🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 12 (01.12 - 08.12)

• 44 249
  • 1 165
  •   2
Отговори
# 1 095
Мая накиселя сериозно, защото еднам ги диша Миро и Алекс, особено след изпуснАха играта и другите се облажиха с техните гривни. Тя ги вини за този провал и с право - ако я бяха послушали, нещата щяха да са други и техния лагер щеше да контролира играта.

Те я послушаха и загубиха още гривни. Ако не беше Миро, Бистра щеше да е на елиминации.

Скучен епизод, добре поне, че Миро остана.
Победата на Дзами не беше чиста Rage

Искам финалистите да са тези, стигнали дотам със собствени усилия: Георги, Венци и Митов.
Но иначе по сърце: Миро, Венци, Алекс.

Прогнозирам: Георги, Дзами и Бистра.

...Редят двама или трима някакъв пъзел и вместо да има видимост върху пъзела, на екран се виждат само играчите как си мърдат ръцете и нещо правят, което мен ме дразнеше страшно много.

И аз мисля, че Бистра и Мая вече станаха прекалено нахални и неблагодарни.

Много съгласна за пъзелите!

Мая и Бистра не са станали, те са си такива, вече им е трудно, а и не виждат смисъл, да се прикриват.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 14:35 от ladonnae

# 1 096
  • София
Последни плюсчета и минуси + финални прогнози

Ще ми липсва шоуто, въпреки че го критикувам понякога, защото някак си много добре опознахме самите участници. Поне аз. И ги приемам сериозно. Всеки със своите плюсове и минуси.
Това по принцип трудно се получава за риалити формати. 😊

След седмица 12
лични симпатии

++
Венци

+
Мая, Георги и Миро
мхм, Миро с действията си не заслужава да е тук, но ме кефи, какво да направя, способен и мъдър човек е, не мога да не му дам плюс

= / +
Алекс, Митов и Бистра

= / -
Дзами

-
Нямам

--
Нямам

Финални прогнози
Георги ще закове на таблото Дзами, Миро и Алекс, според мен няма да се рискува, защото за да стане най-богат трябва да предизвика все силни съперници, но ми е почти 50 на 50, трудно ми е да преценя. Все пак говорим за човека с 100 лица. Коя своя същност ще послуша?

Победители ще са Венци, Алекс и Георги
А как ми се иска? Венци, Мая и Жорката
Тук имам една промяна спрямо предните ми прогнози преди около месец, не помня вече. Тогава бях прогнозирал Венци, Георги и Бистра. А сега преписвам от Мерито (ако ми позволи). 😋
За съжаление Бистрето ми се вижда излязла от фокус и форма. Евентуално ако се добере до социалния вот може да го спечели, особено ако е срещу Георги или Алекс. Това и е шанса. Но дали ще оцелее до там, при положение, че айде сега Георги ще я пожали, ама има още цели два диска да се въртят. Оф, не знам, сложно е много, защото и Дзами може да отиде на кутиите на късмета като победител. Ами Мая? Тя със сигурност ще спечели социален вот, освен ако публично не призове да се гласува за Бистра (ама само ако тя е до нея). Не знам, не знам, твърде много неизвестни има.
Според мен от тримата ми фаворити Венци е най-сигурния победител и се кефя много за това, защото аз него си го заплюх още от началото и винаги съм гласувал за него. Но не само на плюсчетата и минусите, ами и при прогнозите ми. 🤗
Иначе най-тежката ми грешна прогноза беше свързана с Влади, който за мен беше сигурен победител ама хора откъде да знам, че ще получи тази инфекция... 😯

# 1 097
  • България
Преди да пишем Венци стигнал до кутиите трябва да се надяваме инфекцията на крака му да не е опасна.

# 1 098
  • Другата България
Разбира се, че може, само дано Венци издържи.
Кракът му имам предвид.
Накрая да не се окаже само, че и двамата сме сгрешили. Blush

# 1 099
Дяволо, и аз прогнозирам Венци, Жорката, Мая/Алекс.

При Бистра виждам дълбокото влияние на Мая. В началото Бистра не беше такава. Беше борбена, нахъсана, наточена за битки и победи, да къса и т.н. С Миро обсъждаха стратегии, коалиции.
Беше много по-естествена.

Сега седи, яде, лежерно го дава, не се напъва, не се затормозява с мислене, разчита на побутване. Точно съветите на Мая. Но Мая си е такъв човек, с такива разбирания, на нея й идва отвътре. Докато Бистра е като с промит мозък някак, спрямо началото.

Затова замених Бистра (която ми беше неизменен фаворит от началото, до съвсем скоро) с Мая. Мая е далеч по-заслужила да е на финал, според мен.

# 1 100
Все по-често се питам дали Мая не гласи себе си за финалист на база социална игра. Факт е, че лавира изкусно и на пръв поглед е в добри отношения с всички. Но, макар все още да я харесвам, попрекалява вече. Идеята да има финалист на база социални умения ми харесва, изключително важни са. Виждам липсата им у Алекс и Митов и това им пречи и на двамата.
Към момента имам един абсолютен фаворит, на когото силно стискам палци за финал - Венци.
Дзами пък е участника, когото искам да видя аут от играта, заради ужасния му характер.
Останалите двама финалисти - из между Алекс, Бистра, Жоро, Мая и Миро - както успеят да се надиграят и надлъжат, само без грозни сцени.

# 1 101
Как виждате Алекс на финал? да спечели битки срещу Дзами, Жоро и тн ? Или да спечели социалния вот? Аз никак не го виждам.

Бистра е наивно момиче, което лесно се влияе. Това го забелязаха и Мая, и Миро, затова и всеки почна да й "помага". Според мен и в живота е така наивна и търси закрила.

Мая играе на първо място за себе си. През цялото предаване се е позиционирала като твърде ценна за Бистра и че Бистра не може без нея. Всички я пазят и уважават, дори персонажи като Вера, с които е имала минимален досег. Щом номинира болния с 40градуса Венци, само защото не иска да номинира Мая понеже й е приятна.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 15:29 от FreesiaR

# 1 102
Аз, без да приемам твърде насериозно, това което мисля, вече метнах една прогноза:
Към момента финалистите ги виждам, чисто интуитивно, но все пак на база това което са избрали да ни покажат в предаването като Георги, Алекс и един от (Бистра, Венци и Мая), та да видим.  
Но да, най-вероятно Георги, Алекс и Венци

Не ми е толкова важно вече кой ще спечели както беше в сердата на сезона, но като трибют за Миро ще викам за АБВ-то

Иначе също мислех, че ще спечели Влади, от жените най-много виках за Вера.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 16:07 от Одри ♡

# 1 103
Как виждате Алекс на финал? да спечели битки срещу Дзами, Жоро и тн ? ....
Абсолютно би ги отвял, ако битката завършва с пъзел.
Мисля, че Георги и Венци са почти сигурни, ще ми се третият да е Миро/Алекс и също вместо Жоро да е Митов, ама това ми е ясно, че няма да стане. А иначе още от визитките и 1-ви епизод си бях за Вера и се надявах тя да е жената на финал.

# 1 104
  • София
Аз пък, освен Венци, нямам изявени фаворити за финала.

Като цяло участниците са добри хора (с някоя и друга странност от време на време) и много ми харесва позитивизма в предаването.

Отношението на Диляна и Сано към играчите, приятелските поздрави на участниците преди старт, помощта след финал на играта и подобни.

Разбира се, че тук-там има по някое и друго преписване или опит за шмекерувне, но като цяло предаването и участниците са позитивни и не натоварват с излишни негативизми.
Приятно е и се надявам и втори сезон да е все така.

# 1 105
Все по-често се питам дали Мая не гласи себе си за финалист на база социална игра. .....

Все по-често си го мисля. От няколко епизода насам се чудя дали всъщност не бута себе си на финал, уж зад паравана "да помагам на децата".
Докато много хора в темата подозираха Миро с този ход, но аз не вярвах, защото той просто не е такъв човек, то за Мая напълно го допускам. Признавам й, че ако наистина има такива намерения, то го прави по толкова изкусен начин, че накрая двамата потърпевши (Бистра най-вече, той Венци си има гривни) въобще няма и да се усетят и дори ще й благодарят, че ги е добутала до тук Grinning

За мен Дзами е напълно преодолим съперник, Алекс има големи шансове срещу него. Разбира се, зависи и от конкретната игра. Жорката е костелив орех, няма да е лесно с него.

Илит, напълно съм съгласна Hug

# 1 106
  • София
Много неприятно беше отпадането на Влади, жалко. Дано вече е добре!

На финал залагам непопулярно Wink
Венци, бат Жо и Миро 💜
Миро ще се постила като килимче на дечицата, но ще спечели от социалната игра и продукцията ще забрани да си дарява гривните (ако е останало на кого да ги дава).
Или така ми се иска да стане Wink

Искам също в понеделник да разкарат Джами. Не мога да го търпя този войнстващ простак.

# 1 107
Не знам хора, с тия прогнози и аз вече се обърквам. Ако бях синоптичка досега да са ме уволнили Grinning

Моята плот туист прогноза за следващите четири дена: Митов става най-богатия на острова ( досие х до последно), Мая печели битката за второто място ( тя направи три коремни преси - готова е), Сашо социалната игра (пуска по някоя усмивка напоследък, основно на синхрони, но има надежда)

Ей тва ако стане ще се цитирам и пускам тото Grinning

# 1 108
Не мисля, че Миро ще остане за финалната тройка. Някъде по пътя ще се наложи да спасява и ще изгори, няма да стигне до социална игра.

# 1 109
Мая е манипулатор, не стратег. Аз залагам на финал, че ще са Венци, Алекс, Георги.

Общи условия

Активация на акаунт