Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 28 825
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 1 170
Мунджаро ако знаеш колко народ му се точи кога най-сетне ще пристигне у нас и от колко време и дали ще е само за диабетици... На компанията дето произвежда Оземпик (плюс Саксенда и куп от инсулините на пазара) акциите май спаднаха скоро, американците ги подбиха на пазар на който бяха лидери. Не са обеднели, естествено, но вече не са само и основно те на пазара с инжекциите за отслабване.

# 1 171
Светли и благословени празници! Здраве, подобрени показатели и се обичайте. Bria, защо толкова се вторачваш в кантара. Чисто хранене, спорт, добри показатели, какво значение има дали съм 50, 60, 65. Имаме различна структура. Позната е 50 кг и ги поддържа сравнително лесно и тя кара горе долу на нашия режим, аз трябва да сваля калориите на 1000, за да сваля евентуално до 60 кг. Бога ми каквото и да правя под това не падам. Била съм и на едно хранене на ден тц. не става. Ами няма да стана 50кг, няма да нося супер къси поли и рокли, като нея, но това не ми пречи да се чувствам прекрасно в кожата си и да се радвам на всеки малък успех. Новата рокля за РД е купена. Имам двадесет дена да изчистя задържана вода и подпухване.

# 1 172
Аз ги свалям, но спра ли режима ги качвам моментално 😵💫
Свалям и под 60 -56-57-58 +/- но това е с ежедневни тренировки, изчистен режим, калориен дефицит иначе няма как да стане.
Повечето кг  водят до смяна на размера на дрехите и неудобство в носенето им, как изглеждам на 70 кг и 60 няма какво да говоря...
По случайност участвах в коледна томбола и взех, че спечелих от 500 човека мен избраха, за козметична процедура по мой избор в салон за красота 😁

# 1 173
Ами ти сваляш с дефицит и то май не малък, нормално е като спреш да качиш обратно... Ако си просто да се храниш по режим, е много по-лесно да си го поддържаш него.

# 1 174
Тия пептиди ли били инжекциите...без да искам ги нацелих...дано да не е на тях,че предполагам какъв ще е ефекта след тях...
Натка щом тия от 300 кг могат да свалят само с калориен дефицит и тренировки,значи всеки може.Всичко е до воля,желание и правилна мотивация.Единственото нещо,което би ми дало някакво оправдание е да не можеш да ходиш ...и то защото не можеш,а не от дебелина,че тези от 300кг повечето не могат и здравословен проблем,който не позволява да ядеш някакви храни и да си в дефицит...ама такова съвпадение ще е трудно според мен.
И аз се чудя дали да си взема яйцеварка,ама вече ми писна от тия уреди в нас,че ни е тясно и не знам къде да ги дена...сега поне ям често варени яйца,че преди само на Великден...ще видим по натам,че не е наложително сега Grinning навивам котлона на 20 минути и са готови,не е голяма драма да ги сваря.
Как се окаръчих не е истина,кантара ми показва 77-78(което е 75-76) и си ги държа по празниците...качвам се преди малко и са почти 79...е как може такова нещо,повече няма да се хваля...трябва да ми дойде тия дни,та се надявам да е от това,че и корема ми е подут...не вярвам нещо храната да не е ок,която ям,че съм даже доста енергична,че и психически съм енергична...половин апартамент изчистих днес и е горе долу чисто,че с малко дете това е мисия невъзможна.Лошото е,че става късно и трябва да се скротя,а тепърва набирам енерция,че съм сова... Grinning
П.п. 50-60 кг никога няма да съм,моля ви се не се старайте към такива ниско цифри,че повечето дето знам и са 50 са клечки.Почти на никой не му отива толко малко.Само на тия 150 високи...

# 1 175
Удобство си е яйцеварката, но всеки си преценява дали има нужда от нея. На мен ми върши чудна работа, според друг би била безполезна. Пък и не ми заема много място, харесвам си я аз. В съд на котлон правя, струвам и два пъти еднакви не стават Grinning Пък не съм да не ставам за нищо в кухнята ама на, с яйцата така.

# 1 176
При мен стават еднакви,че хич не им се занимавам.Слагам във вода,включвам на 20 минути и след 20 минути си изгасва сам и аз ги видя след 50,че са готови Grinning котлона е точно за такива заплеси като мен,дето забравят,че нещо имат на котлона.На мен яденето ми се получава само,ако не се занимавам много с него,ако го мисля много и му бая,ще стане отврат Grinning яйцеварка ще ми върши работа,ама и място ще ми заема Grinning а ако знаеш колко уреди имам тук ще ти стане лошо.Ти остави за готвене и сокове,ми и покрай майка ми за масажи,електромагнитни,кварцови...Абе каквото се сетиш...викам да направя стая за рехабилитация и който му трябва да идва да си прави каквото ще...че всичко не използваме Grinning

# 1 177
  • 🌊
Аз за повече уреди нямам място, та ги варя в една касерола, ама когато си проектирах кухнята хич не си мислех, че ще се въртя пред котлон.

Иначе най-ниското ми тегло досега е 47.3, а след коледната вечеря бях 47.8, май си заковах платото. Пак си имам излишни мазнини в коремната област дори на привидно ниските килограми, но там си правя упражненията и се надявам малко по малко да се променят нещата.

Досега конвертирах еритритол в монашески плод, както мразя математиката директно минах през Чат ГПТ

# 1 178
Добре де, аз малко като свекърва ама ти щом при това ниско тегло искаш да доизпипваш и доизчистваш, ми прави впечатление че доста често споменаваш десерти с подсладители... Аз бих се опитала тях да разкарам, пък нека се водят безобидни. Има повече от един автор дето твърди че дори само като усетиш сладък вкус в устата си, се отделя някакъв инсулин да се подготви за изядена захар.

# 1 179
Аз съм махнала десертите, ако много ми се яде сладко си хапвам блокче ( 1 квадрат) 70-80% Линд лошото е, че нали и той бил вреден 🤷♀

# 1 180
Удобство си е яйцеварката, но всеки си преценява дали има нужда от нея. На мен ми върши чудна работа, според друг би била безполезна. Пък и не ми заема много място, харесвам си я аз. В съд на котлон правя, струвам и два пъти еднакви не стават Grinning Пък не съм да не ставам за нищо в кухнята ама на, с яйцата така.
Аз съм от тия с мнение че е безполезна. Имам и не я ползвам отдавна. Много разправия и трябва да чистя плочата. Слагам яйцата в канче и на котлона. Като заври, ги изключвам и оставям в горещата вода да стоят докато изстине. Така яйцата са винаги рохки. Ако ми трябват по-твърди, варя около 3 минути и после ги вадя от горещата вода.

# 1 181
Бриа, имах предвид Чебурашка и нейните подсладители, че доста често ги споменава и звучи сякаш са й много често в менюто такива десерти. Линд не се ли оказа че нямало такова нещо? Не ги следя изкъсо но последно май това мярках.
Невър, аз затова казах че всеки си преценява, на мен пък ми е много полезна и ми е по-удобно в нея да варя отколкото в съд на котлон. Иначе яйца всякак могат да се сварят, много хора го правят даже в еърфраера, за мултикукъра също е ясно. Всеки си намира кое му е най-удобно на него, поне варианти има.

# 1 182
  • 🌊
Добре де, аз малко като свекърва ама ти щом при това ниско тегло искаш да доизпипваш и доизчистваш, ми прави впечатление че доста често споменаваш десерти с подсладители... Аз бих се опитала тях да разкарам, пък нека се водят безобидни. Има повече от един автор дето твърди че дори само като усетиш сладък вкус в устата си, се отделя някакъв инсулин да се подготви за изядена захар.
Аз ги споменавам понеже соленото ми си е бая стандартно, а сладкото е някакви засукани рецепти, които обикновено издънвам, та има повече материал за споделяне. Няма драма и трагедия с пържоли и яйца. Satisfied
Иначе си то е доста намалено от сорта на веднъж на няколко дни, но може би е добра идея да го намаля на веднъж седмично или по-рядко.
Всичко друго се позачисти - двойната ми брадичка я няма и трябва много да си сгъвам врата, че да се появи нещо, ръцете ми намаляха, китката ми стана 15см, целулита ми се поизчисти, даже самите ми пръсти станаха по-тънки. Талията е 9см надолу, но долната част на корема нищо, че е намаляла с 8см пак си седи разпусната и по-подута.

# 1 183
Хм, долната част обикновено не е толкова проблемна, поне за мен там и да е позаоблено това си е просто женствено. Не както в горната част на корема, около и над пъпа, което вече си е коремно затлъстяване. Поне за мен е нереалистично всички жени да искат хептен от горе до долу плосък корем и това не е въпрос на килограми. Точно в ниската част си ми е бивало заоблено дори и когато съм бивала с тегло което е прекалено ниско за мен и с талия от 60 санта, което е супер малка талия, аз съм едра по принцип и с големи кости и голям таз. Но плосък корем не съм имала никога.
Иначе да, точно нещата които си изброила се изчистват с такъв режим, те точно брадички на няколко ката, ръцете в горната част, целулитът... все са си типични при ИР. И пръстите ми и те бяха по-дебели, като подпухнали стояха. Но преди да почна корем имах сериозен, а в долната част направо висеше напред като престилка, чак не вярвах на очите си по едно време. Нищо общо с нормални женски извивки, но това си дойде на мястото като свалих.

# 1 184
Има хора, за които 50 кг не са малко, така че не се депресирайте. Аз съм 62 и съм дебела, на 55 също съм с излишности, а съм 1.68м. Всъщност след 46 всичко ми е излишно, ама ми се струва непостижимо вече, ще съм доволна на 52.

Общи условия

Активация на акаунт