните, а Мая е царица на социалната игра.

# 1 122
Правят ли ви се сметки? Ето разпределението по гривни за момента:
Венци - 35
Георги - 28
Дзами - 19
Алекс - 8
Миро - 4
Бистра - 4
Виктор - 1
Мая - 1

Ако не закача Мая и Бистра и не пусне себе си, а реши Дзами с Миро и Алекс, то няма как Дзами да стане най-богат или който и друг от тях да е. Всъщност Дзами само в конфигурация с Георги, ако бие може да стане най-богат.
Не знам каква е правилната тактика тук за Жоро.
2рия всъщност си връща половината гривни, което значи, че Жоро, ако не отпадне, то победителя няма как да е с най-много гривни, защото ще вземе само 14. А за да мине Жоро Венци трябва да играе поне срещу такива с минимун 4 гривни и 2мата, така, че Виктор и Мая отпадат, вероятно и Бистра не би сложил.
Реално сега е шанса да играе с/у Дзами и още някой, даже може и Митов. В такъв случай, ако отпадне Митов, то Дзаки остава с 9 гривни, а Жоро ще има 28+1+10=39 гривни. И единственият който може да го мине тогава остава Венци. Но, ако диска се падне още 2 пъти на Жоро, то Венци ще трябва да се бори със съби и нокти така да се каже, а ако е при лагер Мимо, то явно, че ще си на гласят битка Венци да им вземе Гривните и да мине Жоро.
Значи това ще да е битката ми се струва, освен ако не бие Дамян, тогава той ще има 19+1+14=34 гривни. Ами това е тактиката, ако не иска да се бори с Венци, да сложи Митков, че ако нещо се обърка и Дамян бие да не може да стане най-богат. Защото ако е Алекс, Бистра или Миро, то който е 1ви ще стане най-богат!

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 00:05 от Tsvetito

# 1 123
В. Митов ако имаше самочувствието на алфа - мъжкар, нито Дамян, нито острова щяха да му се опрат. Направо е болезнено да гледаш как потенциал като неговия се губи. Хем хубав, хем силен. Дано си повярва.

# 1 124
  • Враца
Трябва да премине в ръцете на Мая, да го надъха.

Общи условия

Активация на акаунт