Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 698
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 60
Голямо готвене, голямо чудо. 😂

Слагам ги в скрит текст, за да не досадя на някого.

Скрит текст:
Кюфтета от тиквички

Телешко на тиган

Пилешки кюфтета

Запеканка с пилешко и шунка

Мусака с алабаш

Пюре от карфиол и броколи

# 61
[quote author=Елора link=topic=1712595.msg48925310#

Да, стреса може да разболее, доказан факт.
Но това въобще не значи, че лечението е различно от това в първия пост.
Разбира се и върху стреса се работи.
Но не става абе ще си хапна торта, пица и дюнер, то не е от това дебелееното, от стреса е. Joy
[/quote]

Да стоя зад тези думи всичко идва от вида храна, която приемаме и от нейното количество!  Дали се движим през деня , спортуваме ли? Правим ли някаква гимнастика или 10 000 ? Ако е нищо ами ще се дебелее това е ...
 - 1 кг съм само за седмица, е тръгнах и на фитнес и басейн, старая се да огранича яденето след вечеря, пия вода и чай. Тоя глад преди това го нямах след вечеря...

# 62
Тоя мтхфр и той ли влияел за това да се чувстваш скапано...значи всяко едно нещо,което имам води до това да се чувствам като парцал...
Някой писа на зад книга ще издава как да излекуваш диабет за 300 дни...ама как 300та...за 1.Ей сега,ако пусна на майка ми изследвания и кажа,че не пие хапчета и ѝ видят захарта на гладно,ще заключат,че нищо ѝ няма.Преди беше със захар 3.5...чак се изплаши като го видя и вика"е добре се чувствам,не ми е лошо"...е така де,като не скачаш на 16 ще си добре.
Наистина трябва да се направи нещо с тия всичките рецепти,че ще ги изгубим в групите Grinning утре ще правя баницата,днес направих един катък,който майка ми не харесва от магазина,но моя го одобри.Не харесва сметаната и чушките,но в комбинация явно ги яде Grinning

# 63
За да спрат да считат някого за диабетик гледат и гликиран хемоглобин, не само КЗ дето е моментна стойност.

# 64
Брия, ако допреди стреса един човек е обработвал що годе ок въглехидрати и не  имал изразен проблем,то стреса логично е да му разбута яко хормони. Което автоматично води до това, че тялото не възприема въглехидратите така както преди.
И пак се налага режим.

# 65
Стреса вярно разболява, вдига кортизола, задейства цялата каскада бий се или бягай или т.н.
Само малката подробност е че има четири типа стрес, които правят  абсолютно едно и също с тялото:
- умствено-емоционален
- възпаление
- липса на качествен сън
- дисбаланс на кръвната захар
Всички тези задействат един механизъм в тялото.
И сега се оказва, че човек като има ИР и като 5 пъти на ден се храни "нормално" и направи скок нагоре на кръвната захар и после надолу едно хипо, то все едно живее в гората и мечката го гони по цял ден.
Уви, живях го това доста дълго време преди да разбера, че имам ИР. И като си нормализирах кръвната захар почнах и да спя и да се смея и да ми е спокойно...

# 66
Това си е абсолютно така - тялото само знае че има някакъв зор, а какъв е и откъде се е взел - реакцията не е различна, то само един начин знае.
По повод на кортизола беше ми попаднало едно видео, ще се опитам да го намеря и ще сложа линк евентуално след малко, много интересна гледна точка и много логично звучи също.

# 67
Стреса вярно разболява, вдига кортизола, задейства цялата каскада бий се или бягай или т.н.
Само малката подробност е че има четири типа стрес, които правят  абсолютно едно и също с тялото:
- умствено-емоционален
- възпаление
- липса на качествен сън
- дисбаланс на кръвната захар
Всички тези задействат един механизъм в тялото.
И сега се оказва, че човек като има ИР и като 5 пъти на ден се храни "нормално" и направи скок нагоре на кръвната захар и после надолу едно хипо, то все едно живее в гората и мечката го гони по цял ден.
Уви, живях го това доста дълго време преди да разбера, че имам ИР. И като си нормализирах кръвната захар почнах и да спя и да се смея и да ми е спокойно...

Така е.
Ама и върху стреса се работи.
Не само на фронта с храната.
Защото може да има хора, които са все стресирани, все правят режим и да имат слаби резултати.
Всякакви хора.

# 68
На мен стреса ми е в повече от 15тина години,та ще видим като пуснем изследвания дали ми се е повлиял инсулина.Че стреса няма как да го махна...има си го винаги...пък напоследък е страшно направо Grinning
Мисля си за медитация,обаче се напрагам като знам как ще протече след първите 30 секунди Grinning

# 69
Намерих ги видеата за тоя голям лош кортизол Grinning Ами се загледах наново и замалко да забравя че щях да ги слагам тук...
На английски са, но поне не е някой с труден акцент и обяснява доста достъпно според мен.

На мен ми звучат съвсем логично нещата които казва, той има и други интересни неща и предимно все по нашата част, не знам някой друг от вас гледа ли го.

# 70
На мен стреса ми е в повече от 15тина години,та ще видим като пуснем изследвания дали ми се е повлиял инсулина.Че стреса няма как да го махна...има си го винаги...пък напоследък е страшно направо Grinning
Мисля си за медитация,обаче се напрагам като знам как ще протече след първите 30 секунди Grinning

Не е сложно нещо медитацията.
Макар че по книжките има хиляди техники.
Просто се съсредоточи върху дишането.
И даже брой. Има такава медитация. Триминутна медитация.
Нищо работа. Сядаш с изправен гръб и вдишваш бавно и издишваш.
И броиш вдишвания или издишванията. Все тая.

# 71
☕ Благодаря , Елора, за новата тема ☀
Nati, ще изгледам клипчетата 🤨този кортизол.. набедила съм го аз.. характерът ми е такъв, все за нещо се самопритеснявам и май се вкарвам в един омагьосан кръг

LieTоme, гости приемаш ли? 🤭😌

Гущер да си запише 4-та книга dоlce vita с десертите на dolce и 5-та с тренировки от sergeeva и Bria

ох, тези понеделници и начало на месеца що така да ми тееегави 🙄

ПП: сутринта замерих с метъра, след малко в офиса Кантарев.. почвам да се дебна по- стриктно 🤨

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 08:53 от fotokod

# 72
Елора
Долче Да ти е живо и здраво детето❤

# 73
  • Dublin
Благодаря за новата тема.
Докато се усетя сте изписали 5 страници..отивам да ви чета.
Заплюла съм си да правя и аз баницата на Шарпи, та да видим как ще се получи.
Успешна седмица на всички.

# 74
Идеята с книгата за рецептите е великолепна. Аз  се оказах с много повишени тромбоцити от залитането  по желатин, който обожавам. Сега ще видя дали ми се е отразило елиминирането.

Общи условия

Активация на акаунт