Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №20

• 5 705
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Записвам се в новата тема, предстои ми първа инсеминация при Ставрев. Нямам особена надежда от първи опит да се случи чудо, на 38г съм, без установен проблем при мен и съпруга ми , но след години опити започвам от някъде.

# 16
Доктор Ставрев е много добър професионалист !!!! Помогнал е на много хора ще помогне и на вас ❤️
Записвам се в новата тема, предстои ми първа инсеминация при Ставрев. Нямам особена надежда от първи опит да се случи чудо, на 38г съм, без установен проблем при мен и съпруга ми , но след години опити започвам от някъде.

# 17
Здравейте ще правя инвитро при доктор Антоанета Ковачева , мнение дали някоя от вас е била при нея?
Попаднах на една нейна изява в тик ток по повод казус на жена в инвитро процедура. Никакво съображение към личните й данни и никаква дискретност под претекст, че не й е пациентка и не нарушва ничии законови права. Не знам какъв специалист е, но не ме спечели с особено доверие.
https://vm.tiktok.com/ZNeEF4cXs/

# 18
Здравейте, момичета. Когато правите инвитро по фонд всеки път след преглед ли минавате през регистратура, за да проверите имате ли нещо за плащане, как се случват нещата?

Гледах ценоразписа на болницата, но прегледите например са по-скъпи, трансфера и т.н също са с по-висока цена от тази, която се поема от фонда. В тези случаи се доплаща разликата предполагам?

И последен въпрос - някъде има ли ценоразпис на изследванията в клиниката? Никъде не успях да намеря.

# 19
На изследванията и аз не съм намерила.

Не всеки път минавам. Те се пазят на сметка така или иначе и като минете ще ви кажат цената. Всеки път трябва са връщате зеленото листче от лекаря на регистратура.
Иначе след първото взимане на хормони и преглед (т.е. На втори ден преди стартирането) , прегледите и хормоните не се заплащат - те влизат по фонд. Т.е. Плащат се само първия преглед и хормони в началото.

Това, което покрива фонда (до пункция) са прегледи, хормони, медикаменти за стимулация.

Това, което не покрива са други изследвания, които потенциално правите - витамини, генетични, тромбофилия, пълна кръвна картина, серология итнт

# 20
На изследванията и аз не съм намерила.

Не всеки път минавам. Те се пазят на сметка така или иначе и като минете ще ви кажат цената. Всеки път трябва са връщате зеленото листче от лекаря на регистратура.
Иначе след първото взимане на хормони и преглед (т.е. На втори ден преди стартирането) , прегледите и хормоните не се заплащат - те влизат по фонд. Т.е. Плащат се само първия преглед и хормони в началото.

Това, което покрива фонда (до пункция) са прегледи, хормони, медикаменти за стимулация.

Това, което не покрива са други изследвания, които потенциално правите - витамини, генетични, тромбофилия, пълна кръвна картина, серология итнт

Много благодаря за изчерпателната информация! 😊

# 21
Здравейте, момичета. Когато правите инвитро по фонд всеки път след преглед ли минавате през регистратура, за да проверите имате ли нещо за плащане, как се случват нещата?

Гледах ценоразписа на болницата, но прегледите например са по-скъпи, трансфера и т.н също са с по-висока цена от тази, която се поема от фонда. В тези случаи се доплаща разликата предполагам?

И последен въпрос - някъде има ли ценоразпис на изследванията в клиниката? Никъде не успях да намеря.
За цените може да позвъните на регистратура и оттам да Ви пренасочат към лабораторията и да попитате за точни цени.

# 22
Здравейте момичета🙂В подготовка съм за ЗЕТ и ме тревожат няколко неща,ако някой сподели опит ще се радвам.Първо имам назначени вливка Интралипид и Киовиг преди трансфер(заради някои завишени антитета)Как ви се отразиха,не разбрах много те бутат ли имунитета или го засилват,че в този период….?Второ как се процедира,ако при транфера например кашляш или имаш хрема?Благодаря и успех на всички!🍀

# 23
Здравейте момичета🙂В подготовка съм за ЗЕТ и ме тревожат няколко неща,ако някой сподели опит ще се радвам.Първо имам назначени вливка Интралипид и Киовиг преди трансфер(заради някои завишени антитета)Как ви се отразиха,не разбрах много те бутат ли имунитета или го засилват,че в този период….?Второ как се процедира,ако при транфера например кашляш или имаш хрема?Благодаря и успех на всички!🍀
[/quote
Добре е да споделите с лекаря здравословното си състояние. Той най-добре ще прецени как да процедирате, възможно е и да отмени трансфера. Пожелавам ви успех!

# 24

На мен са ми вливали интралипид преди инсеминация, потиска имунната система (доколкото помня основно соя имаше в състава). За Киовиг мисля, че е доста силен. Най-добре се консултирайте с имунилог. Макар че от прочетеното според доста чуждестранни експерти не е доказано, че има полза. Simple Smile

# 25
Здравейте на всички.
Като за начало съм съвсем нова в тази тема, тепърва ми предстои да се сблъскам с тази процедура.
Доста време ми отне да склоня партньора за спермограма, оказа се че проблема е при него. Изписиха му да пие Андрозитол и след 3 месеца отново изследвания.Но така като гледам колко много се чака по фонда, се чудя дали още сега да не се задействам?
И още нещо ме притеснява. Последните пъти като ходих при др Матев всичко беше много претупано. Прегледи, обяснения и прочие. Правих и ЦС при него, като след изследването чаках да дойде поне да обясни за резултатите или да ме извика в кабинета си, но това не се получи.Трябваше да си запиша час отделно, за да разбера какви са ми резултатите от ЦС. Явно има прекалено много пациентки и явно вече не смогва. Кой друг лекар бихте ми препоръчали?

# 26
Здравей.

Не мисля, че се чака много за одобрение от фонда, горе-долу месец след подаването, освен ако няма някакъв липсващ документ или празници примерно.

Аз съм при д-р Ставрев, но и при него има доста пациентки и се чака. След ЦС не съм запазвала допълнително час, просто минах през регистратура, за да може да му излезна в системата и когато ми дойде реда ме викна и ми обясни какви са следващите стъпки.

Имам отзиви от приятелки само за него и това беше причината да го избера. Прегледите са бързи, но и аз като влезна на преглед не очаквам да стоя половин час и да си говорим (доволна съм от прегледите - влизам, той ми казва каквото има, аз си задавам въпросите, ако нещо не е казал/разяснил и това е). На Вайбър също отговаря, не ми се налагало да му звъня.

Веднъж съм била в стая с пациентка на д-р Чалова, доколкото разбрах тя също прави инвитро. Стори ми се мила и приятна, но само това са ми наблюденията.

# 27
Малко е хаос организацията в Селена. В началото като започнах да ходя се е случвало да ме върнат 3 пъти за 20мин от ет.4 до регистратура заради неразбирателство между отделните звена. Относно Матев - не съм му пациентка, но не се учудвам,  лекарите в Селена са много претоварени  с пациенти,  трябва за всичко сами да си питате и да се сещате. Факта колко пациенти има и какъв е наплива, говори и за това че е много добър специалист, както и повечето лекари там, затова и винаги има опашки от хора и много хора идват от други градове,  за да лекуват проблеми тук.
Относно процедурата- моят съвет е действайте, не отлагайте.

# 28
Здравей ,въобще не чакайте процедурата сама по себе си е много изискваща чакане !Аз съм при д-р Ставрев ,за съжаление и там се чака доста пред кабинета ,но да ти кажа компетентността компенсира ,много съм доволна и бих чакала и двойно !!!!!
Здравейте на всички.
Като за начало съм съвсем нова в тази тема, тепърва ми предстои да се сблъскам с тази процедура.
Доста време ми отне да склоня партньора за спермограма, оказа се че проблема е при него. Изписиха му да пие Андрозитол и след 3 месеца отново изследвания.Но така като гледам колко много се чака по фонда, се чудя дали още сега да не се задействам?
И още нещо ме притеснява. Последните пъти като ходих при др Матев всичко беше много претупано. Прегледи, обяснения и прочие. Правих и ЦС при него, като след изследването чаках да дойде поне да обясни за резултатите или да ме извика в кабинета си, но това не се получи.Трябваше да си запиша час отделно, за да разбера какви са ми резултатите от ЦС. Явно има прекалено много пациентки и явно вече не смогва. Кой друг лекар бихте ми препоръчали?

# 29
Здравейте на всички.
Здравейте! По фонда не се чака много - някъде около месец. На 08.01 подадохме и на 18.02 получихме писмото.
Аз съм пациент на д-р Матев. Правил ми е две операции и ЦС и съм изключително доволна. След ЦС отидох пред кабинета му и той ми обясни набързо какво следва. Не бих казала, че ме е претупал, но и да си седим да си говорим празни приказки, а отвън да чакат хора - и за мен не е ок.
Както вече са Ви писали - от цяла България идват жени специално за да се лекуват при него и мисля, че това говори само по себе си.
До колкото знам при другите лекари също доста се чака. Успех Ви желая ❤️

Общи условия

Активация на акаунт