Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 714
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 105
Сори, но това за желятена е от ЕЖК института 🤣 Искам да видя double blinded peer reviewed studies С еднакви други условия.
Явно е, че съфорумката има проблем с високи еритроцити и преди да яде желатин. Другаде трябва да се търси проблемът.

Не са.

Ето :
2020
RBC   L    3.9       T/L    4-6.2

2021
RBC   L    3.8       T/L    4-6.2

2022
RBC       4.3       T/L    4-6.2

2023
RBC       4.6       T/L    4-6.2

# 106
На нито едно от изследванията не са завишени. Всички стойности са в референтните или аз нещо не виждам правилно.

# 107
Благодаря на всички за пожеланията!🤗 Дано е леко тинейджърството!😆
Тайс, рожденичката си пожела шоколадова торта и да е розова отвън.😊
Елора, благодаря за новата тема! Според мен, ако ще пускаш желязо, трябва да има и ЖСК и феритин. Че едно "голо" желязо не е особено информативно.
В ганаша нямаше еритритол, ама освен шоколада 85% добавих и малко неподсладено какао...😁
Шоколад и аз не държа в хладилника /освен ако не е нещо домашно като Баунти, трюфели и т.н./. Моите шоколади не мога да ги опазя от "всеядните" вкъщи- харесват ги и ги ядат.😆 Държа си ги прибрани някъде, за да заваря нещо, когато все пак ми се прияде шоколад.🤣
Сладко, харесва ми и на мен J. D. Gross 70% с малината, но мисля, че имаше в съдържанието палмово масло или нещо, заради което спрях да го купувам. Вероятно няма да е в голямо количество, ама имат и други шоколади и предпочитам да купувам от тях.
Сладкарската извара от Лидъл става за всякакви сладки и солени неща. Не е подсладена, да не се обърка някой по името и'.😃 Само за плънка на баници не става, защото се "стопява" при печенето. Правила съм с изварата чийзкейк, салати тип Снежанка (не само с краставици), разядки като печен патладжан с извара, извара с печени чушки или тиквички. Може да се забърква на кремчета с чия, заквасена сметана, какао и др. Заменяла съм с нея крема сиренето в опалянки. Откакто и' увеличиха драстично цената я бойкотирам обаче и я купувам само намалена. А и си намерих друга много вкусна извара.😊
За кожата на лицето открих наскоро бадемовото масло на Икаров. Подчертавам, че ненавиждам да си мажа лицето с кремове и почти никога не го правя (добре че имам хубав ген в това отношение и засега кожата ми е ок), но бадемовото масло ме изненада много приятно. По тялото също може да се маже и да се прави масаж.
Заек, сподели повече за машината за газирана на вода!🙂

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 21:59 от dolce miele

# 108
Не съм вземала скоро от Лидл че сега не ми е близо и рядко стъпвам там, колко струва тая кремообразна извара в момента? Че е универсална и става за много неща - става, но ако са се оляли с цената не си струва. И аз съм си набарала една хубава в близък супермаркет, ами гледам да не купувам всеки път че я налазвам с лъжицата преди да съм решила какво ще правя с нея Grinning Не е много хубаво така да се наяждам редовно с голямата лъжица, не че нещо Grinning

А тия изследвания на mari eta72 и аз ги виждам като да са в норми, поне така както са копирани? Вярно че хич не се наспах снощи, ама сега хептен се чеша по главата къде е проблемът и как се установи че е от желатина а не от нещо друго.

# 109
Натка, 7-8 лв някъде е цената сега. Дали по едно време (като поскъпнаха драстично изварите и млечните) не беше и към 9 лв. Намалена на 5-6 лв взимам понякога.

# 110
Цитат на: natka в пн, 02 дек 2024, 11:32
А откъде е информацията че това е от желатина?

Случайно разбрах като се чудех за тия тромбоцити защо са повишени. Прочетох за Противопоказанията и Страничните ефекти на желатина и навързах нещата. Постоянно си правех сметана с две пакетчета, каймак с желатин, десертчета. Сега ще правя изследвания , елиминирала съм го от една година. Синини също съм имала, по краката.

# 111
Мариета, не казвам че  ти нямаш проблем с тромбоцитите, а казвам, че не е от желатина. Такива твърдения на базата на някаква треторазядна статия не се правят. Има си проучвания, подбират се хора с възможно най-еднакви всички други условия, като възраст, физическо ниво, пол, диета и т.н. Едните приемат желатин, другите плацебо като никоя от двете групи не знае какво приема. За определено време при строго определени условия. После се публикуват резултатите. После учени, които се занимават с подобно или също проучване критикуват и задават въпроси. И после и само тогава се правят някакви изводи да речем. Това че ти си яла желатин и от Горна граница тромбоцитите ти са я минали и са станали над нея, нищо не значи. Ама нищо Grinning

# 112
  • Sofia
Бадемови масла, които съм купувала от аптеки, дрогерии нямат никакъв аромат и вкус, също и не попиват, стои мазен филм. Служителите обясняват, че били много рафинирани.
Наскоро си взех едно от австрийски супермаркет- прекрасно ухае на ядки и попива добре в кожата. На етикета пише, че става и за ядене,  и за кожа. Grinning

# 113
Синини съм имала при намалено кръвосъсирване също, както и други около мен. Разправях ви като бях на кръворазреждащо как от няма нищо се докарах сякаш съм преживяла тежка катастрофа, то чак сега не ми се вярва като си спомням какво чудо беше... Това със синините може и слаби капиляри да е, може липса на витамин Ц и какво ли не да е. Поне около мен имам хора които буквално с единия витамин Ц са си решавали такъв проблем. Множественото число не е ей така за общи приказки, а действително повече от една познавам.
То е хубаво да се знае ако действително има нещо такова, просто ми е странно защото сума народ приема колаген и желатин на добавки, чак пък никъде другаде да не се чуе...
Ще ровя и аз по-късно че ми стана любопитно, сега съм полуадекватна и бързо ще ми писне. А дано нощес се наспя че днес ми писна от мене си... не знам бухал ли съм, сова ли съм, кукувица ли Grinning

Долче, на тия пари да си я ядат те изварата, хубава е ама не е като за чак толкова пари хубава Grinning Вземам си обикновено на Маноя насипна, аз не гоня строго макроси и грам не ми е че нямам етикет с колко процента от едно и друго е. Супер вкусна, доста фина а не на бучки и да ми стоят гумени както някаква друга дето пробвах. И килото беше нещо от сорта на 6лв, дали имаше и толкова. Като сметнеш и че гледам да не вземам всеки път, та и сигурно половината пъти я купувам когато е в промоция... мне, не ща от Лидл Grinning

# 114
Днес ми е много неориентирано яденето.За сега съм яла 3 пъти,нещо време не намирам да седна като хората,ей сега правя пълнени чушки и ще се наям най-после,ама утре повече контрол трябва.Баницата стана супер,даже и малкия яде,ще я правя по-често,че той не обича яйца в никаква форма...намерихме най-накрая нещо,което да яде с яйца и филийки де,ама тях не ги броя много много Grinning
Поне си ям по "диетата",ама много на често.То дошло време за на моя р.д.,аз от кога чаках да дойде,че да си направя една торта...сега нещо не ми се занимава Grinning имам си черен шоколад и хич не ми дреме за разни торти,ама няма как ще трябва да правя...
Гледам,че слагате повече еритритол,стевията не е ли по-добър вариант от подсладителите?Питам от любопитство,не че имам намерение да слагам,ама като не знам нещо ме яде от вътре Grinning И друго ме гризе...3ти човек ми обяснява как хляб трябвало да ям...кое пък го прави толко незаменим?Знае ли някой коя съставка му е толкова незаменима,или са бабини трънки...

# 115
1ви успешен фаст за моя милост 😃
От снощи от 17 часа до днес 17.30 нищо не съм яла. Чувствам се супер и даже не смятам още да ям😃
Можело значи 🙄

# 116
Може, Дара, може.😃 Просто трябва да ти е моментът за фаст и тогава се получава лесно. Браво! Кърмиш ли още?
Натка, и на мен другата извара ми е по-вкусна от лидълската. Като и' сложа малко вода или сметана, става като рикота, супер нежна (ако я пасирам, ще стане и кремообразна😂).
Karen, не съм опитвала на вкус бадемовото масло на Икаров☺️, сега не се сещам и има ли аромат. Обаче на кожата на лицето ми се отразява добре и попива. С нормална кожа съм до леко смесена, т.е. нито е суха, нито е мазна. Ужасно мразя да се мажа по лице и тяло, защото винаги усещам продуктите и трябва да ги попивам със салфетка, колкото и малко да сложа. Това масло ми попива добре и на сутринта не съм лъщяща и (по-важното!) не ми сълзят очите и не ми щипят (не знам как успявам, докато спя, но явно си пипам очите и се раздразват от мазилата за лице). Предполагам, че има някаква разлика между бадемово масло за козметични цели и такова за хранителни цели.🙂
Борислава, предпочитам еритритол, защото не влияе на инсулина и на КЗ. Стевията не влияе на КЗ, но има данни, че повишава инсулинът.

# 117
Замислихте ме за тия тромбоцити сега. И моите в ППК от 11.05,2024 бяха завишени, 500 G/L - реф. 100-440. На 27.09.2024 правих нова ПКК и тогава са 381 G/L, същите реф. стойности. Не употребявам желатин, но пък почти всяка вечер съм на две свински вратни пържоли. Погледнах в акаунта си на iherb, колагена съм го поръчвала на 11.06.2024г., значи преди да го започна  са ми били повишени тромбоцитите.
Излизат ми и на мен безпричинно синини по краката на два-три месеца веднъж. И съм набедила за тези синини упсарина, дето го пия чат-пат като ми се схване врата. Ден-два след упсарина ми се появява синка на някое бедро, без да съм се удряла. Може и да не е от упсарина де, но аз него набеждавам ...

# 118
Замислихте ме за тия тромбоцити сега. И моите в ППК от 11.05,2024 бяха завишени, 500 G/L - реф. 100-440. На 27.09.2024 правих нова ПКК и тогава са 381 G/L, същите реф. стойности. Не употребявам желатин, но пък почти всяка вечер съм на две свински вратни пържоли. Погледнах в акаунта си на iherb, колагена съм го поръчвала на 11.06.2024г., значи преди да го започна  са ми били повишени тромбоцитите.
Излизат ми и на мен безпричинно синини по краката на два-три месеца веднъж. И съм набедила за тези синини упсарина, дето го пия чат-пат като ми се схване врата. Ден-два след упсарина ми се появява синка на някое бедро, без да съм се удряла. Може и да не е от упсарина де, но аз него набеждавам ...

То и аз бях в същата чуденка. Но понеже си свалям резултатите от изследванията  на пощата , търсих причината, анализирах 2022 , но не достатъчно и  през 2023 съм минала границата на референтните. Питах доктора, той ми каза да пия нещо и да се видим след шест месеца. Нито пих, нито се видяхме. Но тия синини Тогава се явяваха, ту на единия прасец, ту на другия . Нямам наднормено тегло . Сега след елиминация на желатина ще направя тези дни годишните, няколко дни преди това, ям по обрано и не пия никакви витамини. По метода на изключването за мен съм намерила,че две пакетчета почти всеки ден желатин, на мен ми влияят.

# 119
Долче,благодаря за информацията,ще се разровя повече за него тогава,ако наистина не влияе на инсулина и захарта е добре.Може да взема за тортата утре да преметна моя мъж Grinning че той си иска захар Grinning
Нещо ми е подут корем,реших да се премеря и ужким съм с 1 кг на горе.Доколкото може да се вярва на моя кантар...днес ядох често както споменах,но вярвам да е от това.Май проблема ми са млечните,ще ги разкарам и ще добавям само като има проблем с тоалетната,че само те ми влиаят,но пък може би имам и непоносимост към тях.Като ядеш по-малко неща,е много по-лесно да разбереш обаче от къде ти идва...а аз тия фрапета как ги пиех...по 2 на ден...всеки ден...пък и със захар...
Почти 1 месец съм на диета,бързо мина...не беше и страшно,че си го представях като ад,да ям всеки ден месо ...сега 1то ми е месо,другото яйца и нещо тия яйца ...бе с месото ми е по-добре Grinning
Ориентирайте ме кои изследвания да си пусна на 6ти,че искам да видя как върви.

Общи условия

Активация на акаунт