Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 268
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 45
Припомнете ми моля за хормона за ЩЖ - спомням си, че го пиех сутрин към 3 ч, че в 5 да си пия кафето. Имаше ли други ограничения покрай него?
Ще го почвам, че навън е зима, а на мен ми е потно и топло Joy Възможно ли е само през студените дни да имам нужда от него? То и така ми беше изписан навремето - заради симптоми. И между другото си го купих без проблем, без рецепта и дори без въпрос дали имам такава...

# 46
Ако ти е ниска дозата - напълно възможно е... Доста хора са на различна доза през топлите и през студените сезони, та твоето идва просто частен случай на това Grinning
Но ми е странно това твоето, повечето с хипо се оплакват от обратното, не точно да им е горещо...
С тоя течния дето е като сироп мисля че доста по-малко отстояние се искаше от кафе и храна, ако ходиш да ти предпишат може да помислите и за него. Хем си го дозираш от шишето и евентуално можеш и ти ако не ти е точно дозата, да мърдаш малко там.

# 47
То при мен е манджа с грозде, ама мено+ хипо и ходя без яке (добре де, нося го в ръка да не помислят хората, че нямам Joy). Обаче си спомням, че когато ми го предписа ендо и тая работа се оправи. Не съм ходила на преглед - просто си го купих да пробвам.

# 48
Ами Беки ако ще е по протокол - на гладно 1 час преди пиене на кафе и храна.
Аз няма как да стана толкова.
Ако се събудя случайно го взимам. Понякога се събуждам към 3 и щом се будя, пийвам и заспивам, но да навия аларма за това, абсурд.
Имам 4 аларми. Почват от 6 без пет. На първата го пия и отлитам до следващата аларма. Така до 6,15 се мотам.
После пия топла вода и то си мине времето, ама не е час.
Дреме ми.

# 49
4 аларми през 5 минути ли бре? Ужас. То нито станеш, нито се отпуснеш. Вдига ми се кортизолът само като си го представя, а сутрин съм видна поспалана и мразя момента със ставането Grinning
Аз да кажем че съм се разглезила със смарт алармата от гривната, ама пак не си е работа, правех си ги тия номера преди години. Мъка. То ругая алармата. Пък ругая мен си че така правя. Пък подкарам наред по домовата книга, щото естествено всичко и всички са ми криви... Мне, не ща Grinning

# 50
  • В центъра на моретата
Ако е за хипо функция, както писа Елора 1 час преди храна и кафе. Ако е за хипер, не се влияе по спомен от кафето.

Аз от хипер преди години, сега съм с хипо. Дадоха ми Сарита плюс, като ходих лятото, но все още не съм го взела и се назландисвам.

# 51
Така съм Нати. Защото искам още малко, още малко Joy

Знам, че не е хубаво, ама така съм свикнала.

Заек, ама и за хипер ли се изписва еутирокс?

# 52
Ама аз си знам че ще искам още... просто това още ако ще си го давам, не си го накъсвам през 5 минути ами е примерно половин час наведнъж Grinning Ей сега, как пък няма по много пъти да се ядосвам че трябва да ставам Joy
Това малко като оня лаф - колко били смели тия дето дремват следобед. За един ден 2 пъти го играят това със ставането Grinning

# 53
Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитане на тези резултати, тъй като ги пращах на двама ендокринолога и ми отговориха, че няма нужда от посещение при тях, а само да се намали прясното мляко и бързите въглехидрати. Според тях има високи нива заради стреса, което на мен не ми се вярва.Изследванията на жена на 29 години и са пускани във връзка с паник атаки, постоянна мускулна болка и отпадналост. Колкото и да се влияят от стреса, не мисля,че няма проблем.
Скрит текст:

# 54
ИР + възможно затлъстял черен дроб и хорнично общо възпаление. Вероятно има наднормено тегло или коремче най-малкото.
Това за стреса е вярно като цяло, но първо е мого общо казано и по принцип и второ, той може да е от ранообразно естество не само емоционален.
Обаче при наличие на симптоми, които очевидно се пренебрегват и жената се пуска по пързалката с а.обяснение "от стрес", без да й се обръща внимание, явно или трябва да си намери читав лекар или да започне да си помага сама.
Типична лекарска незаинтересованост. Rolling Eyes и типични елементарни съвети, които човек може вече да получи от всеки втори на улицата. Да се чудиш за какво са ни лекари като тия... Пак се ядосах ей...

# 55
Оф, това "то от стреса" има ли някоя то нас да не го е чувала...
Да бяха поне и за дефицити проверили, егати.

# 56
  • София
Леле, че те половината метаболитни показатели са разместени, а те казват нямало нужда от посещение при ендрокринолог!? Включително и хипофункция на щитовидната жлеза се наблюдава. Висока пик. киселине не показваше ли подагра?
Май отдавна не са били публикувани тук толкова разместени показатели.

# 57
Жени, за тук си, момиче.
Вземай мерки. Отивай на първа страница и започвай четене. Изключвай всякакви теста, сладко, плодове. На първо време - Яйца, мръвки, салати, зеленчуци, риби , гъби, авокадо. Махай олио.
Два пъти ядене на ден, най- много три.
Имаш ли килограми за сваляне?
Боже, какви лекари. Прясното мляко.😫само. Шумразначи.
Мен поне джипито не ме отразяваше, ендото беше в час.

# 58
JenyP, в БГ лекарите рядко говорят за това, но ти по-скоро имаш естрогенова доминантност.
Във ФБ има групи за естрогенова доминантност и ми се струва, че трябва да почетеш в групата за MTHFR Gene Mutation - тази мутация се характеризира с паник атаки, болки в мускулите и много сериоза липса на енергия и отпадналост. Компенсира се с начин на хранене, избягване на плесени, прим на МЕТИЛИРАНИ фолиева киселина и метил Б12. Това разбира се в общи линии.

# 59
Според тях има високи нива заради стреса, което на мен не ми се вярва.

Да, стреса може да разболее, доказан факт.
Но това въобще не значи, че лечението е различно от това в първия пост.
Разбира се и върху стреса се работи.
Но не става абе ще си хапна торта, пица и дюнер, то не е от това дебелееното, от стреса е. Joy

Общи условия

Активация на акаунт